VOLKSWAGEN LT28 TD 1990
2,4ltr 6 cilinder TURBO DIESEL
 

1998-2003

HOME

SITE UPDATE: 25 januari 2016
 

INLEIDING

 

Onze derde camper werd een Volkswagen LT 28 Turbo Diesel 2,4liter 6cilinder bouwjaar 1990, verhoogd en verlengd. Ik heb deze auto medio 1998 aangeschaft. Wederom heb ik deze auto zelf gebouwd, deze kampeerauto is geheel naar onze eigen wensen ingericht. Dit is dan het voordeel dat je een dergelijk voertuig geheel leeg aanschaft en daarna dit voertuig geheel zelf bouwt. Deze kampeerauto is geschikt gemaakt voor vier volwassenen welke ruim kunnen leven en slapen. D.m.v. een klap/schuif gedeelte boven de cabine stoelen is een tweede tweepersoons slaapplaats gerealiseerd. De andere tweepersoons slaapplaats wordt gerealiseerd via het aanwezige dinet. Het kookgedeelte bevindt zich achterin de kampeerauto, naast dit kookgedeelte bevindt zich een toiletruimte. Een zit gedeelte van het dinet, dat gedeelte waarvan de rugleuningen direct naar de cabine stoelen wijzen, is voor de helft opklapbaar zodat er tijdens regenachtig weer, zonder naar buiten te hoeven, vanuit de cabine naar het kampeergedeelte overgestapt kan worden. Dit voertuig heeft dusdanige afmetingen dat er in ruime mate in de kampeerruimte geleefd kan worden.

 

Ondertussen is deze camper van alle gemakken voorzien. Er is een "cruise control" ingebouwd, dit is een must tijdens het rijden van zeer grote afstanden, deze Volkswagen LT28TD gedraagt zich zo sterk als een vrachtwagen, zodat er weer extra comfort ontstaat door deze "cruise control". Ook is er later een hete lucht kachel ingebouwd. Dit is een kachel welke brandstof (dieselolie) betrekt uit de eigen brandstof tank. Spanning wordt geleverd door de extra in de camper geplaatste huishoudaccu. 

(Klik op de tumbnails om een grotere foto te kunnen bekijken!)

De camper nog NIET geheel gereed maar wel bruikbaar.
 

Een aantal kiekjes als we op locatie staan op de verschillende vakantie stekjes.
Ook op het dak weer een aantal opberg mogelijkheden voor de camping artikelen.
 

Omdat we reeds in het bezit waren van de nieuw te bouwen camper heb ik deze camper eind mei 2003 te koop aangeboden. Het heeft even geduurd maar uiteindelijk hebben we deze camper verkocht. Op zaterdag 12 juli 2003 is de camper overgenomen door mensen uit Barneveld. Voor ons is het geheel afgelopen, we hebben afscheid genomen van onze vertrouwde camper "Jump for joy"!

Het interieur van de nieuwe camper nog niet geheel gereed.