ZOMER VAKANTIE 2018
Nederland (meeting VW Bus Club) Duitsland,
Frankrijk, Spanje (Pyreneeën), België
September 2018

INLEIDING

 
Eindelijk hebben we weer eens vakantie, ditmaal helaas maar drie weken. Dit door omstandigheden, veel drukte met van alles en nog wat gehad dit jaar.
We gaan deze vakantie met twee campers op pad, onze dochter gaat ook mee met haar Volkswagen Transporter T4.

De vakantie zal een flinke toertocht zijn waarbij we beginnen met de najaarsmeeting van de Volkswagen Bus Club Nederland in Sellingen, Nederland, en als verste bestemming een toertocht door de Pyreneeën in Spanje. Op de weg naar Spanje hebben we een twee bezoek locaties; Pont du Gard en het bruggetje van van Gogh in Arles. Vervolgens zullen we enkele dagen in Spanje op onze favoriete camping verblijven, genieten van het prachtige weer en het heerlijke strand met de zee. Na dit verblijf gaan we de toertocht maken door de Pyreneeën, waarbij we een aantal nachten daar zullen blijven. Vervolgens terug naar Nederland via Frankrijk. Ook nu weer hebben we twee bezoek locaties; Oradour sur Glane en Sainte Mére Eglise.  Daarna is de vakantie zo goed als voorbij en zullen we terug moeten keren naar huis. Tenslotte moet er nog steeds gewerkt worden.
 
Hieronder de link van het overzicht van de reis in MS Excel (planning is namelijk onderweg flink gewijzigd):  LINK
 

SELLINGEN (NL)

NAJAARS MEETING VW BUS CLUB NEDERLAND (REGIO 1)

Vertrek

Donderdag 06-09-2018
Huisadres Drachten

148253km

 Aankomst

Zondag 09-09-2018
Sellingen (NL)

148357km

 

Totaal

4104km

 

Coördinaten

 

 

Omschrijving

Opmerking

Camping

Camping de Barkhoorn

Leuke camping in een bosrijke omgving.

Sanitair

Goed

Wij hadden de beschikking over een comfort plek, dus met een eigen sanitaire voorziening.

Elektriciteit

Euro stekker

Vanwege het club gebeuren hadden wij een andere prijs per nacht.

Prijs/nacht

n.v.t.

 

Omgeving

Stadje en bossen

De camping ligt dicht bij het dorpje Sellingen met een grote supermarkt. De camping is zeer landelijk gelegen en ligt nabij de grens met  Duitsland.

 
Het begin van onze vakantie, de najaars meeting van de VW Bus Club Nderland. Wij, Regio 1 (Noord, Hans en Lenie Thie en wij, Haije, Monica en Bettiena Bekkema) hadden de eer om deze najaars meeting te organiseren. En dit is dan ook de laatste maal dat een regio een meeting organiseert, jammer, maar het is nu eenmaal zo. In de toekomst zal een evenementen commissie de meetings volledig organiseren.

Vrijdagavond was er het welkomstwoord van de voorzitter, zaterdags avond live muziek door de band Finally, maar doordat zij de muziek buiten speelden klonk het echt geweldig, als klapper op de vuurpijl hadden we tijdens de muziek Deborah een vuurspuwster, zij liet een geweldige show bij gepaste muziek zien. We konden doorgaan tot laat in de avond. Totdat het dan echt afgelopen was.
Helaas zaterdag nacht nog een akkefietje voor een EHBO klusje; gebroken pols, die vanzelfsprekend in het ziekenhuis nabij in het gips gezet moest worden.

s’ Zondags niet te laat opstaan, we willen toch wel op tijd vertrekken voor onze vakantie die aansluit op dit najaars treffen van de VW Bus club.|
Al met al een zeer geslaagd weekend van de VW Bus Club Nederland, waarvan wij allen hebben genoten.

In onderstaande nog even het volledige programma van deze najaars meeting van de VW Bus Club Nederland.
 
Najaars meeting 2018 VW Bus Club Nederland.
 
 
  
   

Weekend van 7, 8 en 9 september 2018.

Camping “de Barkhoorn”,
Beetsterweg 6,
9551 VE  Sellingen (Groningen)


Wij, REGIO 1 (noord) van de VW Bus Club Nederland, heten u van harte welkom op deze najaars meeting van de VW Bus Club Nederland. Ook nu weer gaan wij er voor zorgen dat het een super, gezellige en een zeer bijzondere najaars meeting wordt. Natuurlijk gaan wij niet alles verklappen. Laat u verrassen door naar deze najaars meeting te komen.

- Een overnachting voor deze meeting kost ook nu weer €12,50 / nacht / equipe, dus voor het gehele wekend betaald u weer € 25,00.
-
Als u eerder, dus voor de meeting naar de camping wilt komen, of na de meeting nog langer wilt blijven is dit mogelijk, u kunt dit overleggen met de receptie van de camping. Voor deze overnachtingen geldt een zelfde prijs.
-
BELANGRIJK: Deelnemers met medische problemen waarvoor directe aandacht is benodigd verzoeken wij u dit te melden bij de organisatie. Dit t.b.v. eventuele te verwachten calamiteiten.
Vanzelfsprekend kunt u, als medische hulp onmiddellijk is gewenst, altijd 112 bellen!
-
Op de camping is een restaurant aanwezig welke in een lunch en diner kan voorzien, de menu kaart vindt u in het restaurant.
- V
oor de mensen in het bezit van een modelbouw boot(je) is er een mogelijkheid om deze hobby te demonstreren in de vijver op de camping.
-  
Tip voor (grote) groepen; als u met een wat grotere groep op het grote veld bij elkaar wilt staan wordt u verzocht voor de poort of elders op elkaar te wachten. Voor ons is dit belangrijk vanwege het aansluiten op het grote veld.

