OVERWINTEREN SPANJE
november - december 2017

INLEIDING

Eindelijk hebben we vakantie, we hebben er erg lang op moeten wachten, of lijkt dat maar zo? Na wederom een zeer rumoerig en druk jaar zijn we oververmoeid op pad gegaan. We hebben de vakantie ook nu weer zo gepland dat we vrijdagavond, 24 november, eerst naar Almere rijden naar een van onze dochters (nr. 2), vervolgens zaterdag 25 november haar verjaardag vieren om 15.30uur vertrekken naar onze eerste (slaap) bestemming, ca 200km ergens beneden in Nederland of net in België.

Van te voren hadden wij elkaar al aangekeken, geen gekke dingen, geen drukke uitspattingen voor bezoek locaties of andere drukke bezig heden. Alleen RUST!
Nou dit is dan ook wel gelukt, wij hebben dit keer echt overwinterd, we hebben gewoon echt helemaal niets gedaan. Wel hebben we voor de broodnodige beweging heel veel gelopen. Volgens de stappenteller op mijn smartphone hebben we in een maand tijd totaal ruim 115km gelopen. Toch wel veel vinden wij zelf.

We hebben meerdere campings bezocht (wij geven de voorkeur aan campings) waaronder een aantal waar wij eerder zijn geweest en ook enkele nieuwe campings. De meeste campings waren goed tot uitstekend te noemen helaas was de laatste camping de duurste maar ook gelijk de slechtste.
 

Zoals gewoonlijk maak ik altijd een soort van reisplanning, niet bindend maar we hebben wel een goed overzicht van de resterende dagen. Dit is de LINK

ALMERE (NL)
HUISADRES DOCHTER

START Kilometerstand: 138794km
Van: 24-11-2017 (Vrijdag namiddag) Tot: 25-11-2017 (Zaterdag middag 15.30)
Kilometerstand: 138915km Totaal gereden: 121km
Coördinaten:  
31ste verjaardag gevierd van onze dochter, met vrienden en kennissen.

Om 15.30uur vertrek naar het zuiden, de eerste overnachtings plek.

OPOETEREN (B)
CAMPING 't ZAVELBOS

START Kilometerstand: 138794km
Van: 25-11-2017 (Zaterdag middag 15.30) Tot: 26-11-2017 (Zondag)
Kilometerstand: 139130km Totaal gereden: 215km
Coördinaten: N 51.05971° , E 5.628947°
  Omschrijving Opmerking
Camping Camping 't Zavelbos Camping in de winter nog open. In donker aangekomen dus niet veel gezien van de camping zelf.
Sanitair Onbekend Moesten veel borg betalen en tegoed (50,00Euro)op de SEP-key betalen geen gebruik gemaakt van het sanitair.
Elektriciteit Euro stekker  
Prijs/nacht 17,00Euro (CC)  
Omgeving n.v.t.  

Er was wat,................ we hadden beide een onbehaaglijk gevoel, omdat we laat zijn vertrokken zijn we in het donker bij de geplande camperplek; Kinrooi, we hadden er eerder gestaan. Het blijkt dat deze camperplek is opgeheven. Er staat een bord, VERKOCHT, in de tuin van het woonhuis voor de camperplek. Monica heeft nog gezegd, als deze camperplek maar niet gesloten is. Dus wel. We gaan op zoek naar een andere plek, we vinden een camperplek nabij een sporthal, 6 plekken voor campers zijn voor de sporthal gereserveerd. Als er niets beters is dan is het maar zo. De camperplek is direct aan de weg en staat ons niet echt aan. Monica duikt in de boeken en vindt een camping een kwartiertje rijden hier vandaan. Voor de zekerheid bel ik even met de gevonden camping het is tenslotte al bijna 19.00uur. Ja de camping is nog open en er is nog iemand bij de receptie. Een kwartiertje later staan we voor de poort en rijden de camping op. We melden ons bij de receptie. We hebben een plekje voor een nacht slapen.

 

ChaRmes (F)
Camperplaats Aire de Camping-Car du Port de Pleasance (SC : 1368)

Van: 026-11-2017 (Zondag) Tot: 27-11-2017 (Maandag)
Kilometerstand: 139548km Totaal gereden: 419km
Coördinaten: N 48.37288° , E 6.29603°
  Omschrijving Opmerking
Camping Camperplaats Aire de Camping-Car du Port de Pleasance, Charmes Blijft een schitterende plek aan de La Moselle.
Sanitair Geen Er wordt gezegd dat er sanitaire voorzieningen zijn. Op het moment van ons bezoek was alles gesloten. Wel is er een mogelijkheid om water te tappen.
Elektriciteit Gewone (B-F) stekker  
Prijs/nacht 8.00Euro (inclusief toeristenbelasting) Te betalen, met MAESTRO of CREDIT kaart, aan de betaal automaat bij de slagboom. Bonnetje bewaren vanwege de CODE om de camperplaats (definitief of tijdelijk) te kunnen verlaten.
Omgeving Stadje Charmes  
Link Campercontact: SC:1368

We arriveren weer mooi op tijd op deze prachtige camperplek bij het stadje Charmes sur Moselle. Wederom zijn de grasvelden afgezet met hekken, het is dus niet de bedoeling dat je de camper op het gras gaat zetten, je zakt anders flink weg in de klei. Ook dit keer staan er weer weinig campers. Voor ons is het wederom een overnachting op een redelijk veilige plek.

