INTERNATIONAL CLASSIC SUZUKI MEET
Silkeborg - Denemarken

7 t/m 11 augustus 2019

INLEIDING

Eindelijk was het zover: De International Classic Suzuki Meet in Silkeborg, Denemarken. Toen ik de informatie ontving van een van de organisatoren hadden wij direct zoiets: Daar gaan wij heen.

Dus gelijk verlof aanvragen en deze dagen met het weekend reserveren, van 7 t/m 11 augustus 2019. Vanzelfsprekend een redelijke “wereld” reis, van onze wonplaats naar Silkeborg, met een totale afstand van ca. 650km. Wij gaan met onze camper en aanhangwagen met twee van onze Suzuki GT750 motoren, de blauwe GT750-L en de zwarte GT750 B-LOOK. Ook onze dochter gaat met haar camper mee naar Denemarken.
 

Maar het zou leuk zijn als we wisten wie van onze T en GT Club eveneens naar deze meeting zouden gaan. Ik had daar een vraag voor gesteld in ons clubblad. Op de een of andere manier kwamen we met elkaar in contact en we maakten een groeps-app aan. Zo konden we elkaar voorzien van alle benodigde informatie.
Ik had voorgesteld om de heenrit niet in één keer te rijden, maar met een tussenstop net boven Hamburg een overnachting in te plannen. Ik kwam daarbij uit op camping Roland in het dorpje Bad Bramstedt, een kleine camping met naar later bleek, uitstekend en schoon sanitair. Vanaf ons huisadres net geen 400km, een goede afstand om op één dag te rijden. De camping eigenaar was alleraardigst en sprak zowaar een aantal woorden Nederlands, in ieder geval wist hij Beerenburg goed uit te spreken op zijn “platt Deutsch”.

 
UITNODIGING EN INFORMATIE
 

WOENSDAG 07 AUGUSTUS 2019

  
 
 
En zo arriveerden wij woensdag allen vlak na elkaar op de camping, met campers en aanhangwagens, met een bus en een caravan, personen auto’s met aanhangwagens en één op de GT380 (petje af). In totaal hadden wij 10 tweetakten bij ons. Monica en Bouwina verzorgden het avond eten, voor allen was er heerlijke macaroni, die wij gezellig en met zijn allen smullend in een grote kring hebben opgegeten.
Ook na het avond eten nog even gezellig bij elkaar gezeten, wij hebben het zelf niet al te laat gemaakt, we moeten de volgende ochtend toch wel weer een redelijke afstand rijden, volgens de TomTom nog een dikke 280km.
  
 
 

DONDERDAG 08 AUGUSTUS 2019

 
Vandaag hoeven we niet al te vroeg op pad, afgesproken was om rond 10.00uur te gaan rijden, we zijn allen denk ik wel ingespeeld op het kamperen, om 09.30uur staan wij allen gereed om te vertrekken. Iedereen heeft de voertuigen van te voren al volgetankt dus we gaan op pad. We rijden in een konvooi van zeven voertuigen en een motor (GT380) richting Silkeborg.
Wederom is het slecht weer, onderweg regent het zo hard dat we de snelheid moeten aanpassen. Als we de Deense grens passeren zoeken wij nog even een parkeerplek op. Even een bakje koffie en de benen strekken. Carlo tankt zijn GT380 nog even vol, hij besluit om de weg alleen te vervolgen over de provinciale wegen. Uiteindelijk komen wij rond 13.30uur aan op de locatie van de meeting, Fort
Østerlund. Het ziet er naar uit dat dit een soort van evenementen kamp is. Er zijn meerdere gebouwen voor meerdere functies, er zijn zelfs kamers waar je kunt overnachten.
Wij worden naar een bepaalde plek gedirigeerd waar wij ons wel in kunnen vinden, we maken er een Dutch (+UK) Corner van. Ik schrijf hier (+UK) omdat we één Engelsman bij ons hebben, Nick Lowe, één van de leden van de Engelse Kettle Club. We moeten dus ook aan de bak in het Engels.
’s Avonds hebben wij ons ingeschreven voor het avond eten, een soort van (Deense) goulash met rijst. Smaakte uitstekend. Ze hebben hier een goed systeem voor: van te voren betalen voor een kaartje welke je vervolgens inlevert bij het punt waar je het eten haalt. Als je meer wilt kan dat, je hebt immers een gebruikt bord.
Vanzelf sprekend lopen we veel over het terrein als het maar even droog is. Vanwege de regen blijven we toch wel wat meer op de Dutch (UK) Corner locatie. Ook hier is het erg gezellig.
  