 

Wij de organisatie Regio 1 (Noord) wensen u veel plezier op deze najaars meeting.
Hans en Lenie Thie organisatie,
Haije en Monica Bekkema organisatie,
(Bettiena Bekkema flyer
)

 

Programma,

Vrijdag 07 september 2018,
Vanaf 13:00uur bent u van harte welkom op de camping “de Barkhoorn”.
’s Avonds om 21:00uur is er het welkomst woord van de voorzitter van de VW Bus Club Nederland

Zaterdag 08 september 2018,
Er zullen ook deze dag nog mensen met een VW Bus en zeker ook bezoekers voor de VW Bus Club  aankomen op de camping. De gehele dag kan iedereen zijn gang gaan op deze najaars meeting. De marktkramen zullen worden opgebouwd zodat in de loop van de dag de onderdelen markt bezocht kan worden.

Vanaf 20.00uur t/m 24.00uur
is er natuurlijk de feestavond met live muziek van de band Finally.
Dit keer is het een openlucht feest, de band zal in de openlucht de muziek spelen.
LET OP: Blijf in de pauzes van de muziek ook kijken!

Zondag 09 september 2018,

De meeste deelnemers van deze meeting zullen zich weer gereed maken voor vertrek naar huis of misschien wel verder gaan voor een aanvullend vakantie tripje.

 

Korte impressie van de najaars meeting 2018 van de VW Bus Club Nederland.
De camping,.............

 
 
 

De organisatie Regio 1,.............

 
 

De live band Finally en Deborah de vuurspuwster,.............

 
 
 
 
De band speelde deze keer in de buiten lucht, wat een geweldig stuk muziek. Als klapper op de vuurpijl hadden we een op treden van Deborah een vuurspuwster. Ze maakte er een geweldige show van.

Samen met de muziek kunnen we zeggen dat het een geweldige feestavond is geweest.

De Volkswagen bussen,.............

 
 
 
 
 
 
 

Wij verlaten de VW Bus Club najaarsmeeting,.............

 
Zoals aangegeven gaan wij na deze najaars meeting verder voor onze wat langere zomer vakantie. Onze dochter, Bettiena, gaat dit keer mee met haar Volkswagen Transporter T4. Zij had aangegeven om een leuke trip door de Pyreneeën te willen maken. Vanzelfsprekend leek ons dit ook wel leuk dus wij hebben deze toertocht dan ook ingepland.Verder zijn er onderweg een aantal bezoeklocaties ingepland dus we zien wel hoe een en ander zal gaan verlopen. Vanzelfsprekend moeten er voor ons ook de broodnodige rust momenten in de vakantie aanwezig zijn. Daarvoor hebben we in ieder geval het verblijf op camping Bon Repos te Santa Susanna ingepland.

Uiteindelijk kunnen we, na afscheid te hebben genomen van de vele kennissen, om 11:00 dan ook eindelijk op pad. We steken, vauit Sellingen, door naar de A31 in Duitsland, de Autobahn die we heel lang volgen tot net onder in het Ruhr gebied alwaar we op een Stellplatz gaan staan in de Eiffel.

Na een lange en vermoeiende rit komen we aan op de volgende overnachtings locatie

 

GILLENFELD (D)

STELLPLATZ PULVERMAAR WOHNMOBILPARK / FERIENDORF

Vertrek

Zondag 09-09-2018
Sellingen

148357km

 Aankomst

Zondag 09-09-2018
Gillenfeld (D)

148759km

 

Totaal

402km

 

Coördinaten

N 50.13417, E 6.93170

Omschrijving

Opmerking

Camping

Stellplatz Pulvermaar Wohnmobilpark Feriendorf te Gillenfeld
Sitecode: 3596

Inboeken nabij de camping, voor adres gegevens wordt naar het kenteken van de auto gevraagd. Vreemd omdat dit ook niet waterdicht is.

Sanitair

Geen

 

Elektriciteit

Geen

Wij hebben geen elektriciteit afgenomen, dit vanwege de benodigde lengte. Daarnaast zijn er beperkte wandcontact dozen voor het afnemen van stroom

Prijs/nacht

7,00Euro

Prijs is zeer goed in verhouding met het schitterende uitzicht over het dal, tenminste als je aan de rand van de camperplek kunt staan.

Omgeving

Vulkaan krater

Direct nabij is een vulkaan krater, je kan er lopend daar naar toe, de terug weg is wel alles omhoog.

 

We hebben hier de mogelijkheid om op de camping of op de Stellplatz te gaan staan. We kiezen voor de Stellplatz, we hoeven alleen maar te overnachten. Wel even aanmelden bij de camping. Toilet hebben we aan boord van de campers dus dat is geen probleem. We hebben een schitterende plek direct aan de rand van de Stellplatz. Vanaf de rand hebben we een prachtig en weids uitzicht over het dal. Vanaf de Stellplatz kun je lopend naar een kratermeer, let wel, je moet wel weer heuvel op als je weer naar boven moet.
We hebben een heerlijke lange avond, het is nog steeds heerlijk warm en we kunnen nog lang buiten zitten. Uiteindelijk is het laat en gaan we slapen, morgen ochtend weer vroeg op om de volgende lange afstand richting Frankrijk te gaan rijden.

 
 
 
 
 

PLOMBIERES LES BAINS (F)

CAMPING Le HERMITAGE

Vertrek

Maandag 10-09-2018
Gillenfeld (D)

148759km

 Aankomst

Maandag 10-09-2018
Plombieres les Bains (F)

149101km

 

Totaal

342km

 

Coördinaten

N 47.96876, E 6.44863

 

Omschrijving

Opmerking

Camping

Camping Le Hermitage
Sitecode: 29220

Leuke, kleine en rustige camping. Nette ontvangst. Een baguette om 08.00uur af te halen bij de receptie.