 

HAUTERIVES (F)
BEZOEKLOCATIE: PalAIS IDÉAL du FACTEUR FERDINAND CHEVAL

Van: 27-11-2017 (Maandag) Tot: 27-11-2017 (Maandag)
Kilometerstand: 140054km Totaal gereden: 505km
Coördinaten: N 45.2562735° , E 5.0285021°


Soms kom je dingen tegen waarvan je zegt hé dat is leuk. Opschrijven. Zo ook deze bezoek locatie; Palais Idéal du facteur Ferdinand Cheval. De postbode, Ferdinand Cheval (1836-1924), die 33 jaar lang elk steentje schelpje of wat dan ook maar mee nam naar huis. Dit om daar, vanaf 1879 gedurende deze 33 jaar, een soort van kasteel van te maken in zijn achtertuin. Hij heeft een schitterend bouwsel gemaakt gewoon prachtig om te zien. Het is echt de moeite waard om dit bouwwerk te bekijken.

Het bezichtigen van dit bouwwerk stond al eerder op de planning maar soms ontbreekt je er gewoon de tijd voor. Nu waren we op e route naar het zuiden van Frankrijk, en het was een klein stukje om vanaf de snelweg om hier naar toe te rijden.

 
 
 
       
 
       
 

Tournon sur Rhone (F)
Camping de Tournon HPA (SC : 6574)

Van: 27-11-2017 (Maandag) Tot: 29-11-2017 (Woensdag)
Kilometerstand: 140087km Totaal gereden: 33km
Coördinaten: N 45.07210° , E 4.82776°
  Omschrijving Opmerking
Camping Camping de Tournon HPA Leuke camping direct aan de rivier de Rhone, vanaf de plekken direct aan de water kant heb je een schitterend uitzicht over de rivier.
Sanitair Toilet gebouw met code Sanitair is oud maar wel schoon en netjes, goede douches.
Elektriciteit Euro stekker  
Prijs/nacht 17,80Euro (CC)  
Omgeving Stadje Tournon sur Rhone, rivier de Rhone Mooi stadje om te bezoeken.
Link Campercontact: SC:6574

Omdat de camperplek in Hauterives geheel verlaten zijn, wel staan er een paar campers op de parkeerplek nabij het paleis van de postbode besluiten we om toch de 33km door te rijden naar Tournon sur Rhône, alwaar we een camping hebben met een heerlijke douche. We hebben er al een paar maar eerder gestaan. Na een uur rijden zijn we bij de camping aan gekomen, nog net wat te vroeg voor de aanmelding, zoals dat hier werkt. Kom je voor 17.00uur aan dan zoek je een plek en ga je je later aanmelden as er iemand bij de receptie is.

Vanaf de plek waar we de camper hebben neer gezet hebben we een schitterend uitzicht/overzicht over de Rhône. We zien een paar flinke schepen langs varen. Ook het uitzicht op de bergwand aan de andere kant van de Rhône geeft 's avonds met de lichtjes een schitterend uitzicht.

Tournon sur Rhone (F)
STADBEZOEK

Vandaag blijven wij een keer een dag langer in Tournon sur Rhône. We hebben nog niets van het stadje gezien en we hebben wel zin in een extra rustdag. De camping is daarvoor goed genoeg. Ze hebben een heerlijke douche en dat is het belangrijkste. Het stadje is leuk om even in rond te dolen. Met een grote voetgangersbrug kun je ook naar de overkant. We scoren nog even twee croissants en een lekker stok broodje, zo komen wij de dag wel weer door.

     

SALSES LE CHATEAU (F)
CAMPING INTERNATIONAL DU ROUSSILLON

Van: 29-11-2017 (Woensdag) Tot: 30-11-2017 (Donderdag)
Kilometerstand:140497km Totaal gereden: 410km
Coördinaten: N 42.84304° , E 2.92551°
  Omschrijving Opmerking
Camping Camping International du Roussillon Een veilige camping voor een overnachting als je onderweg naar het zuiden bent.
Sanitair   Netjes doch geen toilet brillen.
Elektriciteit Eurostekker  
Prijs/nacht 15,00Euro (CC)  
Omgeving Onbekend  

Vandaag willen we zo ver mogelijk zuidelijk in Frankrijk komen. Meestal nemen we in Cap Leucate één van de prachtige camperplekken welke direct bij Middellandse zee liggen. In tegenstelling tot eerdere jaren is de voorste camperplek geheel leeg, er staat geen enkele camper. Op de een of andere manier rijden we de afslag, welke naar de camperplek aan zee leidt, voorbij, ook nu weer heel vreemd, ook daar is niemand te zien op de camperplek. Op de een of andere manier voelen we ons niet happy, wij besluiten om op geen van deze plekken te gaan staan.

