VOORJAARS VAKANTIE
VW BUS CLUB  VOORJAARS MEETING / VAKANTIE DUITSLAND
19 t/m 28 mei 2017

 

VOORJAARS VAKANTIE  19 mei 2017 t/m 28 mei 2016

We hebben weer even  week vakantie. Een broodnodige vakantie wel te verstaan. We hebben het de afgelopen weken al weer zo druk gehad met van alles en nog wat dat we er hoog nodig even uit moeten.
Omdat de voorjaars meeting van de VW Bus Club Nederland iets later was hebben we onze voorjaarsvakantie met de VW Bus Club Nederland gecombineerd. Aansluitend na de voorjaars meeting van de VW Bus Club gaan we weer terug naar Friesland om vervolgens te genieten van een korte vakantie in het noorden van Duitsland. We voelen ons altijd goed thuis in Duitsland, hoewel wij ook nu weer werden geconfronteerd met een torenhoge "KUR TAXE", welke overal wordt geheven.

VOORJAARS MEETING VW BUS CLUB

BEEKBERGEN - CAMPING HET LIEDERHOLT (NL)

Eindelijk was het weer zover, de voorjaarsmeeting van de VW Bus Club Nederland. We kijken er altijd erg naar uit, we reserveren nadat de weekenden bekend zijn gemaakt onmiddellijk deze weekenden. Ook onze dochter was nu van de partij met haar (nog om te bouwen) Volkswagen Transporter T4. Dit betekende wel dat wij vanuit Friesland met twee bussen naar Beekbergen moesten rijden. Mooi ritje in ieder geval.

In onderstaande een impressie van de voorjaars meeting van de VW Bus Club Nederland. Wederom een heerlijke meeting op een schitterende en gezellige locatie. We hebben in ieder geval weer genoten.

VOLKSWAGEN T4 - 2001

VW BUS CLUB

KORTE VOORJAARS VAKANTIE (vervolg)

Ook nu weer hebben we zo iets van; even niets doen, alleen even lekker weg, genieten van het mooie weer en de mooie omgeving. Uitrusten met een paar heerlijke boeken. Ik kon even genieten van twee heerlijke delen (deel 58 en deel 59) van de Bob Evers serie, welke onlangs waren binnengekomen. In de boekenlijst elders op deze site vindt u de boeken van de complete BOB EVERS serie.

TIMMEL - CAMPING TIMMELER MEER (D)

Vanaf de voorjaars meeting van de VW Bus Club Nederland zijn we eerst weer terug gereden naar Friesland. Dit omdat we de VW Transporter T4 naar De Haan Campers in Tijnje moesten brengen voor het monteren van het REIMO slaap/hefdak. Omdat we ook nog spullen moeten uitladen gaan we ook nog even langs het huisadres. Vanaf het huisadres gaan we direct door naar een prachtige maar kleine camping in Timmel, in het noorden van Duitsland. Vanwege de te verwachten drukte door Hemelvaart komende donderdag kunnen we hier maar twee nachten blijven staan. Ja er is plek op de camperplek aan de haven maar dat is juist zo'n plek waarvan we zeggen, neen laat maar. We krijgen een prachtige plek in de binnen cirkel van de camping. Heerlijk in het zonnetje kunnen we hier even een paardagen genieten.
Omdat we geen van beide zin hebben om te eten gaan we net buiten de poort even eten in de Imbiss, het eten is hier uitstekend en voor een habbekrats.

Het is hier heerlijk rustig. We lopen 's avonds even naar de jachthaven direct buiten de poort.

De volgende ochtend even naar de supermarkt voor verse broodjes en wat andere kleine boodschapjes. We nemen de toeristische route terug naar de camping, helaas is de toegangspoort naar het strand gesloten en moeten we nog een stukje verder omlopen tot we bij de hoofdpoort zijn. Ach hebben we alle zit calorieŽn er weer afgelopen.

NORDDEICH - CAMPING NORDSEE CAMP (D)

Na twee dagen gaan we weer verder, we hebben een doel maar we zien wel waar we uitkomen. Het gaat ons er om dat we gewoon even weg zijn en niets te doen hebben. Na een leuke en een niet al te lange tocht komen we aan in Norddeich, een toeristisch stadje direct aan de rand van de Waddenzee (Noordezee). Dit is een zeer grote camping. We kunnen nog net een plekje bemachtigen, wederom voor slechts twee dagen maar dat is niet erg.
Het centrale toilet gebouw is wel erg ver verwijderd van onze plek maar het is droog en wij lopen er af en toe naar toe om onze behoeftes te doen.

De volgende dag gaan we lopen via de weg langs de Waddenzee naar het dorpje Norddeich zelf. Wederom doen we weer wat inkopen met lekkere broodjes en ander lekkere dingen. Voor ons is dit genieten. Om de terugweg lopen we nog langs de grote camperplek aan de rand van het stadje. Ja voor een nacht op doorreis is dit OK, maar niet voor enkele dagen. Dan maar liever de camping.

HOOKSIEL - STELLPLATZ (CAMPINGPLATZ) HOOKSIEL) (D)

Ook nu weer konden we niet lang op deze camping blijven staan. We gaan weer verder dus, ook weer niet te ver, Hooksiel is de bedoeling. We willen daar weer naar de prachtige camperplek met goede sanitaire voorzieningen. Vanzelfsprekend proberen we zoveel mogelijk langs de dijk te rijden en alles binnendoor. Het liefst wegen die zo smal mogelijk zijn. Daar is het meestal heerlijk rustig en je ziet flink wat van de omgeving.
In Hooksiel aangekomen zien we dat het er vanwege de Hemelvaart erg druk is. Gelukkig heeft de camping er over nagedacht; we kunnen parkeren (overnachten) op de gras velden direct rondom de officiŽle camperplek. Na een rondje vinden we uiteindelijk een mooi plekje. We hebben nu even geen stroom ter beschikking, we kunnen nu gelijk de nieuwe accu uittesten.

Ook nu maken we weer een lange wandeling, langs de oever van de Waddenzee naar het Oosten, we hebben daar enige bedrijvigheid gezien. Voor ons weer een mooie wandeling, het is heerlijk weer met een heerlijk briesje.

We besluiten uiteindelijk om hier ťťn nacht te blijven. De volgende dag zullen we verder trekken.

 
Ook nu weer heerlijk uitslapen, dat kunnen we alleen maar in de camper. Uiteindelijk besluiten we vanwege de drukte maar weer naar huis te rijden, wel willen we de winkeltjes in Jever nog aandoen. Even kijken of we nog (Duitse) koopjes kunnen doen. Onderweg, net voor de grens met Nederland, rijden we nog langs het plaatsje Bunde waar we een "sonderposten" winkel weten. We kunnen hier nog even onze slag slaan!

Uiteindelijk zijn we weer thuis, we hebben nog even een weekend voor ons zelf.

SITE UPDATE: 29-07-2017