INBRAAK 6 oktober 2006

ITALIË, Florance

HOME

SITE UPDATE: 10 oktober 2008
 

Ook wij hebben wel eens pech.
Onze pech bestond uit een inbraak in onze camper die werd gepleegd in onze zo broodnodige vakantie. Omdat wij nu eindelijk Florance wilden bezoeken zochten wij een parkeerplek nabij het centrum en station.
Helaas was dit niet een goede keus. Na het kopen van het parkeer kaartje, waarop de tijd staat wanneer je terug moet zijn, gingen wij op weg de stad in. Nietsvermoedend maar met een goed humeur. Natuurlijk hebben wij in de stad genoten, wij wisten immers nog van niks.
Na terugkomst bij de camper kregen wij al gauw de schrik, wij zagen de camper niet staan, stond namelijk achter een andere camper, maar het was of dat wij een voorgevoel hadden.
Toch snel verder lopen, en hadden gelijk in de gaten dat het raak was. Een rubber sliert van de raamafdichting hing onder het raam. Geen enkele deur opengebroken, maar wel één grote chaos in de camper.
Voor de verzekering heb ik een rapport met gegevens, procesverbaal en foto's opgemaakt die ik hieronder publiceer. De verzekering was erg makkelijk en zij hebben dit uitstekend geregeld.
Met de afgesproken en uitstekende vergoeding, de camper is immers een zelfbouw, heb ik de camper weer in oude staat kunnen herstelen.

RAPPORT VAN INBRAAK

Datum:
Plaats:
Land:
Locatie:
Soort locatie:

Tijdstip:
Voertuig:
Kenteken:  
 

06 oktober 2006
Florance (Firenze)
Italië
Viale Filippa Strozzi
Parkeerplaats (aangemerkt als camper overnachtingsplaats)
Tussen 14.00uur en 15.15uur
Camper VW LT 35TDI  MAXI eigenbouw
XX – XX – 31
Bouwjaar voertuig XX-XX-31, 28 januari 1997
Bouwjaar camper inrichting 2003-2004
 

Vakantie periode van 22 september 2006 tot en met 18 oktober 2006. Vrijdag 06 oktober 2006 stond een bezoek aan Florence op het programma. Vanuit Lucca van de camper parkeerplaats, camper overnachtings plaats reden we naar Florence. We hadden deze parkeerplaats opgezocht in ons boek betreffende informatie voor het parkeren met mogelijk een overnachting op deze parkeerplaats, Viale Filoppo Strozzi. 

Deze parkeerplaats is direct gelegen achter het hoofd station in Florence. In dit geval ook nog direct bij het historische en bezienswaardige centrum van Florence. Alle bezienswaardigheden in de stad waren vanaf deze parkeerplaats lopend te bereiken. Wel hadden we, gezien de drukte van de doorgaande weg, besloten om hier niet te gaan overnachten. Op de parkeerplaats stonden nog een aantal campers. Na het kopen van een parkeerkaartje besloten we, na het goed afsluiten van de camper, om vanaf ca. 12.45uur de stad in te gaan.
De parkeertijd zou eindigen rond ca. 16.00uur.
We zijn dan vervolgens de stad in gegaan.

 

VRIJDAG 06 oktober 2006,
Om ca. 15.15uur keerden we terug op de parkeerplaats. Inmiddels zagen we dat er nog enkele campers op deze parkeerplaats waren neergezet. Ook een busje (Fiat Ducato oud model) die ingericht was voor motoren vervoer. Ik kom later nog even terug op dit busje. Omdat we vanaf de kant van arriveren onze camper, vanwege de geparkeerde campers, niet konden zien liepen we iets steviger door en zagen tenslotte onze camper staan. Wat mij in ieder geval direct opviel was de zwarte sliert hangende onder uit het linker camper zijraam. 

Ik wist direct dat er wat mis was. Ik vermoedde direct al de inbraak! Na een blik via dit raam naar binnen geworpen te hebben kregen we behoorlijk de schrik te pakken. Na het openen van de schuifdeur op de rechterzijkant van de camper troffen we een gigantische ravage aan. Helaas na 24jaar kamperen met de camper is ons dit nu ook overkomen! Naast het afbreken van delen van het interieur was ook de gehele camper overhoop gehaald. Er bevond zich nagenoeg NIETS meer in de opbergruimtes van de camper. Tevens constateerden wij dat de, pas gemonteerde, grote kluis in de bank was opengebroken de inhoud was verdwenen en de kleine Brabantia lade kluis was compleet met plank uit het kastje boven de koelkast verdwenen. In dit kluisje bevond zich niets. Zonder dat wij de camper binnen zijn geweest heb ik als eerste de onderstaande foto’s gemaakt. Er was toen nog niemand van ons binnen geweest. De indruk van deze ravage is met geen woorden te beschrijven.