Sanitair

Goed.

Het sanitair is oud maar wel schoon en netjes en bruikbaar. Helaas geen toilet brillen.

Elektriciteit

Eurostekker

 

Prijs/nacht

14,00Euro

Goed in verhouding.

Omgeving

Onbekend

Vanwege de doorreis naar het zuiden geen zicht op de omgeving.

We arriveren weer op een mooie tijd op de camping. Bij het aanmelden moeten we nog even wachten. Als de camping beheerder in het kantoor zit melden wij ons aan en krijgen een mooi plekje op de kleine en heerlijk rustige camping. Wederom is het weer mooi weer, we gaan weer lekker buiten zitten en we eten zelf buiten. Bettiena, maakt vanwege haar allergieën weer zelf haar diner, ze komt wel bij ons zitten om het op te eten. Zo zitten we nog heerlijk buiten. Het toilet gebouw is oud maar wel netjes, we maken natuurlijk weer dankbaar gebruik van de douche. Weer even lekker schoon en fris na zo’n lange rit.
Ook nu weer niet te laat, morgen weer een lange afstand naar Tournon sur Rhône.
 
 
 
 

TOURNON SUR RHONE (F)

CAMPING TOURNON HPA

Vertrek

Dinsdag 11-09-2018
Plombieres les Bains (F)

149101km

 Aankomst

Dinsdag 11-09-2018
Tournon sur Rhone (F)

149552km

 

Totaal

452km

 

Coördinaten

N 45.07190, E 4.82834

 

Omschrijving

Opmerking

Camping

Camping Tournon HPA

Goede camping op doorreis. Wij hadden een prachtige plek aan de rand van de Rhône, met uitzicht op de rivier.

Sanitair

Goed

Het sanitair is oud maar wel schoon en netjes en bruikbaar. Helaas geen toilet brillen. Meerdere hurk toiletten.

Elektriciteit

Eurostekker

Ditmaal een extra verlengkabel nodig. Onze medereiziger met de camper hebben we doorgelusd met onze camper.

Prijs/nacht

17,70Euro

In verhouding.

Omgeving

Stadje Tournon sur Rhône

We hebben eerder het stadje verkend, In principe is het stadje erg leuk, maar niet voor langere tijd. Het uitzicht over de Rhône is prachtig.

   

We rijden eerst nog een flink stuk provinciale wegen, daarna de Franse tolwegen, de snelweg, dit gaat wel even iets vlotter. We gaan naar de camping in Tournon sur Rhône, Camping Tournon HPA. We zijn al een paar maal eerder op deze camping geweest als wij in de winter op doorreis zijn naar het warmere zuiden. We hebben vandaag ook weer een flinke afstand gereden. Vanaf morgen doen we het wat rustiger aan en zullen de afstanden wat korter zijn. In et na seizoen is de receptie van deze camping pas om 17:00uur open maar volgens de aankondiging mag je zelf een plekje zoeken en je later aanmelden. Wij weten dit dus wij rijden direct door de camping op. We vinden twee plekjes direct aan de Rhône oever met een schitterend uitzicht over de Rhône. We zetten de campers met de schuifduren tegenover elkaar. Het is vandaag erg warm, warmer dan de voorgaande dagen. We blijven nog lang buiten zitten en het blijft tot laat in de avond nog heerlijk warm. We besluiten om morgenochtend wat later weg te gaan. Tenslotte hoeven we morgen niet een grote afstand te rijden.

 
 
 
 
 
 

REMOULINS (F)

CAMPING LA SOUSTA

Vertrek

Woensdag 12-09-2018
Tournon sur Rhone (F)

149552km

 Aankomst

Woensdag 12-09-2018
Remoulins (F)

149705km

 

Totaal

153km

 

Coördinaten

N 43.94948, E 4.54649

 

Omschrijving

Opmerking

Camping

Camping La Sousta

Redelijk grote camping. Geen geordende plekken op vele verschillende velden, hebben wel nummers.

Sanitair

Schoon en netjes over meerdere toilet gebouwen

Wederom geen toilet brillen. Slechts het gehandicapten toilet heeft een toilet bril.

Elektriciteit

Eurostekker

 

Prijs/nacht

18,32Euro

Camper, elektriciteit, 2 personen VW.

Omgeving

Pont du Gard, een Romeins aquaduct.

Vanaf de camping is het lopend te doen. Kosten pp 6,50Euro.

 

Vanochtend op ons gemak wakker worden en wat later vertrekken. We gaan nu over de provinciale wegen naar Remoulins, waar we onze eerste bezoek locatie zullen bezoeken: Pont du Gard, een oud Romeins aquaduct.
Jaren geleden hebben we al eens geopperd om hier naar toe te gaan, helaas kwam het er gewoon niet van. Nu waren we wel in de gelegenheid. Nabij Pont du Gard is een camping. Vanaf de camping kun je lopend naar het Romeinse aquaduct, Pont du Gard.
Bij de camping aangekomen, melden wij ons aan en zoeken een plekje. We hebben een grote plek en Bettiena gaat ook bij ons op dezelfde plek staan. Tenslotte zitten we toch steeds bij elkaar. Wederom is het erg warm. Toch genieten we ervan. Na een middag broodje gaan we op pad naar Pont du Gard.
 
 
 

PONT DU GARD

 
Na het betalen van de entree, lopen we het terrein op, al gauw zien we de prachtige bogen van de Pont du Gard. Het aquaduct ligt over de prachtige rivier de Gardon.
 Op en nabij de Pont du Gard is het gewoon schiteterend. Het is er ook erg druk. De rivier is erg helder. We bekijken de Pont du Gard vanaf de grond en vanaf het aquaduct zelf. Aan de andere kant van de rivieroever is ook nog een museum, die we natuurlijk bezoeken. Ja het is er erg mooi. Het aquaduct is de moeite waard om het te bekijken. Al met al weer een drukke en vermoeiende dag. Als we na een paar uren rondslenteren er genoeg van hebben gaan we terug naar de camping. Nog even lekker zitten, dineren en genieten van het mooie weer.
 
