LANG WEEKEND 2 VW CRAFTERS
Duitsland - Bruchhausen-Vilsen, Steinhude Meer
augustus 2017

INLEIDING

 
Na hard werken moet je er ook weer eens even uit. Wij doen dat met de camper. Kennissen van ons die net met het camperen beginnen gingen met ons mee, voor de eerste maal met de nieuwe camper en voor eerste maal met ons. Daarbij moest er ook nog wat gevierd worden; Het inwijden van hun nieuwe camper.

Omdat wij tevens inkopen wilden doen in Duitsland, gingen wij via Bunde, Bruchhausen-Vilsen, Asendorf, Stolzenau, om uiteindelijk te eindigen aan het Steinhude Meer. Dit is een mooi rondje van bijna 800kilometer. Mooi om een en ander uit te proberen. Uitproberen, gelukkig maar want we merkten toch nog een aantal gebreken op in hun nieuwe camper. Gelukkig was ik in de buurt en kon voldoende ondersteuning leveren zodat ze tich optimaal gebruik van hun camper konden maken.
 

STELL PLATZ BRUCHHAUSEN-VILSEN (D)

 
 
We hadden prachtig weer, zeg maar heet weer deze zomer. Maar dat is maximaal genieten. Zeker als je voldoende schaduw kunt vinden.

We staan hier op de Stell-Platz in Bruchhausen-Vilsen. Direct nabij een winkelcentrum. Gewoon lekker weer Duitse inkopen doen.

Gelukkig heeft de Stell-Platz een douche. Wel met een munt, die je bij de "Platzwart" die langs komt om het geld voor de overnachting op te halen, kunt kopen.
 

STELL PLATZ STEINHUDE MEER (D)

 
Gelukkig De volgende ochtend gaan we weer verder, gewoon op ons gemak. Tenslotte hoeven we maar maar iets 50km te rijden. We gaan onderweg in Asendorf en Stolzenau nog even boodschappen doen bij onze favoriete winkeltjes. We doen zeker nog een aantal inkopen.

Als we in Stolzenau uitgewinkeld zijn, de dames in ieder geval, wij de heren staan heerlijk aan de oever van de Weser te genieten van het prachtige weer in de schaduw van een flinke boom, gaan we weer verder richting het Steinhude Meer. We gaan nu een keer de andere kant langs, de noordkant van het Steinhude Meer. We maken een prachtige toer en ons gezelschap gaf later aan te genieten van de prachtige route en rit. Het is de bedoeing om op de prachtige Stellplatz aan het Steinhude Meer te gaan staan. Ondanks de drukte vinden we een mooi plekje weer naast elkaar.

Omdat we op tijd zijn gaan we nog wel even wandelen over de oeverprommenade, welke langs het Steinhude Meer loopt. In het dorpje gaan we nog even wat drinken, het is tenslotte nog steeds erg warm.

Later op de middag betrekt het weer; het wordt donker en het begint eindelijk wat te regenen. Dit is op dit moment heel erg aangenaam, immers het is al weken erg warm, in 2018 hebben we een prachtige zomer gehad.

's Avonds na deze warme en drukkende dag toch weer even gebruik maken van de heerlijke douche. Voor het slapen gaan wel even het zweet afspoelen. Schoon het bed in dus.
 
 
 
 
Zondag weer richting huis. Onderweg zullen onze wegen zich scheiden, tenslotte moeten we beide een andere richting volgen om naar huis te gaan. We kunnen wel zeggen een prachtig en geslaagd weekend. Zeker voor herhaling vatbaar.
 
 
 
HOME
 

SITE UPDATE: 02 december 2018