KORTE VAKANTIE ENGELAND
gecombineerd met
AGM KETTLE CLUB

Nederland - Engeland (Hoek van Holland - Harwich VV
juni - juli 2022

INLEIDING

 
Na een aantal jaren wachten, dit vanwegE de COVID-19 pandemie, konden wij eindelijk naar Engeland. In 2020, toen we de overtocht naar Engeland boekten, was het de bedoeling geweest om een dikke 14 dagen in engeland door te brengen. Door omstandigheden hebben wij deze periode voor 2022 in moeten korten en we verblijven "slechts" 9 dagen in Engeland.
Na aankomst van de veerboot in Engeland rijden wij eerst naar een camping vlakbij in Bradfield, ik heb daar genformeerd of wij daar laat aan kunnen komen en of er dan ook plek voor ons zal zijn. Laat aankomen was akkoord en een plek zou er voor ons zijn. Dus dat is geregeld. Hier zullen wij n nacht blijven waarna richting Coleford (net boven Bristol) zullen rijden om daar een camping in The Forrest of Dean te gaan. Van daar uit willen we wat uitstapjes gaan maken.
De uitstapjes staan hieronder in een foto reportage.

De laatste vier dagen zullen wij ons onder de leden van de Engelse Kettle Club begeven in Moreton-in-Marsch, dit op het Fire Station Collage. Deze Kellte Club bestaant uit leden die allen een Suzuki GT750 in hun bezit rijden en daarmee ook rijden.
Ook hiervan vind je een foto reportage van het verblijf en de beide toertochten die we hebben gereden. Op te merken is dat wij nu een keer geweldig weer hadden. Precies goed voor het rijden op en met de motorfiets.

Verder nog heb ik het verloop van de gehele reis in een korte foto reportage samen gevat.

Bij deze nog een opmerking betreffende de engelse wegen: Die zijn erg slecht te noemen. Ook de grotere doorgaande provinciale wegen en snelwegen zijn erg slecht. Soms moet je om de gaten heen rijden om geen schade aan je auto te krijgen. Daarnaast liggen de wegen vol met rommel, veelal stukken autoband.
 

GEREED MAKEN VOOR VERTREK

 
Het is altijd weer een karweitje, alles gereed maken voor vertrek met de motoren. Om twee motoren goed en veilig op te laden zijn we ongeveer drie kwartier bezig. Het vastzetten moet goed gebeuren. Tenslotte willen wij onderweg de motoren niet verliezen.

Juist voor onze motoren heb ik enkele jaren geleden een motor aanhangwagen aangeschaft. Ondertussen zijn er wel enkele modificaties aangebracht op de motor aanhangwagen. De voorwiel klemmen en materiaal koffers zijn de belangrijkste.
 

OP WEG NAAR ENGELAND

HOEK VAN HOLLAND - HARWICH

 
Aankomst in Hoek van Holland bij de ferry naar Engeland.
 
 
 

CAMPING STRANGERS HOLLIDAY PARK - BRADFIELD (NABIJ HARWICH) (UK)

 
Zaterdag avond laat arriveren wij op de camping in Bradfield. Keurige camping met goed sanitair. Ook zeer vriendelijke begeerders. n daarvan was helemaal gek van onze oude motoren. Wij hebben hier n nacht geslapen.
 
 
 

BRACELAND CAMPSITE - COLEFORD (FORREST OF DEAN) (UK)

 
Dit was onze verste stek in Engeland. Bettiena had deze camping in Christchurch uitgezocht om vanaf hier enkele plaatsen te bezoeken. Ook, met het oog op het drukke motorweekend, doen wij wel rustig aan.

In zoverre we maken vanaf de camping een korte wandeling naar het dorpje Christchurch. Het dorpje is niet echt groot en heeft een paar noodzakelijke winkels.
's Middags maken wij een flinke bos wandeling naar Symonds Yat Rock. Dit is echt de moeite waard.

Ook maken wij nog een korte motorrit in de omgeving. Helaas kwamen wij steeds weer terecht bij een wegomlegging dus afgesloten wegen waardoor wij met geen mogelijkehid bij n van de havenstadjes konden komen.

