ONZE FAVORIETE CAMPER STEKJES
 

 

ONZE FAVORIETE PLEKJES

Op deze pagina vindt u een aantal van onze favoriete stekjes. Vanzelfsprekend hebben we de afgelopen tijd vele campings en stekjes bezocht. Ook die zijn voor ons schitterend geweest.
KLIK op de link om naar de favoriete stekjes te navigeren.
 
Camping "Meerwijck", dit is een camping gelegen aan het Zuidlaarder meer in Groningen.

Camping "Camping und Freibad Hochwald" in Kell am See in Duisland.

Camper parkeerplaats onder aan het Garda meer (Lago di Garda) in Itali.

Camping "Bella Vista" gelegen aan de Middellandse Zee tussen Ceriale en Albenga in Ital.

Camping "Tranquilla" gelegen aan Lago Maggoire in Baveno in Ital.

 

CAMPING MEERWIJCK - KROPSWOLDE (NL)

Een van onze favoriete stekjes in Nederland is de camping "MEERWIJCK" aan het Zuidlaarder meer in de provincie Groningen.
Vanaf onze woonplaats Drachten is het slechts een uur rijden. Vaak gaan we in het voorjaar en in het najaar een weekend (zaterdag en zondag) naar deze camping.
Wat ons zeer aan deze camping bevalt is;
* Niet ver van onze woonplaats:
Zoals gezegd is het ca. een uur rijden hier naar toe.
* Het strand gedeelte:

Vanaf dit gedeelte van de camping heb je een heerlijk uitzicht weids uitzicht over het    Zuidlaarder meer.
* Het strand:

Je kunt een behoorlijk stuk over het strand lopen, als er genoeg wind staat is het mogelijk om hier uren te vliegeren.
* Het overdekte zwembad:

Rekening houdende met de tijstippen kun je op elk willekeurig moment van de dag gebruik maken van dit zwembad.
* Het sanitair:

Het sanitair is goed, de kampeerders op het strand gedeelte van de camping krijgen een eigen sleutel van het sanitair gebouw.
* Kleine kinderboerderij:

Aan de voorkant van de camping bevindt zich een stukje weiland waar enkele schapen en geiten zijn. Dit is erg leuk voor de kleintjes.

Een kaartje van de camping vindt U hieronder.

   
   

CAMPING UND FREIBAD HOCHWALD - KELL AM SEE (D)

Deze camping hebben we ontdekt in 1997, wij vonden dit een heerlijke camping. Daarom zijn wij later 1999, 2000 en 2001 naar deze camping terug gekomen. Het dorpje Kell am See vindt U ongeveer 60km ten zuid-oosten van Trier, (onder Trier). Het dorpje is niet groot, maar heeft genoeg winkels om alle inkopen te doen.

De camping "Camping Freibad Hochwald" is gelegen midden in de bossen. De camping is niet erg groot, de camping heeft voor ca. 100 plaatsen, hiervan zijn de helft "dauercamper". De gehele camping is van een omheining voorzien. U vindt de camping via de volgende route (zie kaart).
Komend vanaf het noorden vanaf de A1 rechtsaf bij afslag Reinsfeld de B407 gevolgd worden. Na een aantal kilometers (ca. 25km) krijgt U de afslag Kell am See, rijdt NIET direct de eerste afslag in, U moet dan helemaal door het dorpje, erg lastig. Even verder krijgt U een afslag naar een fabriek, deze loopt dood, daarna krijgt U de afslag naar rechts, de camping wordt nu al aangegeven. Let op er komt nog een boog (tunnel), daarna moet U erg op passen als U een caravan heeft, U moet een hoge bult overwinnen met een stijging n daling van 13%! Verder wordt de camping weer aangegeven. Kan niet missen!

Waarom is dit n van onze favoriete plaatsen? De camping heeft DRIE zwembaden, pierebadje voor de kleintjes, middelbad met een volledige edelstalen bodem en wand, en een drie meter bad met duikplank.

