FORD TRANSIT 175 1973
1700cc V4
 

1980-1981

HOME

SITE UPDATE: 24 januari 2016
 

INLEIDING

 

Onze eerste camper was een FORD Transit 175, bouwjaar 1973, met heel veel kilometers op de teller, dit was zo rond 1980. Ik had deze summier ingericht met alleen de eerste benodigdheden. Deze camper hebben we slechts 1 jaar gehad.
Na de eerste en enige vakantie gingen we verhuizen en ik moest toen enkele aangeboden spullen uit Noord-Holland halen, en U raadt het al op de afsluitdijk stonden we stil, motor compleet in de soep! Omdat we geen zin hadden om deze motor nog op te knappen besloten we om er een andere en betere motor in te bouwen. Omdat Ford in meerdere auto's de 1700 V4 in had gebouwd was het niet moeilijk om een andere motor te vinden. De "sloper" had een uitstekende motor liggen die nog wel uitgebouwd moest worden.
De nieuwe motor kwam uiteindelijk uit een (1969) FORD CAPRI GT, nadat deze motor was ingebouwd in onze Ford Transit 175, bleek dit een uitstekende motor te zijn. Ondanks het genot met en van deze auto moest door geld gebrek deze camper ingeruild worden.

 
In onderstaande de Ford Transit zoals we die in 1980 hebben aangeschaft. De kleuren oranje/wit was het kleuren schema van bode Appendages uit Zevenaar.
De bouw van de bus camper op basis van de Ford Transit 175.
Hier rondom, de foto's nadat de Ford Transit is omgebouwd als simpele camper.
Dit is ANNO 1980 vanaf dat moment waren we al verknocht aan het "camperen".
 

Toch zijn er mensen die beweren dat we geen echte camperaars zijn.