WEEKEND XANTEN, DUITSLAND
oktober 2015

INLEIDING

De nieuwe camper is nagenoeg helemaal gereed voor gebruik. Dus we gaan er weer volop gebruik van maken. Zo hadden we al eerder plannen gemaakt om eens naar Xanten in Duitsland te gaan.

Xanten is een oud en historisch stadje waar je nog verschillende overblijfselen vindt van de ROMEINSE tijd. Zo vind je er onder andere een Amfitheater en overblijfselen van de Haven Tempel. Ook in Xanten zelf zijn nog vele historische gebouwen te vinden. De grote kerk in het stadscentrum is een bezoekje waard. (Geen foto's van gemaakt)

Voor het overnachten met de camper zijn er verschillende mogelijkheden. Er is een redelijk grote camperplek en er zijn meerdere campings welke ook nog in het naseizoen open zijn. We hadden voor ons zelf al uitgemaakt dat we naar de camping zouden gaan, maar we gaan wel altijd even kijken bij de eventueel aanwezige camperplek als die in de buurt is.
We kregen een aardige verrassing toen we de camperplek bekeken, de camperplek was redelijk druk bezocht, maar er waren verschillende vrije plekken. Wel hing bij elke plek (op twee na) een geel kaartje, GERESERVEERD. Gereserveerd op een camperplek? Zijn ze nou helemaal gek geworden?

Omdat we toch al besloten hadden om naar een camping te gaan was de beslissing gauw gemaakt. We hadden camping Speetenkath gekozen omdat deze het gehele jaar open is.
Daarnaast heerlijk in de bossen en ver weg van alle drukte.
Het ging er heel gemoedelijk aan toe op de camping, een zeer aardige camping beheerder, en een plaatsje mochten we zelf uitzoeken. We vonden een prachtig plekje bij de visvijver. We stonden op het grote veld uiteindelijk met wel vijf campers en caravans.

We hebben ons weer heerlijk vermaakt op de camping en hebben genoten van de bezienswaardigheden in en rondom de stad Xanten.

Hieronder een foto impressie van ons verblijf in Xanten.

XANTEN, CAMPING SPEETENKATH

De camping "Speetenkath" ligt midden in de bossen en heeft voornamelijk vaste staanplaatsen. Nabij de vis- zwem vijver is een grasveld waar de toerplaatsen zijn. We vonden een mooi stekje direct voor het water.We hebben ons er goed kunnen vermaken. Vanaf de camping is het een leuke fietstocht naar de Romeinse opgravingen.

XANTEN: STAD

     

Xanten bezit nog zeer vele mooie historische bouwwerken.

  

XANTEN: ROMEINSE OVERBLIJFSELEN

We hebben een heerlijke fietstocht gemaakt en komen uiteindelijk bij de Romeinse opgravingen aan. Je moet hier wel entree betalen, vanzelfsprekend zal het entree geld gebruikt worden voor de diverse restauraties.

In onderstaande een foto impressie van het Romeinse oudheden park.

Foto's hierboven zoals het vroeger was tijdens de Romeinse tijd (rechts boven), en zoals het tegenwoordig is (links boven).
Onder deze foto's een panorama zicht over het oudheden park Xanten en een deel van het stadje.


We vielen met de neus in de boter; er werd een Romeinse demonstratie gegeven, leuk gezicht om dit mee te maken.

HOME

SITE UPDATE: 11 oktober 2015