OVERWINTEREN SPANJE
december 2007 - januari 2008

 

 

Op deze pagina vindt u een aantal foto's van onze eerste proef overwintering in Spanje. Na vele verhalen van kennissen toch maar alle vakantie dagen opgespaard tot aan het einde van het jaar en een aantal dagen aan het begin van het nieuwe jaar. Vanaf 1 december 2007 tot en met
11 januari 2008 zijn wij in Spanje geweest. Gedurende deze overwinter periode hadden wij voornamelijk mooi weer waarbij wij de temperaturen uitstekend en aangenaam kunnen noemen. Onze eerste ontmoeting met Spanje heeft ons goed voldaan en wij zullen dit zeker nog een keer gaan doen.
Wij zullen jullie niet vermoeien met onze bezigheden, wel tonen wij jullie onze mooiste foto's van de campings, camperplekken, France Passion en uitstapjes. Op deze pagina vindt u een lijst met de coördinatien van de bezochte campings, camperplekken, France Passion en uitstapjes. Wilt u de lijst in TomTom OV2 formaat kunt u de selectie maken via de button op de HOME pagina van deze internet site. Wij wensen u plezier bij het bekijken van de foto's.

Klik op de foto voor het openen van de foto in een groter formaat.
 

POI's: POIS0708.xls

 

Voor de coördianten verwijs ik naar de naaststaande lijst, POIS0708.xls

 
's Avonds laat, 23.45uur Puppillin, Frankrijk,  Desiré Petit een France Passion wijnboer.
Het stormde, de camper stond midden in de wind en hebben rond dit tijdstip de camper dicht tegen de wijn fabriek gezet. gelukkig hadden wij nu niet meer het idee dat 10man aan de camper zaten te schudden.

 

 
 

 
 


Cap Leucate, Frankrijk, camperplek Leucate Plage aan de Middellandse zee. Aan de overkant van de weg is nog een camperplek waar je kan overnachten. Minder leuk dat wel.
Hier met de neus in de wind (hadden ze allemaal gedaan) want de storm was heftig.

 

 

Bekend van National Geographic: Spanje, Fondacion Mona, Costa del Chimps, een opvang tehuis voor chimpansees die uit gevangenschap zijn bevrijd door de stichting. Toto een oude Chimpansee stal onze harten tijdens de documentaire. Oud, erg lief en behoedzaam, met zijn leeftijd van inmiddels al weer 53jaar is hij nog steeds het Alfa mannetje van de hier aanwezige groep.
 

Santa Susanna, Spanje, camping Bon Repos, onze eerste camping in Spanje. Een uitstekende camping en wat ons het meeste bevalt: met de camper gewoon op het strand. Een geweldig uitzicht vanuit het oosten op de Middellandse zee.
 

 

Peniscola, Spanje, camping Eden, op advies deze camping gekozen. Uitstekende camping. Korte weg naar de kleine vesting op de rotspunt van Peniscola, lopend te doen.
 

Bij ons is een rit ook een vakantie, wij genieten van de omgeving en nemen ons de tijd om eventueel veel foto's te maken. De bovenstaande foto's gewoon tijdens de reis onderweg.
 


 


Puerto de Mazarron, Spanje, camping Las Torres. Lekkere plek op de camping de gehele dag zon. Gewoon lekker warm. Vanaf de camping is het een stuk lopen naar het strand. Het water is te koud om te zwemmen.
Het blijft het een mooi gezicht ZON, STRAND EN ZEEWATER.
Op elke kampeerplek wel een sinaasappel boom. Gewoon verse sinaasappelen van de boom plukken en opeten. Verser kan het echt niet.

 


 


Vanaf de camping een mooi uitstapje gemaakt naar La Azohia, Spanje, via een smalle weg de rotspunt oprijden in de tweede/derde versnelling, op de rotspunt een fort met grote kanonnen (loop diameter ca. 44cm). Achter het fort, met een fraai uitzicht over de Middellandse zee, zijn een tweetal flinke kanonnen geplaatst. Ik meende dat deze kanonnen uit de 2e WO stammen en dienden ter beveiliging van de Marine basis in de plaats Cartegena.
Tip: neem even een zaklantaarn mee, er is in het donker nog meer te zien.


 


In de buurt van Almeria, Spanje, camping La Garoffa. De camping ligt onder aan de autoweg en deze geeft nogal veel lawaai. Goed voor één nacht om te slapen.
Je kan vanaf de camping naar het grote kiezelstrand lopen. Dit is zeker lekker en rustgevend. Vanaf deze camping willen wij naar Texas Hollywood. Het western decor stadje waar een aantal bekende films zijn opgenomen. Wij hadden ons voorgenomen om niet meer terug te keren naar deze camping na het bezoek aan Texas Hollywood.

 


 

Boven en onder de tekst: Tabernas, Spanje, Texas Hollywood. Het decor van verschillende goede western films. Wij willen jullie een indruk geven van hoe het er allemaal uitziet. Wij hebben hier vele foto's gemaakt. Te veel om te laten zien. Het is echt de moeite waad om hier een bezoek te brengen. Verwar Texas Hollywood niet met Mini Hollywood ook daar in de omgeving. Over de boog op de foto rechtsonder hoef ik niets te vertellen.
 


