VOORJAAR
5 mei 2016 t/m 15 mei 2016

 

VOORJAARS VAKANTIE 5 mei 2016 t/m 15 mei 2016

We hebben weer even anderhalve week vakantie. Een broodnodige vakantie wel te verstaan. Vanzelfsprekend gaan we weer met onze heerlijke camper op pad.
Deze maal zijn er twee doelen:
A) Even heerlijk tot rust komen en genieten van de toer en de heerlijke "heimat"
B) Een bezoek brengen aan het Techniek Museum Sinsheim.
Onderweg zien we wel hoe een en ander verloopt, we hebben een route uitgestippeld waarbij we de opvolgende maandag het Techniek Museum Sinsheim willen bezoeken. Daar wij erg kieskeurig zijn v.w.b. camperplekken willen we voornamelijk campings bezoeken. Doch een camperplek voor één nacht is te overzien.

HEINSBERG - CAMPERPLEK LAGO LAPRELLO (D)

KLIK LINK: CC SITECODE 14236

We gaan weer vol goede moed op pad met de camper, we hebben geen haast en willen in de buurt van Heinsberg een camping of een camperplek zoeken. Thuis hadden we al een en ander voor bereid en hadden een kleine camping gevonden. Helaas vanwege een dorps feest en het "Spargel" feest de camping volledig bezet. We besluiten om een stukje door te rijden en vinden op de route in Heinsberg een simpele maar goede overnachtings plek voor 10,00Euro.


Er is nog een plekje vrij en we besluiten om op deze camper plek te blijven staan voor een nacht. We nemen nu ook geen stroom. De stroom voorziening wordt via een stroom automaat paal geregeld. De camperplek is gelegen aan het "LAGO LAPRELLO" en is een schitterend recreatie gebied waar het helaas wel flink druk is als het schitterend weer is. Hieronder een impressie van de camper plek en het recreatie meer.

ONDERWEG (koffie)

SAARBURG - CAMPING WALDFRIEDEN (D)

De route gaat naar Saarburg, we zijn weliswaar eerder in Saarburg geweest maar dat is al weer een lange tijd geleden. De bedoeling is natuurlijk ook om de nodige rust te krijgen. Een langer verblijf op een camping kan hier voor zorgen.
We hebben gekozen voor Camping Waldfrieden, een heerlijke rustige plek midden in het bos. Het sanitair is uitstekend. Vanaf de camping die we hebben uitgezocht is het zeer goed mogelijk om lopend naar het stadje Saarburg te gaan. Wij hebben dit ook gedaan voor enkele inkopen bij de grote supermarkt aan de rand van het stadje. Saarburg is zeer toeristisch hoewel het deze vakantie wel reuze meeviel met de toeristen.Een bezoek aan het stadje Saarburg is zeer aan te raden. Het stadje heeft een flinke waterval in het centrum.NECKARGEMÜND - CAMPINGPLATZ AN DER FRIEDENSBRÜCKE (D)

Het was de bedoeling geweest om de camperplek in Sinsheim te bezoeken om daar te overnachten. Op de een of andere manier was het niet mogelijk om deze camperplek te bereiken. Dit vanwege een of andere happening in het stadje Sinsheim. Omdat we al ruim een uur in het stadje Sinsheim hadden rondgedoold bleek bij navraag dat het nog wel enige uren zou kunnen duren voordat we überhaupt de camperplek zouden bereiken.
Daar wij een en ander hadden voorbereid maakten we een beslissing, we gaan naar een stadje 20kilometer boven Sinsheim, Neckargemünd, alwaar een camping is en vanwaar wij met de trein naar het Techniek Museum Sinsheim kunnen rijden. We stellen de navigatie vervolgens in op de coördinaten van de camping en rijden op ons gemak naar de camping. We vinden daar een mooie camping direct aan de oever van de Neckar.
De camping heeft goed en schoon sanitair, er zijn lopend enkele supermarkten bereikbaar en je kunt lopend naar het station om vanaf  daar gebruik maken van de trein naar Sinsheim.

