WINTER VAKANTIE
December 2006

RONDRIT RÜGEN 15 december 2006 t/m 21 december 2006

Rondrit Rügen Oost Duitsland.
Dit kwam bij ons op, zomaar uit het niets! Nog even weg net voor de kerstdagen. Nog even wat stoom afblazen voordat het nieuwe jaar er is. Wij besloten om naar het Oost Duitse eiland Rügen te gaan. Dit eiland ligt in de Oostzee. Omdat wij de eerste dag niet al te ver wilden rijden hebben wij de camperplek bij Frits Berger te Zeven als overnachtingsplek gekozen. Vanaf onze woonplaats is dit ongeveer 275 km. Naar het eiland Rügen is het vanaf Zeven ook niet ver meer. Als wij onderweg nog bezienswaardigheden tegenkomen hebben wij daar altijd genoeg tijd voor.

Klik op de foto voor een vergroting. (opent in een nieuw venster)

CAMPERPLEK FRITS BERGER TE ZEVEN

NAAR RÜGEN MET DE WITTOWER FÄHRE

Na de veerpont via Trent naar Dranske gereden, hier zou een camperplek zijn. Wij hebben deze niet kunnen vinden, wel was er een camping maar deze was gesloten. Wij zijn daarom verder gereden, onderweg kwamen wij nog een camping tegen, ook dieze beviel ons niet, door het slechte weer was het allemaal bagger en tijdens het keren op de camping zat ik direct vast. OpCap Arkona zou nog een grote camperplek zijn. Een gorte parkeer plaats waar niemand stond op het moment dat wij daar aankwamen. Wij besluiten dan om er NIET te gaan staan. Tenslotte weer verder gereden naar beneden langs de oost kust van het eiland Rügen. De rit naar verder om een camping of een camperplek te zoeken ging door een mooi stuk natuur. Tenslotte kwamen wij in het dorpje Juliusruh een camping tegen. Het was al weer achter in de middag en besloten om deze camping maar te nemen voor een overnachting.

CAMPING JULIUSRUH

Voor de poort waren wij even verbaasd. Er was niemand bij de receptie. De slagboom stond gewoon open. Even om het gebouwtje van de receptie heen lopen, mogelijk dat er ergens iets of iemand meer informatie kan geven, wij vonden een briefje op het raam van de receptie geplakt. Het bericht was duidelijk; ga maar zelf de camping op en zoek een plek uit sluit eventueel stroom aan, morgen ochtend kun je vanaf 9.00uur afrekenen alhier op de receptie. Kijk dat is nou makkelijk. Je kan er gewoon terecht. Geen bijzondere poespas. Wel een veilige plek om te staan. Op het veld waren wij niet alleen een andere VW LT 28 stond vlak bij. Wij hebben hier één macht geslapen.

HUNEBEDDEN

Onderweg kwamen wij nog hunebed tegen; Grabhügel Magelowberg.

DE KÖNIGSTUHL

In het Nationaal Park Jasmund ligt de Königstuhl, een krijtrots 118 meter rijzend vanuit de Oostzee. Vanaf deze rots heb je een schitterend uitzicht over de Oostzee.
Wij zijn vanaf de camping naar de parkeerplaats Lohme-Hagen gereden. Vanaf deze parkeerplek, waar je ook kunt overnachten, zijn wij door het bos naar de Königstuhl gelopen. Het is een mooie wandeling waar je ongeveer drie kwartier voor nodig hebt. Wij waren er op een moment, einde van het jaar, waarbij de natuur niet op haar mooist is.
 
 

 

DER KOLOS VON PRORA

Na de Königstuhl, trouwens met openbaar vervoer terug gegaan voor 1,50Euro duurt ook maar 5minuten, zijn wij verder gereden naar een imposant gebouw uit het jaar 1936. Een opdracht en een erfenis van Hitler. Het gebouw is helaas nooit afgebouwd. Dit omdat de oorlog in 1940 begonnen was. Het gebouw staat al weer ruim 70jaar leeg. Voor meer informatie verwijs ik naar de link: VOORJAAR 2008
Het gebouw wordt "Der Kolos von Prora" genoemd. Begrijpelijk omdat het gebouw ruim 4,5kilometer lang is. Wij hebben helaas verzuimd om het NVA museum te bezoeken. U vindt hier een levensechte maquette van "Der Kolos von Prora".
"Der Kolos von Prora" mag u zeker niet overslaan.
 