 Voor de kinderen is dit natuurlijk geweldig. Vanaf het camping gedeelte moet een beekje worden overgestoken waarna je direct naar het zwembad kan doorlopen.
De sfeer is uitstekend er staan altijd een aantal Nederlanders welke elk jaar terugkeren naar deze camping. Door de gezelligheid lijkt het of dat het n grote familie is.
Verder gaat er het heel erg gemoedelijk aan toe, de camping is afgesloten met een groot hek, U ontvangt hiervan een sleutel waarvoor U GEEN!!! pfand voor hoeft te betalen. De chef vindt dit namelijk erg lastig. Verder wordt er ook niets genoteerd, geen naam, geen aankomst datum en geen vermoedelijke vertrek datum. Dus geen hoop papieren invullen. Verder kunt U veelal zelf een voorkeur voor plaats aangeven.
Tip: U moet wel een aantal dikke houten blokken meenemen, het terrein is nogal glooiend.

Het sanitair is voldoende maar zou iets beter kunnen, douchen gaat met een munt. Verder is de camping niet duur. Er zijn voldoende afwasbakken, er zijn GEEN (tot 2000) wasmachines en drogers.

Wat is er verder in de omgeving te doen.
* Een dagtocht naar de stad TRIER,
* In Hermeskeil bevindt zich een vliegtuig museum,
* Via de achteruitgang van de camping, door het braamstruikse binnenpad, kunt U bij het stuwmeer komen. U kunt helemaal om het stuwmeer wandelen, op je gemak ca. 1,5uur. (zie foto hier rechts)

CAMPERPLEK LAGO DI GARDA NABIJ SIRMIONE (IT)

Vanaf SIRMIONE over de B11 richting PESCIERA onderweg wordt met grote borden deze camper parkeerplaats aangegeven. Deze camper parkeerplaats is met een pijl aangegeven in het kaartje.

Ik heb mij laten vertellen dat deze camper parkeerplaats vroeger een camping is geweest. De voorzieningen hier zijn de volgende,
* Water voorziening,
* Lozen van chemische toiletten, en afvalwater,
* 24uur is er iemand aanwezig.
* Douchen (koud) is mogelijk op het strand, voor de badgasten is hier een douche mogelijkheid,
* Toiletten (hurk) zijn ook voor de badgasten aangelegd.
* Je mag zelf een plaats uitzoeken,
* Je moet een identiteits bewijs afgeven (camping carnet).
* Kosten per 24uur (2001) 24.000lire is
ca. 15,00 (EURO)

Toen we met onze camper aankwamen waren we op dat moment de "kleinste camper", en dat met onze VW LT 28 verlengd en verhoogd. Later rond 18.00uur kwam er nog een Duitser wet een VW Transporter. Dus......... Ik geef hiermee aan dat er ontzettend grote campers op deze camper parkeerplaats komen. Dit gaat zo door tot ongeveer 22.00uur, daarna is de camper parkeerplaats gesloten.

Het viel mij op, en dit is opmerkelijk, dat het hier VEEL rustiger was dan op een camping.
Verder was het hier heel erg gezellig.

CAMPING BELLA VISTA - ALBENGA-CERIALE (IT)

Een camping met merendeel zowel Italianen als ook Nederlanders. Deze camping wordt beheerd door Nederlanders oorspronkelijk uit de provincie Brabant. De camping wordt in het dorpje Ceriale aangegeven met borden, vervolgens rijdt U naar de rand van het dorpje van zee af!

Een kaartje van de ligging van de camping "BELLA VISTA" vindt U hiernaast. De pijl geeft de camping aan.

Vanaf de camping is het ca. 1,5km lopen naar de Middellandse Zee. Als het erg warm is, is het verstandig om voldoende drinken mee te nemen. (WATER)

De camping heeft op dit moment een klein zwembadje voor de hele kleintjes en een speelhoek met een tafeltennis tafel.

Het voordeel van een camping in Itali is het feit dat het nagenoeg altijd zonnig en lekker warm is. In de omgeving van de camping vindt U meerdere campings. Of het op deze andere campings gezelliger en beter is kan ik niet beoordelen, wij hebben deze campings nog nooit bezocht. Wij vinden het op de camping "BELLA VISTA" heerlijk gezellig.

We hebben daarbij de instelling: als we een goede camping hebben gevonden gaan we er ook altijd weer een aantal malen naar terug als we in de buurt zijn.Verder is het sanitair uitstekend. Goede douches en goede toiletten, volgens Nederlandse maatstaven. Medio 2002 zal er na jaren touwtrekken met de gemeente aldaar een zwembad gebouwd zijn. Gezien de temperaturen >40 graden C zal dit aangenaam vertoeven zijn. Brood kan er worden besteld en 's ochtends worden opgehaald in de kleine camping winkel. Verder is er een kleine BAR met terras.