We besluiten om verder te rijden, Monica duikt in de camping boeken en ze vindt enkele kilometers verderop, waarvoor we om het water heen zelfs een stukje terug moeten rijden een kleine camping in Salses le Chateau; Camping International du Roussillon. We vinden daar een mooie plek voor slechts één overnachting. Ja dit is toch wel even fijner om op deze camping te staan. Het is jammer dat de camping precies tussen de snelweg ligt en een drukke doorgaande weg voor langs de camping. Parallel aan de snelweg ligt er ook nog een drukke spoorbaan. Ondanks dat vermaken we ons uitstekend en hebben heerlijk geslapen.

Santa Susanna (ES)
Camping Bon Repos,
(toeslag voor strand plaatsen),

Van: 30-11-2017 (Donderdag) Tot: 04-12-2017 (Maandag)
Kilometerstand: 140651km Totaal gereden: 154km
Coördinaten: N 41.6311422°, E 2.721115°
  Omschrijving Opmerking
Camping Camping Bon Repos Deze camping blijft een van onze mooiste stekjes. Heerlijk op het strand genieten van de zee en het strand.
Sanitair Meerdere toilet gebouwen met goed en bruikbaar sanitair Op de plekken meerdere water tappunten.
Elektriciteit Gewone stekker Aansluitingen direct op de plek.
Prijs/nacht 25,05Euro Toeslag voor de plek op het strand.
Omgeving Stadje Santa Susanna, strand, Barcelona, enz Met de trein, station direct nabij, is het mogelijk om dagtripjes te maken in de omgeving.

Het was de bedoeling geweest om via de toeristische route naar Santa Susanna te rijden. Vanwege de temperatuur besluiten we om toch maar door te rijden via een snellere route naar ons meest favoriete stekje; Santa Susanna. We kunnen hier met de camper op het strand staan. Heerlijk...................
Hier zullen we meerdere dagen blijven, genieten van de heerlijke temperatuur, de omgeving en belangrijk van de zee en het heerlijke strand. Jammer genoeg hebben we na aankomst op deze camping enkele dagen met flink minder weer, harde wind guur, koud weer, tot overmaat van ramp hebben we later ook nog natte sneeuw en ijzel. Ondanks dat, we zetten heerlijk de kachel aan, vermaken we ons uitstekend met een natje en droogje.
Na deze slechte dagen wordt het wel weer heerlijk weer. De zon schijnt volop en we kunnen op een bepaald moment ook nog buiten zitten. Kijk dat is vakantie.

Als het weer weer wat beter is lopen we nog even het stadje in, even kijken of er nog wat te beleven is. Helaas "tote hose" bijna geen mens op straat en geen enkel winkeltje open. Maar vanzelfsprekend wel even lekker buiten en heerlijk bewegen. Zondag is er een prachtige en grote grote markt nabij de grote supermarkten. Natuurlijk hebben we niet veel nodig, maar kopen wel heerlijk fruit, sinaasappels, mandarijnen en een heerliike ananas. Het fruit is zo lekker dat we er heerlijk van kunnen genieten, zelfs Monica geniet ervan ondanks haar fruit allergie.
Wat een heerlijk verblijf hier.
 

Peniscola (ES)
Camping Eden (CC)

Van: 04-12-2017 (Maandag) Tot: 08-12-2017 (Vrijdag)
Kilometerstand: 140962km Totaal gereden: 311km
Coördinaten: N 40.37148° , E 0.40316°
  Omschrijving Opmerking
Camping Camping Eden Camping ligt aan twee zijden van de weg, wij staan meestal op de zijde waar geen zwembad is. Stonden nu weer op een ruime zonnige plek nabij het sanitair gebouw.
Sanitair Uitstekend Schoon en netjes.
Elektriciteit Euro stekker  
Prijs/nacht 16,00Euro (CC)  
Omgeving Stadje Peniscola, strand, burcht op de rotspunt Het is hier gewoon leuk.

Na ons meest favoriete stekje in Santa Susanna, gaan we ons weer verplaatsen naar een andere heerlijke plek, Peniscola op camping Eden. Wij kiezen altijd voor het camping deel direct achter de receptie. Het is daar iets rustiger als op het grotere deel van de camping tegenover de receptie. Het is nu wederom de bedoeling dat wij meerdere dagen op deze plek zullen blijven staan. Wij willen deze keer weer eens naar de rots met het fort. Daar zijn wij al weer lange tijd niet geweest. Het is weer heerlijk om hier te zijn. We vermaken ons dan ook uitstekend en genieten van het heerlijke weer en het heerlijk strand. We maken meerdere wandelingen en doen meerdere inkopen in de leuke TODO winkeltjes. Op woensdag (het is vandaag een feestdag) gaan we op onze vouwfietsen naar het naastliggende dorpje Benicarlo. Het is nog een flinke tocht maar we fietsen over de boulevard, langs het strand en zee, dus we genieten volop. Daarbij het is wederom prachtig weer. Ondanks de feestdag zijn er toch wel een aantal winkeltjes open, ergens in een zijstraatje vinden we een Marokkaanse toko waar we de heerlijke kruiden, Ras El Hanout, kopen. Daarvoor hoeven we dus niet naar Marokko, dat koop je dus ook hier. Hier in Benicarlo is het iets drukker dan in Peniscola, maar niet echt door toeristen. We fietsen na enkele uren terug naar Peniscola naar de camping.
Zoals aangegeven bezoeken we ook weer even het fort op de rotspunt. Je vindt hier ook een aantal winkeltjes en (gesloten) eettentjes. Als we de rotspunt verlaten gaan we nog even via de haven. Bij het visrestaurant in de haven is het erg druk. Al met al weer een aantal heerlijke dagen hier in Peniscola. We hebben ons weer best vermaakt.