 

 

 
 

DE "WALTER" SUZUKI GT1000

 
Vanuit een ooghoek zie ik dat er een “grijs monster” wordt uitgeladen. De Walter GT1000, een GT750 welke is  omgebouwd naar een GT1000, met 1000cc door een machinebouw specialist. Deze GT1000 is mij bekend vanuit een Classic Tijdschrift waar de ombouw van deze Walter GT1000 compleet staat beschreven. Eindelijk zie en hoor ik deze GT1000 in het echt. Wat een geweldige en schitterende motorfiets.
 
 
 
 
 

VRIJDAG 09 AUGUSTUS 2019

 

We slapen eerst een klein beetje uit, toch wel een beetje moe van de vorige dagen vanwege de lange autorit. We hebben wel gemerkt dat het nagenoeg de gehele nacht heeft geregend. Het ontbijt staat gereed vanaf 08.00uur, we gaan niet veel later ontbijten, ja ook dat is goed geregeld, kaartje inleveren, heerlijke broodjes, beleg, en erg belangrijk koffie. Een goed en stevig ontbijt.

We hebben vandaag wel een programma, we gaan naar een bizon farm in de buurt van de locatie van de  meeting. Ca. 11.00uur gaan we op pad. Jammer dat het follow-up systeem door een aantal deelnemers wordt genegeerd, wij zijn met drie man al snel iedereen kwijt. We raadplegen internet voor het adres van de bizon farm, ik heb gelukkig de TomTom Rider (wat een prachtig ding is dat toch) op de GT750 gemonteerd, dus adres invoeren en weer op pad. De route die we rijden naar de bizon farm is prachtig, wat een schitterende omgeving is het hier. Uiteindelijk komen we aan op de bizon farm. Je kan hier tegen betaling mee met een bizon safari.
Wij van de Dutch Corner hebben dat niet gedaan. We zitten wat in het zonnetje, ja het is even droog, eten wat en overleggen wat wij gaan doen.
Vanuit de International Classic Meet is er niet een toertocht georganiseerd. Wij hebben allen zoiets van, wij willen toch nog wel wat meer van Denemarken zien. Vanaf de kaart maak ik een route op de TomTom Rider, en we gaan op pad. We maken een prachtige toertocht rond het meer Mussø. Het weer blijft goed ondanks dat het af en toe wel dreigt. Als we weer terug zijn op de meeting locatie hebben we toch bijna 80km op de teller staan. Een prachtige rit.
 
 
’s Avonds hebben we een goede en heerlijke BBQ, het bakken en braden hoeven we zelf niet te doen. We hebben een lekker stuk vlees met verschillende groentes en aardappelsalade. In het gebouw Big Bar is er muziek en het is er wel druk. Net wat te druk voor ons en daarbij het weer laat het niet toe om buiten te zitten.
 

ZATERDAG 10 AUGUSTUS 2019

 

Ook vannacht is weer ontzettend veel regen gevallen. Het ziet er slecht uit om een toertocht te gaan maken met de GT’s. Wederom eerst ontbijten natuurlijk. Ik heb zoiets van, het is verschrikkelijk weer, zal ik wel mee gaan met de groep? Ik besluit om toch maar de motorkleding aan te trekken en mee te gaan, vandaag alleen. We zijn er nu toch. Om 11.00uur gaan we eerst naar een fabriek waar veegauto’s worden gebouwd. We krijgen hier een excursie hoe deze veegauto’s worden gebouwd. Ja dat is wel leuk, vooral de technieken interesseren mij. Als de excursie ten einde is was het de bedoeling om terug te gaan naar de meeting locatie, maar het weer heeft zicht (even) verbeterd. We kunnen nog wel even een toer ritje maken. Ik stel dat voor aan een van de organisatoren. Gaan we regelen zegt hij. Dus we gaan op pad, we gaan de weg terug zoals wij dat gisteren hebben gereden op de motor, weer om het meer heen. We gaan nog even verder, ondertussen begint het weer te regenen! Deze regen verandert snel naar een gigantische stortbui, in een ommezien ben ik kletsnat, met bakken komt de regen uit de hemel. Neen dit is niet meer leuk. We moeten nu ook nog voorzichtiger rijden, zoveel water ligt er op de weg. Maar we gaan door, de regen zal vanzelf wel weer een keer ophouden. Het wordt uiteindelijk weer wat droger.