 
 
 
 
 
 
De dames genieten even van de schaduw en de prachtige omgeving. Het is echt schitterend mooi. Bettiena maakt verschillende foto's van de omgeving. We zijn benieuwd hoe die er straks uit zien. Tenslotte hebben we wel te maken met een professional.

Vandaag is het weer heerlijk warm, de zon schijnt volop. Later aan het einde van de dag als we weer teruig zijn op de camping nog wat regen. Gelukkig maar een spaar sputters.
 
 

SAINTES MARIE DE LA MÉR (F)

CAMPING CLOS DU RHONE

Vertrek

Donderdag 13-09-2018
Remoulins (F)

149705km

 Aankomst

Donderdag 13-09-2018
Saintes Marie de la Mér (F)


149811km

 

Totaal

110km

 

Coördinaten

N 43.44947, E 4.39959

 

Omschrijving

Opmerking

Camping

Camping Clos du Rhône

Prachtige camping direct aan de Middellandse zee. Je kan vanaf de camping via bepaalde poorten naar de Middellandse zee.

Sanitair

Goed

Wederom zonder toilet bril

Elektriciteit

Eurostekker

 

Prijs/nacht

17,10Euro

Camper, elektriciteit, 2 personen VW.

Omgeving

Dorpje Saintes Marie de Mér, gebied de Camarque en de Middellandse zee

Schitterend natuurgebied, ca. 2km van de camping verwijderd is het prachtige dorpje Saintes Marie de la Mér. Vanzelfsprekend is de Middellandse zee direct nabij.

 

Vandaag is de te rijden afstand nog korter. We willen naar de Camarque, het natuur gebied onderin in Frankrijk. In Sainte Marie de la Mer willen we op de camping gaan staan. Wel hebben we onderweg nog een bezoek locatie: Het bruggetje van van Gogh in Arles, op z’n Frans: Pont de Langlois. Het was de bedoeling gewwest om de brug in 2017 te bezoeken maar daar is niets van terecht gekomen. Nu Bettiena met ons mee reist is het natuurlijk erg leuk om deze brug te bezoeken.
 

We vertrekken van de camping om ca. 09:30uur. Richting Arles, alles via de provinciale wegen. Het is een prachtige route en genieten van de rit. Het bruggetje van van Gogh is niet makkelijk te vinden. Je moet echt op een coördinaat gaan rijden. Er is geen route bewijzering naar het bruggetje. Gelukkig had ik mijn huiswerk goed gedaan, dus de coördinaten ingevoerd in de TomTom en wij rijden er zo aar toe.

Zonder verdere problemen komen we aan bij de brug. Ja het is echt wel een mooie brug, erg oud. We maken voldoende foto’s maar echt een mooie van Gogh, met onze campers erbij op, kunnen we niet goed maken. Ook Bettiena maakt enkele mooie foto’s. Ja ze geniet weer volop.

 

ARLES (F): PONT de LANGLOIS (Van Gogh's bruggetje)

 
 
Pont de Langlois in Arles (F) zoals van Gogh die heeft geschilderd.
Hieronder Pont de Langlois in Arles (F) zoals die in het echt is.
 
 
 
 

Als wij hier zo een uurtje hebben gestaan gaan we weer verder, op weg naar Sainte Marie de la Mer. We rijden weer achter elkaar aan. Onderweg besluiten wij om via een omweg naar Sainte Marie de la Mer te rijden. Tenslotte hebben we vakantie. Bij de afslag (linksaf) voor de toeristische route zorgt het verkeer ervoor dat Bettiena de afslag niet kan nemen en gaat rechtdoor.
Oeps,………………….

Daar er maar één rechte weg naar Sainte Marie de la Mer loopt is er geen enkel probleem. Toch stoppen we even om enkele instructies door te geven. Wij zijn hier wel redelijk bekend maar Bettiena niet. Wij spreken af dat Bettiena naar de arena in het dorp rijdt, wij maken vervolgens ons rondje af en komen zo ook in Sainte Marie de la Mer. Bettiena SMS’t ons dat ze bij de haven op de parkeerplek staat. Wij rijden daar vervolgens aan voorbij. Na even telefonisch contact geven wij aan dat ze vanaf deze parkeerplek rechtsaf moet naar de uitgezochte camping. Tenslotte bereiken wij nagenoeg op dezelfde tijd de camping. De dames gaan naar de receptie en vervolgens de camping op om een plekje te zoeken.


Als zij later terug komen kunnen we met de campers naar onze plek. Ja een mooi plekje met een klein boompje voor net genoeg schaduw.  Wij doen wel de luifel uit. Het is hier erg warm. Maar goed daar komen we voor toch…..? De camping is uitstekend, goed sanitair en belangrijker we staan vlakbij de Middellandse Zee. Jammer genoeg is de camping met een hek omheind zodat je via bepaalde hekdoorgangen naar het strand kan. Nabij de camping zijn een aantal baaien gemaakt waar je van de zee kunt genieten. Ja een mooi plekje.
 
 
 
 
 
Ook nu weer kunnen wij ’s avonds nog lang buiten zitten. Jammer genoeg komen ’s avonds wel heel veel muggen te voorschijn, niet leuk voor mensen die daar slecht op reageren als ze worden gestoken.
 