Lopend richting het strand komt U onderweg een grote supermarkt tegen, de prijzen van de artikelen zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland, verder zijn er voldoende producten te koop.

Deze camping heeft een eigen homepage. Deze link vindt u onder de knop INTERNET LINKS.
Op de camping is een boek met informatie aanwezig van een aantal bezienswaardigheden in de omgeving. Zoals een geheel verlaten dorpje, een grot enz.

Verder is het mogelijk om een dagtocht naar Monaco te maken. (Aan te bevelen) Als U door Monaco rijdt wordt een CAMPER PARKEER GARAGE   aangeven,   voor   ca.   omgerekend
10.00 kunt U hier uw camper parkeren. Als u een dagtocht naar Monaco gaat maken, zorg ervoor dat U VR 11.30uur voor de ingang van het paleis bent. Om ca. 12.00 is er de wisseling van de wacht. Dit is een heel schouwspel, en een hele "poppenkast", doch de moeite waard om het eens een keer mee te maken.

De kampeer plaatsen zijn niet erg groot maar voldoende om een grote caravan met een voortent of een redelijke camper er neer te zetten. Er is naast de camper nog plaats voor een kleine koepeltent.

Vanaf de camping is de mooie blauwe Middellandse Zee al te zien, U moet hiervoor ca. 1mtr hoger gaan staan. U ziet dit op de eerste onderstaande foto. De foto ernaast is 180 graden de andere kant op genomen.

CAMPING TRANQUILLA - BAVENO (IT)

Camping Tranquilla is gelegen halverwege aan de west kant van het Lago Maggoire.
De camping ligt aan de rand van het dorpje BAVENO, helaas is dit aan de tegenovergestelde zijde dan daar waar het Lago Maggoire ligt. Als u vanaf de camping naar het Lago Maggoire wilt moet u een behoorlijk stuk lopen tot aan het meer. De heenweg naar het Lago Maggoire gaat gemakkelijk het gaat heuvel af! Het zal u duidelijk zijn dat de terugweg met eventueel de boodschappen zeer moeilijk is. U kunt al uw benodigde boodschappen halen in het dorpje. Zoals gezegd is camping Tranquilla gelegen aan het Lago Maggoire in het plaatsje Baveno.


Een kaartje van de ligging van de camping ziet u hiernaast.


 

De camping is niet erg groot, de camping bestaat uit twee gedeeltes, deze beide gedeeltes worden gedeeld door een weg van het dorpje. De camping beheerders (vader en zoon) zijn Italianen maar zijn erg rustig en zeer aardig. De zoon spreekt Italiaans, Frans, Engels en Duits. Bij het minste geringste ongelukje tonen zij veel bezorgdheid en doen er alles voor om alles goed te verzorgen! Gedurende 24uur per dag is er altijd n van de beheerders aanwezig.

Verder heeft de camping goede sanitaire voorzieningen. Ook heeft de camping een zwembad (badmuts verplicht), bestaande uit twee baden, het pierenbadje voor de kleintjes en het normale zwembad. Een foto van dit zwembad vindt u hieronder.

Wij hadden zelf een leuk stekje direct bij de ingang van de camping, zoals u kunt zien op de onderstaande foto's.

Een tip voor een leuke zondag: Elke zondag is er een grote markt in Cannobio, u moet hier vroeg naar toe gaan omdat u er anders niet meer door komt. In het andere geval heeft u geen parkeerplaats meer en moet u een behoorlijke afstand lopen.

Nog een tip voor als u NIET op een camping wilt staan aan het Lago Maggoire: In Cannobio is een camper parkeerplaats niet omheind en niet bewaakt waar u voor ca 5,00 24uur kunt overnachten. Er is een water voorziening en er is een toilet (niet erg schoon). Deze camper parkeerplaats vindt u langs de rivier welke door het dorpje loopt. Het vergt enig speurwerk om deze camper parkeerplaats te vinden.

MAAR OOK ANDERE STEKJES!

Vanzelfsprekend hebben wij door onze reizen nog meer schitterende kampeer-camper plekjes gevonden. Inmiddels zijn het er zo veel geworden dat dit op deze pagina niet meer bij te houden zijn. Op de REIZEN pagina zijn alle door ons gemaakte reizen uitvoerig besproken. Elk plekje heeft weer iets aparts. Het is voor ons maximaal genieten als we op pad zijn met de camper.

HOME

SITE UPDATE: 24 april 2016