 
 
Hah,............... wel even vastleggen natuurlijk. Ik ben aan het koken. Dat komt niet zo veel voor. Zelden dus. Maar in de vakanties kook ik wel vaker op het camping gas brandertje. Lekker, veel kruiden, lekkere smaak aanmaken.
En ga zo maar door.Soms maken we ook restjes op, lekker wentel teefjes bakken, of een heerlijke ommelet met veel groente.
 
 
 
 
 
  De rots op de punt,........ een soort fort met daarom heen in allerlei smalle straatjes kleine woningen en veel eettentjes. Helaas zijn er weinig eettentjes open. Dus we kunnen niet even gaan zitten. Het is niet anders.
   

BENIDORM (ES)
CAMPING ARENA BLANCA (CC)

Van: 08-12-2017 (Vrijdag) Tot: 11-12-2017 (Maandag)
Kilometerstand: 141277km Totaal gereden: 315km
Coördinaten: N 38.55129° , W 0.09543°
  Omschrijving Opmerking
Camping Camping Arena Blanca Niet een te grote redelijk nette camping.
Sanitair Goed Netjes en schoon.
Elektriciteit Euro stekker  
Prijs/nacht 17,00Euro (CC) Vooruit betalen. Dus je zit er aan vast.
Omgeving Stad Benidorm, schitterende boulevard Afstand naar de boulevard is te lopen maar er gaat ook een bus, opstappen 100mtr stad inwaarts bij halte. 2017: 1,10Euro/pp.

Ha,..... we kunnen weer een heerlijk tripje gaan maken met onze heerlijke bus camper. We gaan weer naar een andere plek cq. stad. Een nieuwe plek waar we meerdere malen voorbij zijn gereden maar nog nimmer hebben bezocht. Benidorm. Een grotere stad waar vele overwinteraars tijdens de winter periode verblijven. We vinden een prachtig plekje met volop zonneschijn op de camping Arena Blanca, een wat kleinere en rustige camping aan de doorgaande weg langs meerdere campings.
's Avonds nog even buiten de poort van de camping een wandelingetje gaan maken.
 

Het wordt ons duidelijk waarom juist hier zo veel overwinteraars zijn in deze periode. Er is gewoon heel veel te doen. Vele restaurantjes maar ook vele winkel(tjes) zijn open. Dat was trouwens ook de reden waarom wij juist hier naar toe zijn gegaan. Gewoon even de sfeer proeven. Naar later blijkt dat we bijna naar de boulevard zijn gelopen. Even buiten de poort blijkt heen en weer al weer gauw 7km lopen te zijn geweest. Maar goed, het lopen is wel even goed voor de gezondheid en het luie zitvlees. Ja het is hier wel leuk dus.
De volgende dag (zaterdag) willen wij naar de boulevard en we willen kijken welke en wat voor winkeltjes er allemaal open zijn. Dat het lopend heen en weer naar de boulevard te ver is, is ons wel duidelijk. We besluiten om met de bus naar Benidorm Centro te rijden en vervolgens lopend weer terug te gaan naar de camping.  Scheelt in ieder geval wel weer een paar kilometers lopen. We vragen bij de receptie van de camping waar de dichtsbijzijnde bushalte is. Die blijkt 100meter vanaf onze camping richting stad te zijn. Mooi dichtbij dus.
We gaan op ons gemak daar naar toe en moeten even wachten voordat de bus er is. Als de bus stopt bij de halte stappen wij in en het blijkt dat de bus al redelijk vol is en er stappen met ons nog vele passagiers mee in de bus. We betalen slechts 1,50Euro (2017) voor de reis naar het centrum van Benidorm. Neen daar gaan wij niet voor lopen. De reis gaat voorspoedig en we vragen even aan enkele Spaanse passagiers waar wij uit moeten stappen, dat blijkt niet moeilijk te zijn. Als de bus draait bij de rotonde en weer terug gaat en vervolgens stopt, daar moeten wij uitstappen. Wij stappen uit en besluiten om eerst naar de boulevard te lopen. Het stuk strand wat er ter beschikking is voor de (bad)gasten valt ons tegen, zo groot is het stuk strand niet. Zeker als je je een voorstelling maakt hoe druk het hier zomers moet zijn, terwijl dat ook nog eens 24/7 doorgaat.
 
