MOEZEL TOUR DUITSLAND
April 2007 - PASEN

 

SNEL WEG: EEN KORTE VAKANTIE MOEZEL (DUITSLAND)

Donderdag 05-04-2007
Toch maar even weg met Pasen. Enkele dagen naar de Moezel in Duitsland. Om toch zo veel mogelijk gebruik te maken van het korte weekend hadden wij besloten om donderdag
's middags al weg te gaan. Wij hadden geen zin om direct naar de Moezel door te rijden.
Wij zouden dan laat aankomen op de afgesproken plek, daar hadden wij geen zin in. Wij hebben toen de camperplek in Kevelear, op het voormalige munitie depot van de Amerikanen "Den Heyberg", uitgekozen om daar op tijd te stoppen te overnachten en vervolgens de volgende ochtend verder te rijden naar de Moezel. Zie link:
http://www.campercontact.nl/cc_reacties.php?id=78&term=Kevelaer-47623&pag=1&sc=813
Een uitstekende en rustige plek voor een overnachting. Je vindt er enkele grote plekken voor meerdere campers maar er zijn ook enkele hofjes voor ca. een zestal campers. Er is elektriciteit op de meeste plekken. Let op voor de hoge drempels als je het terrein op komt!
 
 
Het munitie depot heeft een tweede leven gekregen als vakantie park. Een aantal bunker zijn omgebouwd tot vakantie woning, maar ook hebben enkele bedrijven er stallen en een champion kwekerij in de bunkers gebouwd. De camperplek is een bezoek waard.

ONDERWEG NAAR DE MOEZEL (DUITSLAND)

VRIJDAG 06-04-2007

STELLPLATZ URZIG AAN DE MOEZEL (DUITSLAND)

VRIJDAG 06-04-2007
Wij hadden met nog iemand afgesproken om ergens halverwege de Moezel op een camperplek af te spreken. Dit werd tenslotte Urzig. Zie link:
http://www.campercontact.nl/cc_reacties.php?sc=957
De camperplek zelf heeft geen sanitaire voorzieningen. Wel kun je er je afval water lozen en water tappen. Er is ook elektriciteit.
Urzig is een leuk dorpje waar je goed kunt eten en een wijntje kunt drinken. Soms worden er tegoed bonnen afgegeven aan de bezoekers van de camperplek. Door het dorpje kun je een eind naar boven lopen zodat je een schitterend uitzicht hebt over de Moezel.
Al met al een mooie trip in en naar een mooie omgeving. Voor twee nachten is het goed uit te houden. De doorgaande weg loopt vlak langs de camperplek en is zeker erg rumoerig.

BEZOEK AAN BERNKASTEL KUES (DUITSLAND)

ZATERDAG 05-04-2007
   

KLIMMEN NAAR DE KRUIDENTUINEN

Zondag 06-04-2007
Met een schitterend uitzicht over Urzig, de Moezel en de camperplek.
Maandag 07-04-2007
Terug naar huis.
HOME

SITE UPDATE: 13 april 2009