We hadden nog geen idee wat er allemaal gestolen was. Wel wisten we zeker dat het niet veel zou zijn. Alle waardevolle spullen hadden we met ons mee genomen. Wel wisten we dat de autopapieren, kenteken bewijs en groene kaart, evenals een aantal papieren van mijn werk, militair rijbewijs, in-entings boekjes, ANWB papieren, enz waren verdwenen.
Deze papieren bevonden zich in respectievelijke een etui van de auto hobby club en een zwart lederen heren handtasje.

  

Deze papieren bevonden zich allemaal in de grote kluis in de bank. Verder bleek nog dat het afgesloten handschoenen vakje in het dashboard was geopend. Ook hiervan was de inhoud overhoop gehaald. Op deze plaats bevond zich een mobiele telefoon van het merk Nokia type 3310. De telefoon was uitgeschakeld de pre-paid  SIM kaart is dan onbereikbaar vanwege de aangebrachte code voor de toegang om de telefoon in te schakelen.

Na het constateren van al deze ellende heb ik direct de Italiaanse Politie gebeld. In de tijd voordat de politie zou arriveren besloot ik om direct de melding van inbraak bij mijn verzekering tussenpersoon te doen. Van mijn tussenpersoon ontving ik in mijn polis nummer, en het verzekering alarm nummer.
Inmiddels arriveerde de Italiaanse politie, Carabinieri. Na inspectie van onze camper werd direct naar onze paspoorten gevraagd, die wij vervolgens af moesten geven. In slecht engels (spreken wij Nederlanders dan alleen maar meerdere talen?) werd mij te verstaan gegeven dat (alleen) ik mee moest naar het politie bureau om aangifte te doen. Achter in de politie auto door de drukke stad naar het politie bureau. Onderweg besefte ik dat ik mijn echtgenote had achtergelaten. Haar kennende wist ik dat dit een probleem zou worden. Ik besloot om er voor te zorgen dat na het afhandelen van alle zaken dat ik zo snel mogelijk terug moest naar mijn echtgenote bij de camper. Ik moest op het politie bureau enige tijd wachten, gelukkig kwam even later een politie agent die behoorlijk goed engels sprak. Hij maakte mij duidelijk dat het wel heel lang kon gaan duren en noemde een tijd, 23.00uur. Dit was voor mij onacceptabel, ik wilde terug naar mijn echtgenote en camper, maakte dit de agent duidelijk waarbij ik tevens meldde dat ik nog een camping moest gaan zoeken om te kunnen over nachten. De ervaring heeft ons geleerd dat voor 18.00uur een plek geregeld moet worden op een camping.
De agent maakte mij duidelijk dat er zeker gelegenheid was om de volgende dag aangifte te doen. Ik besloot om dan terug te gaan naar mijn echtgenote en camper, in eerste instantie zou ik met een politie auto teruggebracht worden. Ik zat al achterin, en bemerkte aarzeling om weg te rijden. De engels sprekende agent komt terug en geeft aan dat er een aantal zaken in een publieke tuin in Florence zijn gevonden. Inmiddels was een andere politie auto bij het politie bureau gearriveerd. Er werden twee rugtassen uitgeladen en de plank met het gemonteerde Brabantia lade kluisje, deze geheel opengebroken, de engels sprekende politie agent vroeg mij mee te lopen. Ik mocht de rugtassen doorzoeken en vond al gauw alle gestolen en door ons vermistte papieren terug. Er werd mij gevraagd of de rugtassen ook mijn eigendom waren, het geen ik ontkende. Ik heb mij ervan overtuigd dat er geen spullen van mij in de rugtassentassen

waren achtergebleven en ging de papieren enigszins ordenen. Alles bleek terug te zijn.
Het voornaamste natuurlijk de autopapieren. Na het ontvangen van een formulier voor het retourneren van de door mij aangegeven papieren gaf de engels sprekende agent aan om een taxi te nemen en terug te keren naar mijn echtgenote en camper. Ik vroeg hem om een taxi te bellen. Met de taxi ben ik terug gebracht naar de eerder genoemde parkeerplaats. Mijn echtgenote was druk in gesprek met twee echtparen uit Oostenrijk. Het bleek dat ook bij hun was ingebroken, het busje wat ik reeds eerder heb genoemd en waar ik op terug zou komen. Mijn echtgenote gaf in het kort aan wat er aan de hand was met deze Oostenrijkers. Deze gaven op hun

 

beurt aan dat er rugtassen en de TomTom navigatie was gestolen. Ik vroeg aan de Oostenrijkers of het om een blauwe en een zwarte rugtas ging. Verbaasd keken zij mij aan en bevestigden mijn vraag, ik gaf vervolgens aan dat die op het politie bureau lagen en dat mijn papieren zich in deze rugtassen bevonden. Zij gingen dit verder zelf afhandelen.