We moeten er niet aan denken om dan tussen al die mensen moeten lopen. We lopen een stuk het strand af (richting camping) en vinden het na een paar honderd meter wel weer genoeg. Hier is niet zoveel te zien of te doen. We gaan weer terug naar de drukke winkelstraat waar veel meer te doen en te zien is. Ze hebben er allemaal leuke (Chinese) winkels met dito spullen. We vinden niet veel waar wij interesse in hebben, het is daarbij te duur v.w.b. prijs en kwaliteit. We moeten er niet aan denken om dan tussen al die mensen moeten lopen.  
 
We lopen een stuk het strand af (richting camping) en vinden het na een paar honderd meter wel weer genoeg.  We moeten er niet aan denken om dan tussen al die mensen moeten lopen. We lopen een stuk het strand af (richting camping) en vinden het na een paar honderd meter wel weer genoeg. Hier is niet zoveel te zien of te doen. We gaan weer terug naar de drukke winkelstraat waar veel meer te doen en te zien is. Ze hebben er vele leuke (Chinese) winkels met dito spullen. We vinden niet veel waar wij interesse in hebben, het is daarbij te duur v.w.b. prijs en kwaliteit. Dus we laten veel spulletjes liggen voor wat het is. Al met al zijn we zo een paar uur lopend bezig. Als we weer de weg naderen om terug te gaan naar de camping gaan wij nog even terug naar het strand en de boulevard. Nog even genieten van de zon en de zee. Het is nu behoorlijk drukker geworden op het strand. Ja hier is nog wel wat te doen. Voor ons is dit goed voor een paar dagen, maar we willen wel gauw weer terug naar de rust. Zondags nemen we een echte rustdag, gewoon weer even niets doen, lekker voor de camper zitten in het heerlijke en warme zonnetje.
We hebben wat uitgevonden; eigen gemaakte Sangria, natuurlijk aangevuld met een eigen recept van Sambuca en Brandy. Vanzelfsprekend met heel veel fruit zolas ananas, sinaasappelen, manderijnen en een citroen. Wat is dat lekker, aan het einde van de middag is de heerlijk Sangria dan ook op.
  Omdat het nog steeds heerlijk weer is neem ik het koken van Monica over, ik houd niet echt van koken maar zo buiten koken en alles op eigen smaak maken is dan wel leuk en lekker. Monica kookt zelf de andere benodigdheden ik maak het vlees met een groente prutje, vanzelfpsrekend gebruik ik de heerlijke Marokkaanse kruiden Ras el Hanout. Zo is dit weekend dan ook al wel weer snel voorbij, de volgende dag gaan we weer verder. Wel is dit een uitstekende camping voor de toekomst om nog wat langer te verblijven.  
 
 

Bolnuevo (ES)
Camping Playa de Mazarron (CC)

Van: 11-12-2017 (Maandag) Tot: 18-12-2017 (Maandag)
Kilometerstand: 141494km Totaal gereden: 217km
Coördinaten: N 37.563743° , W 1.302351°
  Omschrijving Opmerking
Camping Camping Playa de Mazarron Grote en mooie camping direct aan zee met een schitterend groot strand.
Sanitair Goed Netjes en schoon
Elektriciteit Euro stekker  
Prijs/nacht 16,00Euro (CC)  
Omgeving Dorpje Bolnuevo direct nabij en dorpje Puerto Mazarron op fiets afstand In Bolnuevo zijn er de zandsculpturen.

We gaan weer op tijd weg. We gaan weer naar een bekende stek net voorbij Cartegena. De camping daar in Bolnuevo, Playa de Mazarron, een redelijk grote camping ligt direct aan het strand en de zee. Op de een of andere manier moeten we gewoon strand en zee in de buurt hebben als wij zo in de winter kamperen. We maken ook elke dag of avond wel even een wandelingetje naar het strand en de zee. Zowieso moeten we elke dag een broodje halen voor de volgende ochtend. Het 's ochtends halen van een broodje en andere spullen is voor ons net wat te ver. Tenslotte hebben we vakantie en nemen de tijd om op ons gemak lekker wakker te worden. Dus 's ochtends vroeg ook geen drukte voor een broodje.Ook hier is het heerlijk weer, we zitten veel buiten in de zon met een goed boek of een sudoku puzzel boekje. We vermaken ons uitstekend en blijven hier ruim een week staan. De camper komt dan ook niet meer van zijn plaats.Zaterdag gaan we het stadje Puerto de Mazarron in. Eerder zijn we heen en weer gelopen, maar dat is ons op dit moment te ver om te lopen. Bij de receptie vragen we naar een bus dienst, ja bij de Spar is een bus halte daar kun je opstappen en naar het centrum van Puerto de Mazarron rijden. De receptie geeft ons vervolgens een lijstje met de bus tijden.Al met al moeten we zeker een uur wachten op de oude en rammelende bus. Maar goed we hoeven nu niet te lopen, ook nu weer kost de rit bijna geen cent.In het stadje kijken we in meerdere winkeltjes, maar de grootste interesse hebben de flink grote TODO's, de todo direct nabij kennen we van een eerdere bezoek, maar we hebben ook een nieuwe todo gevonden. Deze kunnen we groot noemen, eerder hadden we deze todo al gezien maar hadden geen idee waar deze zich later bevond. Nu hebben we deze todo terug gevonden en zijn verbaasd over de grootte (twee verdiepingen) en de zeer lage prijzen.We vermaken ons hier zeker een uur maar het valt tegen wat we uiteindelijk allemaal kopen.Als we hier uitgewinkeld zijn lopen we terug naar het centrum van Puerto de Mazzarron en bezoeken nog een aantal kleinere winkeltjes, We kopen nog even een broodje voor onderweg en gaan vervolgens naar de route terug de camping. Het blijkt dat er hier ook nog een todo langs de weg ligt. Ook daar gaan we nog even naar binnen maar vinden niet veel wat we nodig hebben. Zondag is er nog een kerstmarkt in de haven, maar ik heb niet veel zin om daar naar toe te gaan, volgende keer maar weer.

