VOLKSWAGEN TRANSPORTER 1981
T3 type 251 2ltr CU boxer
 

1987-1998

HOME

SITE UPDATE: 25 januari 2016
 

INLEIDING

 

Onze tweede camper werd een Volkswagen Transporter T3, die we heel toevallig tegenkwamen en in 1987 als rijdbare schroothoop in Duitsland kochten voor DM 1600,00.
Het geval wil namelijk dat we in die periode in Duitsland woonden en op een bepaald moment een extra auto nodig hadden. Omdat we twee vliegen in een klap wilden slaan besloten wij een busje aan te schaffen en deze vervolgens om te bouwen naar een simpel maar leuk campertje. Tijdens een toertocht in de buurt van onze woonplaats in Duitsland zagen we bij een Ford dealer in eerste instantie een Ford Transit bj 1980 staan. Navraag leverde ons een aanbod op van deze Ford Transit en de Volkswagen Transporter T3 1981 2 ltr CU Boxer.

De Volkswagen Transporter zag er diep triest uit, waarbij de motor ook nog eens erg beroerd liep. Omdat de verkoper deze beide auto's graag kwijt wilde kon ik de voertuigen uiteindelijk meenemen een een leuke prijs. De Ford Transit heb ik direct weer door verkocht en heb deze slechts enkele uren in mijn bezit gehad. Op de weg naar huis begon de motor van de Volkswagen Transporter steeds beter te lopen. Het klepperen in de motor was helemaal verdwenen en de motor


liep weer als een zonnetje. Later bleek dat de hydraulische klepstoters door het lange stilstaan geen olie meer hadden gehad tijdens de test-run en liep daardoor erg beroerd. Tijdens de rit naar huis werden de hydraulische klepstoters weer gevuld met olie en werd het probleem opgelost.

Zoals aangegeven kochten we deze Volkswagen Transporter T3 in 1987. We hebben deze Volkswagen Transporter T3 van 1987 tot in het begin van 1988 verbouwd tot een simpel maar doeltreffend campertje. Omdat de kinderen nog erg klein waren was het mogelijk om met ons gehele gezin in het campertje te rijden en te overnachten.
Uiteindelijk is deze Volkswagen Transporter T3 in totaal 11 jaar in ons bezit geweest. We hebben heel veel plezier van dit campertje gehad.

In 1998 heb ik deze camper verkocht en heb de volgende camper gebouwd. In totaliteit hebben we in deze 11 jaren ongeveer 50.000km met deze camper gereden. We hebben deze camper verkocht omdat deze camper te duur was in het GEBRUIK, dit gezien de huidige benzine prijzen, en de ruimte was niet meer toerijkend voor 4 volwassen personen.