De dames gaan vervolgens met zijn tween naar Puzzlewood een prachtig beboste maar aangelegde tuin waardoor je dan heen wandelt.

Onderweg nog wel een OEPS momentje, de TomTom zei, linksaf dus dat maar gedaan, kort daarna kwam er een bord met "one way track", OK? Nu dat hebben wij dan ook wel even geweten. Het was erg smal op deze weg.

De camping is uitstekend met ruime plekken en met goed sanitair. Stroom via  de normale blauwe Eurostekkers.
Op bepaalde dagen komt er een mobile pizza bus langs waar je heerlijke pizza's kunt kopen.
Wij hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt.


 
 

POETSEN MOTOREN (NA KORTE TOURTOCHT)

 
Na de korte motorrit, slechts 46km gaan wij de motoren nog even poetsen voor het treffen. Tenslotte staan de motoren nu nog even niet op de aanhangwagen.
 
 

WANDELING DOOR HET DORPJE CRISTCHURCH

 
Het dorpje Christchurch is zeer eenvoudig en heeft niet veel winkels, een klein supermarkje is aanwezig. De kerk was helaas niet open, natuurlijk wel even op de foto.

Ondanks dat wij niet naar de kerk gaan willen wij bij het tegenkomen van een kerk wel even naar binnen. De meeste kerken zijn wel erg mooi van binnen.

Helaas was deze kerk gesloten dus we konden niet naar binnen.
 

BOSWANDELING NAAR SYMONDS YAT ROCK

 
   
 
 
We kregen een tip om via het bos naar Symonds Yat Rock te lopen. De camping ligt direct aan het bos waar je doorheen moet lopen. Met behulp van een kaart vinden wij de weg. Dit was toch wel een flinke afstand, in totaal hebben wij ca. 10km naar het uitzichts punt gelopen.
Het uitzicht vanaf Symonds Yat Rock is wel de moeite waard. Vanaf een hoogte kijk  je op de slinger van de rivier de Wye in het lager gelegen dal.
 
 

BEZOEK PUZZLE WOOD

 
De dames zijn nog naar een bijzonder park geweest: PUZZLEWOOD. Een park waar je je diep in de bossen waant. Hieronder een korte foto reportage van Puzzlewood.
 
 
   
 
   
 
   
 

AGM KETTLE CLUB & 25 YEAR ANNIVERSARY KETTLE CLUB (28 - 31 july 2022)

FIRE SERVICE COLLAGE - MORETON-IN-MARSCH (UK)

 
Het uiteindelijke doel voor deze reis naar engeland was het treffen van de Engelse Kettle Club. Dit treffen was tegelijk met hun 25 jarig bestaand van de Kettle Club. Je bent lid van de Kettle club als je in het bezit bent van een Suzuki GT750. Of geheel origineel of een zogenaamde special. Een special was ook de Suzuki GT1000 welke hierna speciaal is genoemd en getoond.

Het treffen (Ralley) van de Kettle Club was ditmaal in Moreton-in-Marsch een klein dorpje in de Cotswolds wat een prachtige omgeving is zoals de fotoreportage van de ride-outs ook zal laten zien.
We waren te gast op het Fire Station Collage, een school waar je als/voor brandweer man wordt getraind. De school staat op een oud vliegbasis uit WOII maar is niet meer als zodanig in gebruik. De locatie was uitstekend gekozen met vele faciliteiten zoals slaapgelegenheid maar ook een bedrijfs restaurant waar wij als deelnemers van de Kettle Club meeting gebruik van konden maken. Het eten in het bedrijfs reastaurant was uitstekend en we hebben elke ochtend een heerlijk ontbijt en 's avonds een heerlijk diner kunnen nuttigen.

Al met al was het weer een geweldige meeting met/bij de Kettle Club. De Engelse deelnemers zijn zeer gastvrij en ondanks dat wij slechts enkelen persoonlijk kennen is het of je alle deelnemers al jaren kent en wordt je volledig opgenomen alsof het familie is. Het is zeker voor herhaling vatbaar maar dat zal zeker nog wel een tijdje duren voordat wij weer een Kettle Club treffen zullen bezoeken.