Vanzelfsprekend wel even elke dag naar het strand en naar het kleine maar overvolle SPAR-retje. Een supermarktje direct nabij de camping waar ze wel heel veel spullen verkopen.
Wij hadden weer een heerlijke plek een beetje achteraan op de camping. Niet al te ver van een toilet gebouw.

TOERTOCHT NAAR BALERMA

We vertrekken weer verder naar het westen. We gaan vandaag naar een nieuwe camping aan de kust net voorbij Almeria. We nemen nu weer de toeristische route door veel binnendoor te rijden tenslotte hoeven we maar ca. 250km terijden. We rijden langs de kust en en genieten van het uitzicht.
We komen door enkele kustplaatsjes maar maken in Aguilas een flinke fout; we negeren de TomTom (DOEN WE WEL VAKER, we rijden niet blindelings op de TomTom) die ons rechtsom om het stadje wil leiden en we rijden dus Aguilas in, de eerste waarschuwing, die van een twee meter breedte beperking zie ik en heb wel zo mijn gedachten er over, maar onze grote buscamper is geen twee meter dus we rijden door. Het eerste stuk gaat nog goed, we ondervinden geen problemen. Maar, het wordt steeds smaller, totdat wij voor een geknikte helling omhoog staan van zeker 35graden! NEEN daar ga ik met onze camper niet tegenop rijden. Deze helling is mij veel te stijl. Ik stop en bekijk de situatie even. Toch maar even uitstappen en de omliggende wegen verkennen. Links of rechts af zijn beide geen opties, te veel hoge obstakels. Dan maar weer achteruit en kijken wat de andere mogelijkheden zijn. Wij vragen aan een voorbijganger, die Nederlands spreekt, en later nog een Spanjaard, de weg hoe wij het beste terug kunnen rijden, in ieder geval richting haven om het stadje uit te komen. Wij moeten voor de weg terug in ieder geval tweemaal links en dan wijst de weg zich vanzelf. Nou dat hebben wij geweten, de straatjes zijn hier zo smal dat ik met de rechter wielen tegen de stoeprand moet rijden om de geparkeerde auto's niet te raken. Het is echt centimeter werk, maar het gaat allemaal goed en uiteindelijk zijn wij weer op een grotere doorgaande weg en zorgen ervoor dat wij de route haven aan houden. Deze route naar de haven loopt wel dood maar we komen zo wel op de weg terug die wij moeten volgen naar onze volgende verblijf locatie.

FOUTJE IN AGUILAS

Balerma (ES)
Camping Mar azul (CC)

Van: 18-12-2017 (Maandag) Tot: 20-12-2017 (Woensdag)
Kilometerstand: 141744km Totaal gereden: 250km
Coördinaten: N 36.722658° , W 2.877401°
  Omschrijving Opmerking
Camping Camping Mar Azul Prachtige camping waarvan veel opnieuw is aangelegd.
Sanitair Uitstekend Schoon en netjes
Elektriciteit Euro stekker  
Prijs/nacht 15,00Euro  
Omgeving Het kleine stadje Balerma. Het kleine stadje direct aan zee. Schitterend strand. Balerma heeft een grote COOP supermarkt.
Broodjes zelfbediening op de camping de gehele dag door.

Gelukkig hebben we Balerma zonder kleerscheuren kunnen verlaten we volgen nu weer de doorgaande route richting Balerma, zoals al aangegeven hebben we daar weer een nieuwe camping gevonden die we voor de toekomst willen bezoeken.
In 2015 zijn wij een stukje verder gereden naar Camping Don Cactus, een camping welke ons toen erg is tegengevallen. Na toch wel een heerlijke toertocht komen we aan in Balerma, Camping Mar Azul, een keurige en nieuwe camping. De camping ligt niet direct aan zee maar je moet daarvoor de doorgaande weg oversteken, een braamstruiks binnenpaadje doorlopen waarna je op een groot strand terecht komt. Heerlijk. We blijven hier slechts enkele dagen omdat wij op onze laatste verblijfplaats andere leuke dingen willen doen. We hebben het hier heerlijk naar de zin, wat wij prachtig vinden is de zelfbediening voor de heerlijke baguette broodjes voor 70cent. De gehele dag wordt het brood gebakken en als je denkt ik heb er een nodig haal je een broodje uit de mand en legt het geld in het daarvoor bestemde bakje.
We maken later ook nog een praatje met de eigenaar die aangeeft dat hij de camping een aantal jaren heeft overgenomen en alles opnieuw heeft opgebouwd.
Deze camping noteren we in ieder geval voor de toekomst.