 
 
We gaan verder naar het hoogste punt van heel Denemarken, 170 meter NAP. Een gedenk punt met een toren, het uitzicht over de weidse velden van Denemarken is gewoon schitterend. Wat een uitzicht, geweldig.

We stappen weer op de motoren voor het vervolg van de toer rit, dit wederom door een prachtige, beboste omgeving en route. We rijden nog een flink aantal kilometers waarna wij weer aankomen op de meeting locatie.
 
 
’s Avonds hebben we weer het diner, varken aan het spit met kaas aardappelen, groentes en andere. Het varkensvlees is heerlijk, trouwens de rest ook. Wij laten het ons goed smaken.
Om 20.00uur is er de prijsuitreiking in de verschillende categorieën. Germ mag ook een prijs in ontvangst nemen.

De verschillende club voorzitters doen enkele toespraken waarbij het onderwerp: Internationaal Nederlands Treffen 2020 aan bod komt. Omdat ik toevallig met onze voorzitter hierover had gesproken vertel ik wat de bedoeling is, waar wij ongeveer het treffen gaan houden en natuurlijk wanneer het treffen kunnen verwachten. Het ziet er naar uit dat wij een flink aantal mensen uit Scandinavië en Duitsland kunnen verwachten dus dat is alleen maar goed.
Ook Nick van de Kettle Club vertelt het een en ander over hun 25jarig bestaan van volgend jaar. Nick vertelt tevens over de poging om een record te halen van de meeste Suzuki GT750 op een rij tijdens hun 25 jarig bestaan.

Wij besluiten om het vanavond niet al te laat te maken, morgen fit zijn om in één keer terug naar huis te rijden. Een afstand van 650km.
 

ZONDAG 11 AUGUSTUS 2019

 

Uitslapen is er vandaag niet bij, sterker nog we hebben de wekker gezet. De mensen die naar huis rijden, willen op tijd op pad. We vertrekken om 08.30uur richting NL. Wij zijn nu op pad met vier voertuigen, waarvan drie met aanhangwagens. De reis gaat voorspoedig en enkele uren later zijn we weer bij de Deense grens. Na de grens gaan we weer even pauze houden. Omdat wij de weg in Bad Bramstedt (D) weten gaan wij hier nog even tanken, de diesel was hier betaalbaar.
Na het tanken gaan wij weer  verder richting Hamburg, via de radio horen wij het al: FILE, 14km, “verspätung” één uur en een kwartier. Wat blijkt, een “geitenbende” wat een verkeer en dat op zondag. Achteraf blijkt dat wij ruim twee uur over 70km hebben gereden. Als wij weer op de A1 richting Bremen rijden hebben wij allemaal zoiets van; eerst even stoppen. Wat een drukte en wat een auto’s.

 
 
Uiteindelijk kunnen we de weg zonder groot oponthoud (enkele “baustellen” onderweg) de gehele route doorrijden. Enkele kilometers voor de grens met NL nemen afscheid van elkaar. Wij zullen niet meer stoppen voordat iedereen thuis is. Uiteindelijk zijn wij om 19.30uur thuis. Het afladen van de beide Suzuki GT750’s gaat vlot en het opruimen van de overige spullen ook. We ploffen uiteindelijk om 20.00uur vermoeid op de bank.

Deze International Classic Meet DK was de moeite waard om er bij te zijn. Jammer dat het weer zo verschrikkelijk slecht is geweest.
 

BELANGRIJKE GETALLEN

 

Aantal motorfietsen: 125
Aantal mensen: 163
Aantal nationaliteiten: 9 (NO, DK, SE, FIN, NL, D, F, CH, en UK (1))

Verst gereden afstand: 1300km (F)
Oudste deelnemer: 66jaar
Aantal woorden regen in deze tekst: 9


 
 
 
 
HOME
 

SITE UPDATE: 18 september 2019