Mijn echtgenote en ik besloten om de boel even te laten zoals deze was, wel had mijn echtgenote enigszins de boel opgeruimd zodat er geen extra beschadigingen zou ontstaan. We besloten om naar de eerste de beste camping te rijden die in de buurt was.

  

Dit was de camping in het hoger gelegen dorpje Fiesolé. Op de camping aangekomen vroeg ik na het inchecken om een schroef boormachine. Na uitgelegd te hebben wat er was gebeurd zou dit geregeld worden. Het was de bedoeling om het geheel gesloopte dinet (treinzit) enigszins zitbaar te maken. Als eerste hebben we de camper bij het dinet geheel uitgeruimd en opgeruimd. Alle gesloopte en niet echt noodzakelijke dingen om het dinet weer zitbaar te maken heb ik apart gelegd.
Nadat ik de schroefboormachine had opgehaald bij de receptie ben ik als eerste begonnen met het verwijderen van de in de bank (wat er nog van over was) aanwezige kluis.
Ik kreeg in de gaten dat er geprobeerd was om de gehele kluis te verwijderen. De 6mm popnagels bleken behoorlijk los te zitten. Maar zaten nog dusdanig vast dat de kluis NIET verwijderd kon worden. Ook het stalen bevestigings frame heb ik moeten verwijderen. Nu was het pas mogelijk om de bank van het dinet weer enigszins in elkaar te zetten. Na het in elkaar zetten van de bank van het dinet, hebben we overleg gepleegd.
We hebben de kleding nog een beetje geordend en besloten vervolgens om deze vakantie af te breken. De zin en het plezier voor het vieren van een vakantie waren geheel verdwenen.
Rond ca. 20.00uur heb ik mijn verzekering tussen persoon en de verzekering alarm lijn gebeld.
Ik heb hun de benodigde informatie verstrekt die mij is gevraagd. We waren beide ziek van wat ons en onze camper was aangedaan. We hadden nergens meer zin in. Na zeer weinig gegeten te hebben besloten we vroeg naar bed te gaan.

ZATERDAG 07 oktober 2006,
Al vroeg waren we wakker. Na wat gegeten te hebben besloten we zo snel mogelijk de zaken af te handelen die nodig waren. We gingen al vroeg per openbaar vervoer vanaf de camping terug naar Florence. De kaartjes waren te koop op de receptie van de camping. De receptioniste gaf aan dat in geval van problemen zij altijd bereid was om iemand te woord te staan. Helaas werden we vandaag bij de Carabinieri van het kastje naar de muur gestuurd. Niemand sprak een woord engels. Inmiddels hadden we weer een groot gedeelte van Florance bekeken. Tenslotte kregen we van een straatagent in Florance via een behulpzame tolk om de zaken te gaan regelen

bij de gemeentelijke politie op het station, de Policia Municipale. Daar is altijd iemand die engels spreekt. Terug naar het station, waar we nota bene waren uitgestapt. Inderdaad was hier iemand die engels sprak, een wonder dus. Na een uur hier geweest te zijn was het zo belangrijke formulier geregeld. 

We hebben elkaar aangekeken en besloten om direct terug te keren naar de camping naar onze camper. Omstreeks 12.30uur kwamen we op de camping weer bij de camping aan. Als eerste hebben heel veel stoom afgeblazen. Nu even relaxen.
Het ergste is dat er heel veel is vernield;
Complete dinet (treinzit) uitgebroken, (zie ook de eerdere foto’s) Het dinet moet volledig opnieuw worden opgebouwd. Dit moet nauwkeurig gebeuren omdat de resterende delen voor het realiseren van het tweede bed ook weer moeten passen.