SANTA SUSANNA (ES)

CAMPING BON REPOS

Vertrek

Vrijdag 14-09-2018
Saintes Marie de la Mér (F)

149811km

 Aankomst

Vrijdag 14-09-2018
Santa Susanna (ES)

150172km

 

Totaal

361km

 

Coördinaten

N 41.63064, E2.71953

 

Omschrijving

Opmerking

Camping

Camping Bon Repos

Prachtige camping direct aan de Middellandse zee. Vanaf de camping kun je zo de zee in lopen. Voor ons is dit de ultieme plek om te kamperen. Wij hebben nu (sept ’18) een plek onder de bomen. ’s Winters staan wij meestal direct aan zee.

Sanitair

Uitstekend

Wel met toilet brillen, en worden regelmatig schoongemaakt.

Elektriciteit

Eurostekker

 

Prijs/nacht

33,00Euro

Camper, elektriciteit, 2 personen VW.

Omgeving

Dorpje Santa Susanna, en omgeving dorpjes, Barcelona

In deze periode is er nog wel wat te doen in het dorpje Santa Susanna. Op de boulevard is er ’s avonds nog veel vertier. Het is mogelijk om met de trein naar Barcelona te gaan. Dit voor de bezienswaardigheden. ’s Winters is het in Santa Susanna “tote hose”.

 

Vandaag gaan we naar Spanje, we gaan weer naar ons meest favoriete stekje, Santa Susanna, camping Bon Repos. Wij hebben het hier altijd erg naar de zin. ’s Winters staan wij op het strand, wij weten dat dat nu niet mogelijk is. Het strand staat om deze tijd erg vol, er is dus geen plek. Op het strand is het ons nu ook veel te warm terwijl daar bijna geen enkele schaduw is. We vinden een mooi plekje onder de bomen een beetje in de buurt van het toilet gebouw. Wij hebben twee zeer grote plekken, dus veel ruimte tussen de beide campers.
Ja dit is vakantie!
Ook nu is het weer heerlijk warm dus we zitten weer heerlijk buiten. Onder de bomen is het zo wel goed uit te houden. De dames gaan ’s avonds nog even naar de boulevard, ze blijven een redelijke tijd weg. Rond deze tijd is er nog veel te doen bij de hotels en de verschillende barretjes. Ook zijn vele winkeltjes nog open. Dat is ’s winters toch wel even anders. Zaterdag toch maar even boodschappen doen bij de grote supermarkt, nabij de NII (N2). Vanwege Bettiena’s allergie willen we tevens even kijken of er nog wat lekker brood of koek te krijgen is hier in de supermarkt.We gaan terug via het schitterende strand naar de camping. Verder blijven we lekker bij de campers hangen, spelletjes doen en heerlijk uitrusten.

 
 
 
 
 
’s Avonds weer naar de boulevard. Ja het is er erg gezellig. Er zijn tal van kraampjes die van alles en nog wat aanbieden. Jammer voor de verkopers; Wij hebben geen prullaria nodig.
 
 
Zondag ochtend gaan we naar de markt. Hier kopen we een paar dingetjes en een paar tassen met fruit. Het valt ons wel op dat het fruit nog niet is wat we gewend zijn van vorig jaar. Maar nog steeds vele malen lekkerder dan wat wij in Nederland kopen.’s
NOOT: Dinsdag ochtend is er markt direct aan de boulevard.
Middags ga ik nog even zwemmen in zee, ja heerlijk en lekker warm. Het zoute water bijt wel in de ogen. We maken ook nog even gebruik van het zwembad, ook dat is heerlijk.
Omdat wij het zo naar de zin hebben besluiten wij om nog een dag langer te blijven. Gezien ons reisschema kan dat. De dames gaan dat regelen bij de receptie. Gezien de vrije plekken op de camping moet dat altijd mogelijk zijn.

Maandag, wederom is het weer heerlijk warm. Wij gaan meedoen met de animatie wat door de camping is georganiseerd. Er is boogschieten waar ik natuurlijk de eerste prijs win. Verder zwemmen we nog in de Middellandse Zee en in het zwembad. Zo komen wij de dag wel door, we vervelen ons geen enkel moment.
 
 

LA SEU d'URGELL

CAMPING GRAN SOL

Vertrek

Dinsdag 18-09-2018
Santa Susanna (ES)

150172km

 Aankomst

Dinsdag 18-09-2018
La Seu d'Urgell (ES)

150410km

Totaal

 

238km

 

Coördinaten

N 42.34725, E 1.43213

 

Omschrijving

Opmerking

Camping

Camping Gran Sol
SC: 52288

Nette camping.

Sanitair

Goed

Goed sanitair wederom geen toilet brillen

Elektriciteit

Eurostekker

 

Prijs/nacht

20,00Euro

Camper, elektriciteit, 2 personen VW.

Omgeving

Staatje Andorra in de nabijheid, de Pyreneeën

Vanaf de Middellandse Zee kust hebben we een schitterende tocht door de bergen van de Pyreneeën gemaakt. Naar het staatje Andorra is het niet ver.

 

Na vier dagen rust maar weer verder. Het is mooi geweest op Santa Susanna. Het blijft het allermooiste plekje wat we in Spanje weten. We hebben genoten. Maar we willen weer verder, we willen nog meer zien.

 

PYRENEEËN ROUTE 1

 
We gaan nu naar de Pyreneeën. Ook nu weer rijden wij geen snelwegen, wel is de doorgaande weg die we nemen in de Pyreneeën in voorzien van meerdere banen. Als we de Pyreneeën wat verder zijn ingereden gaan worden het al wat meer bergwegen. We beginnen steeds meer te klimmen en we zitten al snel op 1800meter hoogte in de bergen. We rijden richting het staatje Andorra. Het is nu niet de bedoeling om het staatje te bezoeken. We hebben we net onder het staatje een camping gevonden.
 
 
 
 
We arriveren rond 14:30uur op de camping. Na het aanmelden zoeken we een plekje, het is slechts voor één nacht dus we stellen niet zo veel eisen. We genieten nog even van het prachtige weer en zitten lekker in het zonnetje. Jammer genoeg hebben we ’s avonds nog wel wat regen. Ook kijken wij nog even buiten de poort, tenslotte willen we voldoende foto’s maken zodat we de camping(s) later altijd weer terug kunnen vinden. 
 