SINSHEIM - TECHNIEK MUSEUM (D)

KLIK LINK: TECHNIEK MUSEUM SINSHEIM
KLIK LINK: TECHNIEK MUSEUM SPEIJER

Een van de redenen om het Techniek Museum Sinsheim was om de beide gigantische en supersonische passagiers vliegtuigen de CONCORDE en de TUPOLEV TU-144 te bekijken. Wij hadden dit Techniek Museum en deze beide vliegtuigen vanaf de "autobahn" op hun sokkel zien staan toe we in 2009 het Techniek Museum Speijer hebben bezocht.

TIP:
Wij raden iedereen aan om in ieder geval een van deze Techniek Musea te bezoeken.

CONCORDE

TUPOLEV TU-144

Hieronder een kleine greep uit de collectie van het Techniek Museum Sinsheim. Op deze site zijn de meest imposante voertuigen weergegeven. Wilt u alles zien dan raden wij aan om een van deze Techniek Musea een bezoek te brengen!

OLDTIMERS


Opel GT1900 (Voorkant)


Opel GT1900 (Achterkant)


Volkswagen Kever Cabrio


Volkswagen Kever

TREINEN

SPORTWAGENS


Jaguar E-Type


Porsche 356A Boxster en Coupé


Mercedes 300SEL (Flügeltür)


Mercedes 300SEL (Flügeltür)


Lambohrgini Countach

FORMULE 1

MICRO CARS


Mescherschmidt


NSU Sport Prinz


BMW (Hans Glass GmbH) (Goggomobil)


BMW Isetta

AMERICAN CARS

OORLOG MACHINERIE

TOERTOCHT: NECKARGEMÜND naar HÜNFELD/PRAFORST

We gaan op ons gemak weer naar het noorden. We gaan nu eens geen "autobahn" rijden en rijden allen binnendoor. Helaas schiet dit niet op maar we genieten van de rust en de schitterende omgeving langs heerlijke routes en bossen.

HÜNFELD/PRAFORST - KNAUS CAMPINGPARK (D)

Omdat het net even te ver was om in een keer naar Braunlage te rijden, maken we een tussenstop net even boven Fulda in Hünfeld/Praforst. We hebben onderweg nagenoeg geen "autobahn" gereden en alles binnen door gereden. Een heerlijk rustige camping met goede plekken en uitstekend sanitair. We blijven hier maar een nacht.

BRAUNLAGE - CAMPING BRAUNLAGE (HARZ) (D)

Uiteindelijk komen we in Braunlage aan. We gaan eerst tanken en inkopen net even buiten Braunlage, dit nabij de camperplek van Braunlage. Na inkopen gedaan te hebben kijken we toch nog even bij deze camperplek. Op dit moment trekt ons deze camperplek niet aan. Het voordeel van deze camperplek is dat je dichtbij het het stads centrum bent van Braunlage.

We besluiten om verder te gaan naar de camping van Braunlage. Deze camping ligt net even buiten Braunlage. Vanaf de camping zijn we lopend naar Braunlage gegaan, het is een flink eind maar het is wel te doen. Tenslotte kunnen wij ook niet de geheel dag zitten. Het pad gaat vanaf de camping wel heerlijk door de bossen waarna je uiteindelijk bergafwaarts Braunlage in loopt. Wij hebben ons trouwens heerlijk vermaakt op de camping in Braunlage.

TERUGTOCHT NAAR HUIS: SNEEUW?

We vertrekken weer vroeg van de camping in Braunlage. Het zit er weer op, deze voorjaars vakantie is weer voor bij. Helaas is het nu ook koud en slecht weer. Verbaasd zijn we als we onderweg ook nog natte sneeuw in de bermen zien liggen. We zitten hier toch wel flink hoger zodat het ook kan sneeuwen.

Uiteindelijk zijn we weer op een mooie tijd thuis. Nu is het echt voorbij. We hebben weer heerlijk genoten van deze voorjaars vakantie trip en van de camper.

SITE UPDATE: 14 augustus 2016