  

  

Door het wegbreken van het dinet zijn de volgende beschadigingen ontstaan.Scheef rechtsonder het stopcontact gemonteerd op het scheve gedeelte van het keukenblok een zeer diepe put veroorzaakt door de gemonteerde staalconstructie voor het tweede te realiseren bed. De roest afdruk is inmiddels verwijderd.
Een streep over de deur van het “schoenenkastje”.
Een beschadiging boven het deurtje van de binnendoor toegang naar de “garage”.
Behoorlijke beschadigingen aan de beide onder het raam gemonteerde meubelpanelen.
De zwarte streep is inmiddels verwijderd.
Het grote meubelpaneel onder het raam moet geheel worden vervangen. Doordat de voorkant van het dinet hier tegenaan is geramd is deze over een flinke oppervlakte geheel ruw.
Het grote camperraam op de linkerzijde van de camper heeft meerdere beschadigingen.
Zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Gezien de hoeveelheid beschadigingen moet dit raam compleet worden vervangen. Beschadigingen te noemen;
Het raam is aan de buiten kant in de raam sponning met een breek voorwerp beschadigd,
Het kunststof raam zelf bevat meerder krassen onder andere een soort van voet veeg welk in de zon duidelijk zichtbaar wordt. Verder heeft het raam een aantal horizontale en verticale krassen.
Alle drie sluitingen voor het kunststof raam zijn afgebroken.
Als het camper raam wordt vervangen is hiervoor een speciale kit benodigd.
Tijdens het naar binnen klimmen van de inbreker heeft deze zich met zijn voeten afgezet tegen de zijkant van de camper. Ik heb geconstateerd, direct na de inbraak, dat er een aantal vegen op de zijkant van de camper bevonden. Ik ga er van uit dat er mogelijk ook lakbeschadigingen zijn. Dit kan pas geconstateerd worden als de camper een was beurt krijgt.
De scharnieren van het kastje boven de koelkast waar zich de kleine Brabantia kluis bevond zijn dusdanig geforceerd dat deze moeten worden vervangen.
 

Tenslotte konden we de puntjes op de “ i ” zetten.
Wat was er allemaal weg en wat was er allemaal vernield. 

T.b.v. de INBOEDEL:Wat was er weg;
Een analoge fotocamera Minolta type TL80
Inclusief een fotorolletje 36stuks
Mobiele pre-paid telefoon NOKIA type 3310
Jubileum 2 Euro muntstuk, World Food Program
Wat is er verloren gegaan;
Leesbril echtgenote   

De kosten die zijn gemaakt om zaken te regelen;
Taxikosten                                         
Extra dure camping á € 36,75 per nacht, gelieve één nacht vergoeding              
Verschillende mobiele telefoongesprekken Italië naar Nederland                        
Buskosten om PV te regelen bij de politie  

Psychische gerichte en gemaakte kosten;
Aangebroken levensmiddelen waarvan we na de inbraak vies van waren          
Wassen van kleding aangeraakt door de inbreker (5x4wassen) á € 3,00/was      
Het afbreken van de zo broodnodige vakantie

T.b.v. het VOERTUIG: Is reeds overlegd met de expert schadeverzekering;
Verloren is gegaan;
De grote kluis, nog geen anderhalve maand geleden aangeschaft en gemonteerd.
De kleine Brabantia kluis die met plank en al uit de kast is ontvreemd.
Kosten van kluizen;
Grote GAMMA
kluis                      
Kleine Brabantia kluis

Kosten die nog gemaakt moeten worden;
2 stuks meubel panelen berken á 85,00 (zijn reeds gehaald)
1 stuks camper venster compleet 90x50 (is reeds gehaald                               
Diverse soorten kit (tbv raam en lijmen van het interieur)

Nog nader te beschouwen;
De herstel werkzaamheden om de camper in de oude staat terug te brengen.
Geschatte arbeidstijd hiervoor 7 dagen á 8uren.
Rit naar de Wit te Schijndel
Demontage van de beschadigde meubelpanelen 
Zagen en van pas maken en monteren van de nieuwe meubelpanelen  
In overleg met de verzekering maatschappij een raming van de kosten welke gemaakt moeten worden om de camper in oude staat terug te brengen. Ik doe dit vanwege het aangepaste maatwerk in eigen beheer.

Opgesteld door de bouwer en eigenaar van de genoemde camper,

Haije Bekkema,                                                 


€ 88,00
€ 3,95
€ 85,00
2,00

€ 5,00


€  8,50

€ 36,75

€ 35,00

€ 6,90


€ 25,00

€ 60,00
NTB   

€ 39,00
€ 25,00


€ 230,00


€ 300,00
€ 35,00


1 dag
1 dag

3 dagen
Al met al een flinke schade post, zowel materiële schade mar nog vervelender psychische schade.
Moraal; Zet de camper op een camping en ga met het openbaar vervoer een stad bezoeken.

HOME