 
 

AÏNSA (ES)

CAMPING PENA MONTANESA

Vertrek

Woensdag 19-09-2018
La Seu dÚrgell (ES)

150140km

 Aankomst

Woensdag 19-09-2018
Aïnsa (ES)

150634km

 

Totaal

224km

 

Coördinaten

N 42.43616, E 0.13555

 

Omschrijving

Opmerking

Camping

Camping Pĕna Montenesa

 

Sanitair

Uitstekend

Uitstekend, met de beste regendouche die wij tot nu toe hebben gehad. Hah, we hebben weer toilet brillen.

Elektriciteit

Eurostekker

 

Prijs/nacht

17,00Euro

Camper, elektriciteit, 2 personen VW.

Omgeving

Lange wandelingen

De camping ligt ondanks de ligging aan een doorgaande provinciale weg erg afgelegen. Het is mogelijk om in de omliggende natuur flinke wandelingen te maken. Nabij de camping is een brede rivier waar je naar toe kunt lopen. De camping biedt de mogelijkheid om verderop activiteiten te doen.

   

Vandaag gaan we verder de Pyreneeën in. Wederom niet te laat met de camper op pad de afstand die we vandaag willen rijden is een dikke 200km. We weten dat bergewegen en de wegen binnendoor niet echt op schiet. Gelukkig hebben we de tijd, we zullen proberen om zo dicht mogelijk langs de Frans-Spaanse grens te rijden. De eind bestemming is Aïnsa, we zijn eerder op de camping geweest in dit plaatsje. We besluiten om slechts een deel van deze route via de bergwegen te rijden. Anders zitten we uren te rijden, schieten geen meter op en zijn aan het einde van de toertocht helemaal kapot. Daarbij Bettiena rijdt de route helemaal allee ze heeft namelijk ook geen medereiziger. We zullen het laatste stuk over de betere en doorgaande provinciale wegen rijden, de route gaat via Sort, Tremp en El Grodo naar Aïnsa. Het is een schitterende route met klimmen wederom naar 1800meter. Ook doorkruisen we een aantal kloven, wat een schitterende route. Uiteindelijk komen we aan op de camping. We melden ons aan en we worden naar een plek gebracht waar we kunnen staan, gelukkig weer bij een toilet gebouw. Achter in de middag gaan we nog even bij de rivierbedding kijken. We horen namelijk de rivier kabbelen. Het is hier echt schitterend en wederom is het weer heerlijk warm. De brede rivierbedding is schitterend om te zien, de rivier is toch nog wel breed op bepaalde plekken. In de stroom liggen vele dikke keien. Bettiena krijgt een idee, ze begint platte keien te zoeken, ze geeft aan voor de rand van mijn vijvertje. We verzamelen meerdere platte keien, we leggen ze op een hoop bij elkaar, we kunnen ze nu toch niet meenemen. Vanavond maar even ophalen met rugzakken. We blijven nog even hangen bij de rivier, we wandelen op ons gemak langs de rivier weer terug en gaan via de receptie, het winkeltje en het zwembad terug naar de camper.
Oh ja, de verzamelde platte stenen moeten nog gehaald worden, dus we gaan weer op pad met rugzakken. We zoeken nog een paar mooie stenen en stoppen deze in de rugzakken. Laten we hopen dat de rugzakken het houden met dat gewicht van de stenen.
We blijven nog even lekker buiten zitten het is nog steeds heerlijk warm en het is een prachtige plek hier. Uiteindelijk toch maar gaan slapen, morgen hebben we wederom een flinke toertocht door de Pyreneeën.

   

PYRENEEËN ROUTE 2

 
 
 
 
 

Het is hier ontzettend mooi. De wegen zijn goed te rijden. We rijden langs een kloof met prachtig blauw water. Maximaal genieten van de rit.
 
 
Achter de camping de rivier bedding, het is hier echt schitterend.
 
 
 
De camping,.......
 
 
 
 

AIRE SUR l'ADOUR (F)

CAMPING LES OMBRAGES DE L'ADOUR

Vertrek

Donderdag 20-09-2018
Aïnsa (ES)

150634km

 Aankomst

Donderdag 20-09-2018
Aire sur l’Adour (
F)

150888km

 

Totaal

254km

 

Coördinaten

N 43.702996, W 0.257533

 

Omschrijving

Opmerking

Camping

Camping Les Ombrages de l’Adour

Redelijke camping aan de rivier, aardig stadje. Goed voor één nacht.

Sanitair

Oud, redelijk schoon

Oud maar redelijk schoon, beperkt voor de hele camping, geen toilet brillen.

Elektriciteit

Eurostekker

 

Prijs/nacht

15,50Euro

Camper, elektriciteit, 2 personen VW.

Omgeving

N.v.t.

Niet bekend. Stadje is leuk om er even doorheen te lopen.

 
Vandaag al weer de laatste dag voor de route door de Pyreneeën. Ook zullen wij de grens met Frankrijk weer passeren. We zijn benieuwd hoe deze route zal zijn. Vanwege de wegen door de bergen gaan we er van uit dat de gemiddelde snelheid niet hoog zal zijn. We zien wel hoe ver wij komen.