Voor "Der Kolos von Prora" een mooi strand met een schitterende en schone Oostzee.

SEEBRÜCKE VON SELLIN

Na "Der Kolos von Prora" weer verder naar het zuiden van het eiland. In het stadje Sellin is een zogenaamde Seebrücke. Een steiger met daarop een restaurant. De Seebrücke von Sellin stamt uit het jaar rond 1900. Ook deze Seebrücke moet je gezien hebben. Er is een eigenaardig effect. Vanaf de vaste wal kijk je vanaf een flinke hoogte op de Seebrücke neer waardoor het net een speelgoedhuisje lijkt. Naarmate je naar beneden gaat wordt de Seebrücke steeds groter.

CAMPING REGENBOGEN

Vanaf Sellin zijn wij tenslotte naar de camping in Göhren gereden. Wij hadden in eerste instantie alles gezien wat wij wilden zien. (Even opgelet er is nog veel meer te zien!) Bij de camping Regenbogen aangekomen bleek dat deze nog gesloten was. En nu? Op het raam van de receptie waren twee telefoonnummer vermeld. De laatste werkte. Toen ik vroeg of wij welkom op de camping waren werd dit positief beantwoord. Daar de poort gesloten was vroegen wij hoe wij de camping op konden, het antwoord was heel simpel even wachten dan komen wij eraan. En inderdaad een kwartier later kwam de beheerder van de camping liet ons binnen. Wij kregen een toegangspas van de schoonmakers en mochten daarmee de toiletten openen en gebruiken.
Volgens het ACSI boek zou de camping het hele jaar open zijn ware het niet dat er één maand is dat er niemand is, het bleek dat wij slechts één dag te vroeg op de camping arriveerden.
Het is dus wel mogelijk om de camping te gebruiken, zoals wij dat hebben gedaan. De camping beheerder zorgde ervoor dat het elektrisch en het water gebruikt kon worden op de plekken. Merkwaardig deed hij alles in looppas. Hij was wel heel erg vriendelijk.
Straatje in het stadje Göhren. Receptie Camping Regenbogen.
Zoals gewoonlijk het mooie en schone strand van de Oostzee.

DER RASENDE ROLAND

Voor de camping langs ligt een smalspoor baan waar de Rasende Roland op rijdt. Met deze historische stoomtrein kun je verschillende tripjes maken naar verschillende steden op Rügen.
Het blijft een mooi gezicht als de trein voor het stations gebouw water en kolen inneemt en vervolgens voor het station gaat rangeren.

KLOSTERRUINE ELDENA

Aan alles komt een einde, zo ook weer deze korte maar leuke vakantie in het voormalige
Oost Duitsland. Het is er schoon en de mensen zijn erg vriendelijk en behulpzaam.
De laatste bezienswaardigheid was de Klosterruine Eldena nabij Greifswald. Dit moet een zeer groot klooster geweest zijn. De moeite waard om te kijken als je in de buurt bent. Wij hebben eerst een camperplek opgezocht bij de lokale camper caravan handelaar. Hij biedt een overnachtingsplek aan met stroom. 's Avonds om 22.00uur gaat het hek dicht dus een veiliger plek kun je je niet bedenken.

TERUG NAAR HUIS

Tenslotte weer naar huis. Aan alles komt een einde. De laatste nacht zijn wij wederom bij Frits Berger te Zeven overnacht. Een verrassing toen wij de volgende ochtend gerammel aan de schuifdeur hoorden. Een plastic tasje met vier warme broodjes hingen aan de deur. Dat is pas lekker wakker worden. Heerlijke Duitse Kaiser Brötchen.
HOME

SITE UPDATE: 24 april 2016