 

We hebben heerlijk genoten van en op de camping; Mar Azul in Balerma, we zullen deze bewaren voor de toekomst. Eventueel voor overwinteren op deze camping.


Er is een schitterend uitgestrekt strand en het dorpje is in de winterperiode wel uitgestorven.


De grote Coöp supermarkt midden in het dorpje is wel open en is te voet goed bereikbaar.

 
Conil de la Frontera (ES)
 Camping La Rosaleda (CC)
Van: 20-12-2017 (Woensdag) Tot: 26-12-2017 (Dinsdag)
Kilometerstand: 142150km Totaal gereden: 403km
Coördinaten: N 36.294173° , W 6.093240°
  Omschrijving Opmerking
Camping Camping La Rosaleda We hebben het hier altijd erg naar de zin. Conil de La Frontera is er in de buurt, schitterend strand is 20 minuten lopen.
Sanitair Uitstekend en schoon Zeer goed sanitair.
Elektriciteit Euro stekker Wordt op afstand ingeschakeld, CC hebben 4kWh inclusief.
Prijs/nacht 18,00Euro  
Omgeving Strand en stadje Conil Eventueel kunnen je er dagtochten maken naar Gibraltar. Auto huren via de receptie, kost bijna niets.

Jammer genoeg zijn de dagen in Balerma ook weer snel voorbij als je het naar de zin hebt en je je best vermaakt en we vertrekken naar onze laatste bestemming, in zoverre de bestemming voor een langer verblijf voordat wij aan de reis huiswaarts gaan beginnen. We hebben op de helft van deze reis een overnachtings plek, maar die zullen wij overslaan als wij daar vroeg arriveren of langs rijden. We gaan niet te laat op pad na het ontbijt, en we gaan richting Malaga wij zullen ook hier weer proberen langs de kust te rijden. Om ca. 11.00uur rijden we langs de plaats waar wij de eventuele overnachtingsplek hebben, dus dat is te vroeg om al te stoppen. Wij besluiten om de resterende 250km verder te rijden naar Conil de la Frontera. De reis gaat voorspoedig, we rijden een flink stuk over de AP7, een tolweg, maar nemen na Malaga toch maar weer de provinciale weg. Het nadeel van deze wegen direct bij een grote plaats is dat deze erg druk zijn. Maar goed we passen onze snelheid aan, aan het verkeer en rijden mooi met de stroom mee. Als we nabij Gibraltar zijn kunnen we aan de overkant Afrika, Marokko zien liggen. We rijden het eerste stuk klimmend omhoog en rijden Algeciras, Gibraltar en Tarifa voorbij en rijden zo via de nu wat rustiger wegen naar Conil de la Frontera. We arriveren tegen 16.00uur bij de camping La Rosaleda, net buiten het stadje. Na ons aangemeld te hebben zoeken we een plek waarbij wij wel rekening moeten houden met onze flinke lengte. Aan de hoofdstraat van de camping vinden wij een plek waar wij goed kunnen staan, wel eerste de stoelen uit de camper halen vanwege de ruimte die de achterdeuren van de buscamper nodig hebben.Zo vermaken wij ons hier enkele dagen uistekend, we hebben nog steeds schitterend weer. We maken enkele strand wandelingen, het is 25minuten lopen naar het strand. Maar dan heb je een heerlijk groot strand voor je liggen waar je zeker 4km kunt lopen tot aan het andere einde van het stadje Conil de la Frontera. Ook gaan we nog een aantal todo's in het stadje langs om te kijken voor leuke koopjes of hebbe dingetjes. Helaas vinden we niets van onze gading.
Zo verblijven we hier weer bijna een week, aankomst en vertrek meegerekend. Het blijft een prachtige plek op een prachtige camping.

 

We vermaken ons altijd uitstekend op deze camping.

We maken altijd een wandeling naar het strand; dat is wel even een eindje lopen; ca. 25minuten maar dan heb je ook een prachtig en uitgestrekt strand voor je liggen. Het strand is flink breed en naar het dorpje toch zeker 4km. Oh ja houdt er rekening mee dat je ook weer 4km terug moet lopen. Dit doen wij dan door het dorpje, nemen we gelijk boodschappen mee.

Salamanca (ES)
 Camping Regio (CC),
Van: 26-12-2017 (Dinsdag) Tot: 27-12-2017 (Woensdag)
Kilometerstand: 142788km Totaal gereden: 638km
Coördinaten: N 40.94711° , W 5.61385°
  Omschrijving Opmerking
Camping Grote en ruime camping met zeker 400 plekken De camping ligt net buiten de stad Salamanca.
Buiten het seizoen aanmelden bij het hotel. Er is een mogelijkheid om  tegen een gereduceerde prijs in het restaurant te eten.
Sanitair Uitstekend sanitair in één groot toilet gebouw Het sanitair is zeer goed onderhouden en wordt goed schoongemaakt.
Elektriciteit Gewone stekker met randaarde pin.  
Prijs/nacht 16,00Euro CC. 16,00Euro CC
Omgeving Bezoek aan de stad Salamanca. Een bezoek aan de stad Salamanca is de moeite waard, naar zeggen is is het een schitterende stad. Vanaf de camping rijdt er een bus heen en weer naar de stad.
 