Om 9.00uur staan we weer gereed om op pad te gaan. Vanaf Aïnsa was het de bedoeling om een mooie toertocht over een prachtig bergweggetje te rijden. Op de weg naar het prachtige bergweggetje eerst nog even tanken, de tank kan maar weer vol zijn. Gelukkig is het ook nog betaalbaar hier. Beide campers zijn weer vol getankt en we gaan weer verder. Het duurt niet lang of wij gaan richting het bergweggetje op rijden, na een aantal kilometers wordt het steeds smaller, gelukkig wordt het zo meteen eenrichtingsverkeer. Hoewel, er komt een auto ons tegemoet, vreemd,…………. Later als we nog een tweetal kilometer verder zijn gereden wordt het ons duidelijk; De weg is afgesloten daar waar het echt het smalst is geworden. Zelfs voetgangers mogen niet verder, ik neem aan dat er een bergwand is ingestort elders verderop.
Keren dan maar, gelukkig is er voldoende ruimte voor onze lange camper om te keren. Wel is dit balen natuurlijk want dit was een prachtig weggetje voor Bettiena geweest om te rijden en nog belangrijker te genieten van een prachtige tocht door de Pyreneeën.

Via deze link: http://www.hamobeja.nl/vakanties/Zomer08-09-2011/CanyonAnisclo.jpg kom je op de kaart die ik in 2011 op onze site heb gezet. Vanaf Aïnsa rijdt je naar boven via de A138, en vervolgens bij Escalona linksaf naar Puyarruego de weg langs de Rio Vellos rijden.
 

PYRENEEËN ROUTE 3

 
        
 
Zoals aangegeven is de weg die we willen rijden afgesloten, voor alle verkeer ook voor voetgangers. We moeten keren en terug rijden, dat keren gaat goed met onze grote camper.

Wij gaan dus terug naar Aïnsa, dan maar via een andere weg een mooi paadje zoeken. In Aïnsa nemen we de N260, een weg die weer uitkomt op het einde van de eerder geplande route. Op zich is ook dit wel een mooie weg om te rijden.
 
       
 
 

 

 
Na een lange rit rijden komen wij via de A136 bij de grens van Frankrijk (Frontera del Portalet), we rijden nog steeds in de Pyreneeën. Op zich zijn we op tijd in de buurt van een geplande avond stop, omdat de komende ritten veelal over de provinciale wegen zal gaan proberen we nog een flink stuk verder te rijden. 

Uiteindelijk stoppen we in Aire sur l’Adour (F) waar we een niet al te drukke camping vinden. Het is weer prachtig weer en het is heel erg warm. De camping is voorzien van vele bomen met een dicht bladerdak waar we onder gaan staan, zo kunnen we het wel even uithouden.

We willen hier nog wel even het stadje in, maar het is nog veel te warm. We blijven even wachten, misschien koelt het nog wat af voordat wij het stadje in gaan. Het is best wel een leuk stadje maar het is veel te heet. 

 
   
 
         
 
   
 


Als wij weer bij de campers zijn gaan we gezamenlijk eten, wel zo gezellig. Ik kook weer eens voor de verandering. Nog steeds is het heerlijk warm, we blijven ’s avonds nog lang buiten zitten. Vanzelfsprekend begint het al wel weer vroeger donker te worden. Uiteindelijk weer heerlijk slapen.
 
 
 
       
 
   
 
   
 

THIVIERS (F)

CAMPING LE REPAIRE

Vertrek

Vrijdag 21-09-2018
Aire sur l’Adour (F)

150888km

 Aankomst

Vrijdag 21-09-2018
Thiviers (F)

151175km

 

Totaal

287km

 

Coördinaten

N 45.41342, E 0.93072

 

Omschrijving

Opmerking

Camping

Camping Le Repaire

 

Sanitair

Goed

Sanitair is nagenoeg in de buitenlucht waardoor het er wat onverzorgd uitziet. Sanitair is goed bruikbaar. Toilet brillen. Goede douche.

Elektriciteit

Eurostekker

Ten tijde van ons verblijf hadden wij stroomuitval. Duurde even voordat de stroom terug was.

Prijs/nacht

17,00Euro

Camper, elektriciteit, 2 personen VW.

Omgeving

Niet bekend

Geen idee wat er in de omgeving te doen is. Camping is redelijk afgelegen.

 

We gaan vandaag weer vroeg op pad. Geen lange afstand vandaag maar toch wel een flinke rit. Wederom via de provinciale wegen. Het is ons inmiddels duidelijk dit echt niet opschiet. Omdat wij de route iets hebben gewijzigd komen wij ook op een andere bestemming terecht. We gaan naar Thiviers in Frankrijk.
Vanaf hier is het nog geen 90km naar de volgende bezoek locatie: Oradour sur Glane.

Het weer is vandaag niet goed, het regent het is koud en het is erg vochtig. Ondanks dat gaan wij natuurlijk wel weer gebruik maken van de douche.
Vandaag niet te laat naar bed, morgen willen we om 08:00uur op pad om tijdig (voor de drukte) bij het in WOII vernietigde stadje Oradour sur Glane aan te komen.

Wij hebben deze keer geen foto's gemaakt van de camping. Waarschijnlijk heeft de camping geen indruk op ons gemaakt.

 

CAMPING & GITES "EN CAMPAGNE"

Vertrek

Zaterdag 22-09-2018
Thiviers (F)

51175km

 Aankomst

Zaterdag 22-09-2018
Essubras (F) (Saint Christ
ophe F)

151269km

 

Totaal

94km

 

Coördinaten

N 46.01572, E 0.87667

 

Omschrijving

Opmerking

Camping

Camping & Gites “en Campagne”

Camping gelegen in the “middle of nowhere” heel fijn als je van rust houdt, het is hier namelijk heel erg rustig. Nederlandse camping eigenaren (Alex en Hester). Broodjes service na opgaaf, wordt bij je langs gebracht.

Sanitair

Uitstekend

Uitstekend sanitair, schoon en goed onderhouden. WC brillen.

Elektriciteit

Eurostekker

 

Prijs/nacht

17,00Euro

Goede prijs voor veel camping.

