LANG WEEKEND VOORJAAR
mei 2014


 

KLIK OP DE FOTO's VOOR EEN VERGROTING IN EEN NIEUW VENSTER

BEGIN VAN HET SEIZOEN, EERSTE WEEKEND WEG (mei 2014)

Eindelijk, was het weer eens zo ver. Voor de eerste keer van het seizoen er even uit met onze camper. In verband met Bevrijdingsdag 2014 hadden we een lang weekend. We wilden van dit lange weekend gebruik maken om er weer even uit te zijn. Als we thuis zijn dan hebben we het met van alles en nog wat erg druk. Aan rust komen we dan gewoon niet toe. De enige manier is om er met de camper er op uit te gaan.
Vrijdags zijn we vanaf huis naar Kevelaer, Duitsland gereden. We wilden niet te ver maar wel even in het buitenland. Voor ons is Duitsland net zo als Nederland, we zijn er thuis. Dat komt omdat wij er jaren geleden zes jaar met veel plezier hebben gewoond.

Direct nabij Kevelaer is een schitterende camperplek waar we al vaker hebben gestaan. De camperplek ligt midden in de natuur in/bij een voormalig minutiepark. De camperplek is veelal  druk bezocht, je staat er nooit alleen. Er zijn geen sanitaire voorzieningen maar er zijn wel mogelijkheden om (drink) water in te nemen en lozen. Er is tevens een mogelijkheid om het chemisch toilet van de camper te legen.

WOHNMOBILHAFEN; DEN HEYBERG

NATUUR: DE ZWARTE SPECHT

Ondanks dat we ons veelal per motor voertuig verplaatsen hebben we zeker oog voor de natuur. Ik geniet als ik vreemde en zeldzame vogels zie. Vogels die ik nog niet eerder heb gezien in mijn leven. Neen niet die zoals we soms mensen betitelen, vanzelfsprekend ontmoeten we wel eens (zeer) vreemde vogels. Ook dat is weer inherent  aan het kamperen.
In dit geval bedoel ik echte en vliegende vogels. Tijdens een fietstochtje op het complex van het voormalig minutiepark hoorde ik al een vreemd geluid van een vogel in het bos. Vanzelfsprekend bleven we heel stil op onze plek staan en proberen niets te zeggen. Het duurde niet lang of ik zag een zwarte vogel, ter grootte van een kraai, van boom tot boom vliegen. Deze vogel vloog op een andere manier dan ik gewend was te zien van bijvoorbeeld kraaien. Ook de vleugels en staart waren duidelijk anders. De vogel ging niet op een tak zitten maar greep zich vast aan de bast van de boom en hing als een specht of een boomklever aan de boom.
Vanzelfsprekend hebben we weer even ge-GOOGLED. We vonden al gauw de naam van deze vogel, de ZWARTE SPECHT. Helaas heb ik zijn rode hoofdtooi niet duidelijk kunnen zien.FOTO IMPRESSIE VAN ONS VERBLIJF

Het is een heerlijke stek om een aantal dagen te verblijven. Het weer zat ons ook mee, het gehele weekend zon, hoewel de wind erg fris was. Uiteindelijk konden we zondag wel weer heerlijk buiten zitten met een heerlijk boek. Ik heb inderdaad even mijn ogen dicht, het boek is wel uitgelezen.

Zondags gaat iedereen weer naar huis, de camperplek wordt steeds leger. Ook wij hebben tenslotte maar weer alles opgeruimd.

HOME

SITE UPDATE: 20 juli 2014