 


 


Motril, Spanje, Camping Playa de Poniënte.
Wij wilden hier een aantal dagen blijven staan, maar omdat de vrachtwagens de volgende ochtend om 08.00uur weer achter langs de camping begonnen te denderen zijn wij vertrokken. Tenslotte gaan wij ook voor de rust op vakantie.


 


Ronda, Spanje, Camping El Sur, vanaf de camping is het ca. 1500meter lopen naar het stadje. De kleine camping El Sur is goed, goed sanitair en de camping eigenaren zijn erg aardig. Wij hebben hier enkele dagen doorgebracht. Doordat het in het verhoogde binnenland ligt kon de kachel 's avonds al gauw aan.


 


 


Ronda bezit een grote arena waarin regelmatig stieren gevechten worden gehouden.
Ronda wordt gescheiden door een 100meter diepe kloof. Daar oveheen is een brug gebouwd, de trekpleister van Ronda. Ronda ligt tevens aan een mooie vallei. Vanuit het stadspark is deze weidse vallei tot ver in de omtrek te overzien. Het is een schitterend uitzicht. de foto links is een overzicht van het nieuwe gedeelte van Ronda. Ook zijn er mooie straatjes en leuke winkeltjes. Al met al de moeite waard om Ronda te bezoeken.


 


 


Conil de la Frontera, Spanje, Camping La Rosaleda, uitstekende camping. Hier hebben wij 12 dagen gestaan. Vanaf de camping is het ca. 30minuen lopen naar het mooie en weidse strand. Ook kun je in de omgeving mooie tourritten maken. Vanaf de rotspunt Playa Calas de Roche kun je over zee richting Conil de la Frontera kijken.


 


 


Vanuit Conil de la Frontera een tochtje gemaakt naar Gibraltar, een stukje Engeland, helaas was het voor de grens overgang erg druk en hebben een bezoek overgeslagen. Natuurlijk wel de beroemde rots van Gibraltar gefotografeerd.

Op de terugweg via het natuurgebied
"Parque natural de los Alcornocales" teruggereden naar Conil de la Frontera. In het park vindt je vele kurkeiken en de koeien lopen gewoon los op straat. Oppassen dus.


 


 


Dos Hermanas, Spanje, Camping De Campo. Helaas geen camping om aan te bevelen. Voor een aantal nachten kun je er staan. Wij hadden deze camping gekozen omdat je voor de camping met OV naar de stad Sevilla kon rijden.
In Sevilla hebben wij het koningshuis Real Alcazar en de Kathedraal bezocht. Beide gebouwen zijn adembenemend om te zien.


 Kathedraal.Real Alcazar, tuin en binnentuin.


 


Weer op weg naar de volgende camping, via een mooie rustige route en door het natuurgebied
"Parque Nacional de Donana" op weg naar El Rocio.


 


 


El Rocio, Spanje, camping La Aldea.
Overdag veel zon en lekkere temperaturen.
's Ochtends naar het toilet met ijs op de tafel,
's middags gewoon 32graden C dus met de bovenkleren uit en met de korte broek genieten van het mooie weer en de omgeving.
Voor de goede orde: de foto is genomen op 29 december 2007 16.12uur
 


 


In El Rocio zult u geen verharde wegen aantreffen, alle straten zijn van zand.


Het stadje trekt weekends veel bezoekers die naar de kerk gaan om de heilige maagd te zien. Het is dan een drukte van belang.


 

Tenslotte komt aan alles een einde. Ook wij moesten na ziekte van vier dagen in het nieuwe jaar weer op huis aan. Op zaterdag 5 januari 2008 weer vertrokken richting Nederland. Onderweg halverwege Spanje wilden wij nog even het natuurpark "Parque Natural de Monfragüe" bezoeken. Hier vindt je de vele grote vale gieren.
 


 


Na een lange maar schitterende rit kamen wij op de camping in het natuurpark aan. In Trejillo, Spanje, camping Monfragüe was het weer niet al te best. De camping was goed. De volgende ochtend ondanks het slechte weer op pad gegaan. Na enkele kilometers gereden te hebben werd het weer steeds mooier. Gelukkig maar omdat wij wel de vale gieren wilden zien.


 


 


Het zijn niet voor niets gieren. Kadavers opruimen kunnen zij uitstekend. Het is iets unieks als je dit ooit hebt gezien. Een dood schaap wat door de gieren wordt opgeruimd.

Dit was dan echt het laatste wat wij nog van Spanje konden zien, nu moeten wij echt naar huis rijden. Jammer dat ZES weken zo snel voorbij gaan.


Urrugne, Franrijk, camping Larrouleta.
Overnachting voor één nacht voldoende, het is een doorreis camping.


Vivonne, Frankrijk, France Passion, geitenboer. Lekkere geitenkaas en een rosé-tje gekocht. Smullen.


 


 


Yqeubouf, Frankrijk, France Passion, eendenboer. Helaas niets gekocht, de eenden paté zag er niet echt lekker uit.

En zo komt aan alles een einde na een aantal dagen van reizen weer thuis aangekomen.
Totaal bijna zes weken weggeweest en een dikke 7500km gereden. Een unieke vakantie zeker voor herhaling vatbaar. Wij zullen volgend jaar wel weer zien wat wij gaan doen.

Haije en Monica Bekkema.

 

HOME

SITE UPDATE: 08 oktober 2008