Helaas de dag is aangebroken dat we kunnen zeggen, de vakantie is (bijna) voorbij. We vertrekken vandaag vroeg omdat we een flinke afstand moeten rijden naar Salamanca. We gaan hier altijd naar camping Regio, gooien voor de camping de tank vol en kopen hier nog een heerlijk broodje. Zo komen wij de nacht en ochtend wel door.    
 

 

Urrugne (F)
Camping Larrouleta (CC)
Van: 27-12-2017 (Woensdag) Tot: 28-12-2017 (Donderdag)
Kilometerstand: 143303km Totaal gereden: 515km
Coördinaten: N 43.370736° , W 1.686043°
  Omschrijving Opmerking
Camping Nette camping. Doorgangscamping voor overwinteraars naar
Zuid-Spanje.
Sanitair Normale WC met toiletbril en goede douches. Sanitair is schoon en netjes.
Elektriciteit Gewone Franse stekker (extra randaarde pin).  
Prijs Hanteert tegenwoordig wel weer ACSI CC prijs.
16,00Euro.
 We betalen slechts 16,00Euro
Omgeving n.v.t.  

 

Ook nu weer vertrekken we op tijd om naar de volgende overnachtingsplek te gaan in Urrugne, camping Larrouleta. Dit is een doorgangs camping voor overwinteraars naar Spanje maar ook overwinteraars die op de terugweg zijn naar huis. Wij maken ook altijd even een nacht gebruik van deze camping omdat deze ook direct nabij de snelweg ligt voor Frankrijk en Spanje.

PARIJS (VILLERS SUR ORGE (F)
camping Paris beau village

Van: 28-12-2017 (Donderdag) Tot: 29-12-2017 (Vrijdag)
Kilometerstand: 144090km Totaal gereden: 787km
Coördinaten: N 48.654792° , E 2.303547°
  Omschrijving Opmerking
Camping Camping Paris Beau Village Zeer rommelige camping en daardoor dus veel te duur. Wordt misbruik gemaakt van de ligging nabij Parijs. Spreken bijna geen woord Engels.
Dit is de SLECHTSTE en duurste camping die we hebben bezocht.
Sanitair Oud en rommelig We hebben maar een sanitair gebouw
Elektriciteit Euro stekker  
Prijs 27,50Euro Tussen kerst en oud en nieuw wordt er geen CC gehanteerd en betaal je de volle pond.
Omgeving Stad Parijs Vanaf deze camping is het mogelijk om Parijs te bezoeken.

We gaan ook nu weer vroeg vertrekken, we weten nog niet waar wij zullen stoppen. Met de voorgaande reizen reden we of naar Poitiers of naar Azé net voor Parijs. Dit betekent wel dat we de laatste dag een flinke afstand moeten rijden, resp. 1100km en 825km. Als we de afstand kunnen reduceren, zodat de volgende dag de afstand weer een dikke 100km korter zal zijn is dit mooi meegenomen. We zijn op tijd voorbij de laatste mogelijke overnachtingsplek Azé en besluiten dan naar Parijs te rijden waar we een camping hebben gevonden langs de route N104. Ondanks de TomTom is de camping moeilijk te vinden, daarbij de vele heethoofdige Parijse bestuurders, zodat wij laat bij de uitgekomenze camping Paris Beau Village, aankomen.Naar blijkt een verschrikkelijke camping, ze spreken alleen maar Frans, en geen enkele andere taal, daarbij maken ze misbruik van de situatie kerst en oud en nieuw omdat deze buiten het NA seizoen vallen en er wordt een flinke rekening gepresenteerd. Achteraf is de prijs voor één nacht veel te duur voor wat de camping biedt. Het sanitair laat ook duidelijk te wensen over. Maar goed we hebben een plekje, hoewel dit de laatste plek zou zijn omdat wij niet hebben gereserveerd?? 's Ochtends blijkt dat er veel meer plekken vrij zijn gebleven. Vreemde zaak. Voor ons is dit een camping om niet weer naar toe te gaan, misschien bij hoge uitzondering. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat dit de slechtste maar tevens de duurste camping was die wij tijdens deze reis hebben bezocht.

We hebben geen foto's gemaakt van en op deze camping. Was eerlijk gezegd ook niet de moeite waard. Zoals in de tabel aangegeven een zeer rommelige camping met zee matig sanitair.

Wij zullen in ieder geval hier niet weer naar toe gaan!

Drachten (NL)
Thuislocatie
Van: 29-12-2017 (Vrijdag) Tot: 29-12-2017 (Vrijdag)
Kilometerstand: 144815km Totaal gereden: 725km
Coördinaten: THUIS

   
   
STOP kilometerstand: 144815km
Drachten
TOTAAL GEREDEN: 4900km
TOTAAL BRANDSTOF: 615,94 liter diesel
TOTAAL KOSTEN: 736,86Euro
HOME

SITE UPDATE: 06 februari 2016