Een groep Nederlands, leden van onze eigen T en GT liefhebbers club Nederland, zouden deze dag ook aan komen op de locatie van het Kettle Club treffen. Later bleek dat zij onderweg met meerdere mechanische en elektrische problemen te kampen hebben gehad.
 
   
 
   
 
   
 
   
 

ACTIE FOTO's VAN ONS ZELF - MORETON-IN-MARSCH (UK)

 
Het voordeel dat je een keer in een groep rijdt. Er zijn altijd mensen die een actie foto van je maken. Wij staan er nu ook een keer op. Wij rijden altijd met z'n tween.
 
   
 

SPECIAL: SUZUKI GT1000 4 CILINDER- MORETON-IN-MARSCH (UK)

 
Ook hier een vreemde eend onder de GT750's; ditmaal een SUZUKI GT1000, op basis van een volledig aangepast frame van een GT750-A model. Ik kende het bestaan van deze SUZUKI GT1000 maar had deze nog nooit gezien laat staan gehoord. Phil Baldwin heeft deze SUZUKI GT1000 zelf geconstrueerd.

In dit deel meerdere detail foto's van de SUZUKI GT1000. Zoals ik het kan beoordelen is er n extra cilinder aan de rechterkant van het cilininderblok bij "geplakt". Het motorblok is daardoor een stuk breder geworden. Het buddyseat was ook veel breder dan standaard. Vanzelfsprekend behoren dan ook betere remmen te worden gemonteerd, dit via een andere voorvork en een achterbrug.
 
 
 
 
   
 

RALLEY FRIDAY 29 JULY 2022 - THE CLASSIC MOTOR HUB ABLINGTON (UK)

 
De eerste toertocht ging naar "Classic Motor hub in Ablington (UK). Hier stonden prachtige oldtimer auto's en een enkele motorfiets. Helaas heb ik geen foto's gemaakt van deze oldtimers.
 
   
 
   
 

RALLEY SATURDAY 30 JULY 2022 - SAINSBURY's LOWER CARPARK - CALNE (UK)

 
De tweede toertocht ging naar het dorpje CALNE (UK) waar ze eenmaal per jaar het dorp in het teken zetten van ALLEEN maar MOTORFIETSEN. Het is er zeer druk met heel veel motoren van allerlei soorten en merken. Tevens is er groot feest met muziek en andere zaken. Ook wij hadden een plek midden in het dorp nabij het feest. Vanzelfsprekend hadden wij weer veel bekijks.
 
   
   
 

TOTAL KETTLE COLLECTION  (GT750 all types) 1(72)

 
Zaterdag tegen de avond willen wij nog even ALLE Suzuki GT750's bij elkaar hebben. Vanzelfsprekend wel even op type geselecteerd. Zo hebben wij al met al een dikke 72 Suzuki GT750's bij elkaar staan. een waardevol bezit voor iedereen.
 
 
 
   
 
   
 

RETOUR NEDERLAND

CAMPING STRANGERS HOLLIDAY PARK - BRADFIELD (NABIJ HARWICH) (UK)

 
We moeten ook weer een keer terug naar Nederland of beter gezegd naar huis. Wij hebben de overtocht met de ferry van Harwich naar Hoek van Holland de maandags na het Kettle Club treffen gepland. Dit betekende dat wij zondags na de koffie vanaf Moreton-in-Marsch terug gaan richting Harwich alwaar wij daar wederom op de camping Strangers Holiday Park in Bradfield zullen overnachten. De boot gaat vroeg en vanzelfsprekend willen wij daar ook vroeg zijn. Dit betekende dat wij de wekker hebben gezet. De overtocht met de ferry van de Stena Line duurt verschrikkelijk lang (6,5 uur). Ondanks dat wij met praten en af en toe een spelletje doen de tijd door kunnen brengen blijft het een verschrikkelijke boottocht.
 
 
 
   
 
 
 
HOME
 

SITE UPDATE: 19 november 2022