VOORJAAR
JUNI 2013

 

GEWOON EEN TRIPJE NAAR DUITSLAND 14 - 17 juni 2013

Soms dan moet je er even uit. Aangezien Duitsland voor ons bijna een tweede moederland is besluiten wij daarom een kort tripje in Noord-Duitsland te maken. We hebben hiervoor een viertal dagen, vrijdag t/m zondag. Maar we gaan donderdagsavond al naar Bremen. Al met al gaat het allemaal zeer voorspoedig en wij arriveren om 17:00uur 's avonds al in bij onze vrienden in Bremen. We hebben onderweg onze vroege aankomst al aangemeld. Na het bezoek aan onze vrienden wilden we de volgende dag vanaf daar onze weg vervolgen langs de Noordzee kust en zo weer terug naar huis.

Ook nu weer lopen plannen anders. Op ons zelfbouw treffen2013 hoorden wij dat andere vrienden naar Enkirch aan de Moezel zullen rijden voor een langere vakantie. Omdat wij ook fans zijn van de Moezel lijkt het erg leuk als wij daar ook naar toe gaan. We spreken dit af met deze vrienden. We maken vervolgens afspraken hoe we dit zullen gaan doen, dit omdat wij toch een flink stuk moeten rijden vanaf Bremen naar Enkirch.

We maken een route plan zodat wij in:
- Achim nog een voertuig kunnen bekijken,
- Naar Asendorf in Landkreis Diepholz, (daar kwam onze kleine camper vandaan) voor inkopen,
- Vervolgens een mooie route door het Duitse landschap,
- Een tussenstop met overnachting in Bergkamen.
- De volgende dag vervolgen wij onze weg naar Enkirch aan de Moezel, vanzelfsprekend geheel
   via de toeristische route.

Uiteindelijk zullen we dan twee nachten in Enkirch bij onze vrienden verblijven.
Na dit verblijf zullen we tenslotte maandags de terug reis naar huis aanvaarden.

Al met al was het een heerlijk en zeer gezellig weekendje uit op drie schitterende locaties in Duitsland.

CAMPERPLEK BERGKAMEN (CC SITECODE 9131)

Normaal gesproken gaan wij niet op de bonnefooi naar een camperplek. In Duitsland willen wij nog wel eens een risico-tje nemen. Omdat wij op doorreis niet te laat op een camping of in dit geval op een camperplek aan willen komen hebben wij de camperplek; Wohnmobilhafen Marina Runthe, uitgekozen voor een tussen overnachting. Dit bleek een goede keus te zijn.
Een schitterende plek direct nabij de jachthaven van Bergkamen.

Maar goed dat we niet te laat aankwamen, deze camperplek is niet erg groot, er kunnen ongeveer 20 camper op de plak staan. Tenminste als iedereen niet te veel ruimte neemt.
Een tip: Neem voldoende kleingeld mee voor de parkeer automaat. Als dit niet lukt, er is een telefoonnummer die je kunt bellen. De "PLATZWART" komt wel elke avond langs om te controleren of je hebt betaald. Als je geen geld hebt voor de parkeer automaat kun je ook aan haar betalen.

De onderstaande foto's laten een indruk zien.

CAMPERPLEK ENKIRCH AAN DE MOEZEL (CC SITECODE 886)

Uiteindelijk rijden we over een schitterende route naar de Moezel. We hebben vanaf Bergkamen eerst nog een stuk autobahn, tenslotte willen we ruim op tijd bij onze vrienden aan de Moezel zijn. Na ca. 150km verlaten we de autobahn en rijden de resterende afstand over de provinciale wegen en vanaf Koblenz langs de Moezel die zich al slingerend een weg baant door het schitterende Duitse landschap.
We arriveren mooi op tijd bij onze vrienden op de grote Camper Stellplatz in Enkirch, de camperplek
Moselvorgelande.
We zien onze vrienden met hun rode LT 28TDI MR al staan.
Niet onbelangrijk het is op het moment schitterend weer, de zon schijnt volop en het is eindelijk heerlijk warm, dit weer houdt vervolgens de komende dagen ook aan.

Je kan vanaf de camperplek heerlijk een kort wandelingetje maken, zowel naar links als naar rechts. Ook is het dorpje Enkirch zeker de moeite waard om te bezoeken. Als je fietsen bij je hebt kun je eventueel met het pontje naar de overkant om vanaf daar een langere fietstocht te maken. Het dorpje heeft publieke sanitaire faciliteiten, bij de "Platzwart"kun je douche munten kopen (1,00Euro/stuk) waarmee je in de sanitaire faciliteiten heerlijk kunt douchen. Zowel de douches als de toiletten zijn schoon.

Hieronder een indruk van de camperplek en het gezellig samen zijn, genietend va het weer, de omgeving, het stadje Enkirch en de BBQ.

      

HOME

SITE UPDATE: 18 juli 2013