VOORJAAR
April 2007

 

 

WEEKEND VW LT CLUB

In het voorjaar net als het kampeer seizoen weer is begonnen is het altijd weer fijn om op stap te gaan. Wij hebben een tripje naar de voormalige DDR gepland. Maar eerst hebben wij nog een treffen met de Volkswagen LT Club Nederland op een camping nabij het Veluwe meer. Voor ons was dit het laatste treffen met de club, helaas nam het toenmalige bestuur de verantwoording niet na een voedselvergiftiging, opgelopen tijdens de BBQ.

Klik op de foto voor een vergroting.
 

STEINHUDE MEER, nabij HANNOVER

   

 
Onderweg naar het Steinhude Meer, nabij Hannover. Wij hebben hier in de buurt een aantal jaren gewoond en maakten vaak op de zondagen een rondje Steinhude Meer. Genieten van de omgeving, landschap en de natuur. In het plaatsje Steinhude is nu een prachtige camperplek, een zgn TOP PLATZ. Het is altijd heerlijk hier. Het Steinhude Meer met zijn promenade is op loop afstand (800mtr) vanaf de camperplek.

TOP PLATZ STEINHUDE MEER


 

STEINHUDE MEER

   

ONDERWEG IN DE NATUUR


 

CAMPING TEUPITZ SEE

TROPICAL ISLANDS

Tijdens de planning van deze korte vakantie kwamen wij via GOOGLE MAPS iets tegen waar wij ons niets bij konden voorstellen. Vanuit de ruimte was duidelijk een gigantische hal zichtbaar langs een start en landingsbaan. Dit wekte mijn interesse en wij besloten om met de doorreis verder Oost Duitsland in om hier langs te gaan. In de voormalige ZEPPELIN hal welke echt reusachtig is is een tropisch zwemparadijs onder gebracht.
Zie hiervoor link: http://www.tropical-islands.de/
 

Russische shelter deuren.
Foto rechts een bedolven vliegtuig shelter.

ONDERWEG IN DE NATUUR

Na een wegomlegging over kleine en smalle bruggetjes, zandpaden en wat nog meer. Ook dit hoort bij de vakantie, wel hebben wij op deze weg waarschijnlijk een spijker in een achterband opgelopen.
 

TAGE BAU COTTBUS NORD

TAGE BAU JÄNSCHWALDE

CAMPING GROSS JAMNO

ONDERWEG IN DE NATUUR nabij POOLSE GRENS

 

Bruggen foto's; vernietigd na de deling van West- en Oost Duitsland. De bruggen liggen er al jaren bij als bouwvallen.

LUTTERSTADT WITTENBERG

TERUG OP TOP PLATZ STEINHUDE MEER

Aan alles komt een einde, zo ook weer deze korte maar leuke vakantie in het voormalige
Oost Duitsland. Het is er schoon en de mensen zijn erg vriendelijk en behulpzaam.
HOME

SITE UPDATE: 08 maart 2009