Omgeving

Oorlogsstadje Oradour sur Glane

Het stadje wat in WOII moedwillig is vernietigd. Het staat er nog zo als toen. De moeite waard om dit stadje te bezoeken. INDRUKWEKKEND.

 

ORADOUR SUR GLANE (F) WOII

 

Zoals aangegeven gaan wij vandaag eerst via een bezoek locatie; Oradour sur Glane. Wij zijn er al eens eerder geweest. Na een dikke 90km rijden arriveren wij in Oradour sur Glane. Wij parkeren de camper op een gratis parkeerplek nabij het vernietigde stadje.
De entree is gratis, dus we kunnen zo doorlopen, we lopen rustig het vernietigde stadje in. Bettiena kijkt haar ogen uit. Ze geeft aan; voor een fotograaf (haar vakgebied) is dit een prachtige locatie voor het fotograferen van de oude gebouwen en de verroeste oldtimer auto’s. Wel is het haar duidelijk dat dit stadje een stadje met een luguber en emotioneel verhaal is. Ze fotografeert alles in het stadje dan ook met een gepast respect. Hier is wel wat gebeurt.

Ze neemt haar tijd en wij geven haar ook alle tijd voor het fotograferen van wat ze allemaal tegenkomt. Voor ons is het de tweede maal dat wij hier zijn. Desondanks blijft het zeker indrukwekkend om dit te zien.

Op een andere pagina op deze site, zomer 2006 vindt u ook meerdere foto's van Oradour sur Glane. Hieronder een kleine impressie van wat u daar allemaal kan zien. Let wel, als je er zelf bent geeft dat een heel gevoel.

 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 

Als wij alles hebben gezien gaan we terug naar de camper. Bij de camper eten we nog wat en besluiten om naar de camping 18km verderop te rijden. Wij maken geen gebruik van de camperplek nabij het stadje Oradour sur Glane.
De camping die wij hebben uitgezocht wordt gerund door Nderlanders. Alex en Hester. Het is een niet al te grote camping, des te beter, meestal is het er dan erg rustig. We vinden een mooie grote plek direct bij het toilet gebouw. De staanplek is zo groot dat we met onze beide campers op één plek gaan staan. (bij het afrekenen wordt er ook slechts een staanplaats afgerekend) netjes. Zo kom je nog een keer terug. Gaan wij zeker doen. De camping is goed evenals het sanitair en het is er erg gezellig.


Ook maken we nog even een wandelingetje buiten de poort, het dorpje is klein, maar heeft wel een museum, klein slechts 2m2 maar toch. We gaan
  via een omweg terug naar de camping. Er is ook een broodjes service, na de bestelling de vorige dag/avond wordt het brood bij je camper afgeleverd. Ook nu weer is het weer heerlijk warm en we blijven ook nog even buiten zitten.

 
   
 
   
 

MUZIEK "THE RHUM RUNNERS"

 
 
We troffen het wel op deze camping. We zien dat er vanavond een feestje is. Er is een grote tent neergezet en alles is versierd, met grote 50 borden wordt aangegeven dat er iemand 50 jaar is geworden. Dit blijkt Alex te zijn. Hij waarschuwt ons dat er vanavond muziek wordt gespeeld. Een life band. Op dat moment hadden wij nog geen idee wat voor soort muziek er gespeeld zou worden. We zien het vanzelf.

Als dan 's aconds de muziek los barst, kijken we elkaar even aan. Wat voor muziek is dat; Gewoon geweldige muziek dus! Vanuit de camper horen we dit even aan, maar de muziek is zo goed dat we toch maar even gaan kijken. We staan eerst even buiten maar worden al snel door Alex uitgenodigd om wat te drinken. Zo hebben we een prachtige avond met geweldige muziek. Klik op de thumbnail hier boven om naar de site van de "The Rhum Runners" te gaan. Het genre wat zij spelen is "EXOTIC ROCK".
 

AMBRIERES (F)

CAMPING LE PARC DE VAUX

Vertrek

Zondag 23-09-2018
Essubras (F) (Saint Christphe F)

151269km

 Aankomst

Zondag 23-09-2018
53300 Ambrieres (F)

151648km

 

Totaal

379km

 

Coördinaten

N 48.39357, W 0.61659

 

Omschrijving

Opmerking

Camping

Camping Le Parc de Vaux

Camping direct aan de rivier. Het was er op het moment dat wij er waren koud, guur en nat. Geen temperatuur om buiten te zijn.

Sanitair

Uitstekend

Er is een nieuw toilet gebouw gebouwd, uitstekende douche en nette toiletten et een toilet bril

Elektriciteit

Eurostekker

Aan de andere kant van de heg

Prijs/nacht

15,00Euro

Camper, elektriciteit, 2 personen VW.

Omgeving

Niet bekend

Geen idee wat er in de omgeving te doen is, wij zijn er slechts één nacht op doorreis geweest.

 

Vandaag staan we weer vroeg op. We hebben/willen een flinke afstand overbruggen vandaag. Om 08:00uur gaan wij op pad. We willen vanwege de te rijden afstand voorkomen dat wij te laat op de volgende camping aankomen. Ook nu weer rijden wij alleen maar provinciale wegen. Wederom rijden we heel lang maar schieten nagenoeg geen meter op. De gemiddelde snelheid is niet erg hoog, dit komt tevens door de aangepaste snelheid van 80km/uur op de provinciale wegen. Wel hebben we een voordeel we betalen geen tol.

Ook wordt je schijtziek van de vele rotondes. Dit heeft echt niets meer met het milieu te maken, afremmen rotonde langs en weer optrekken, wat een energie verspilling en wat een ellende. Zullen we het ook nog maar niet hebben over de zeer slechte wegen die we rijden.
Onderweg hebben we alleen maar regen. We komen uiteindelijk bij de camping aan die we op de route hebben kunnen vinden. We melden ons aan en zoeken vervolgens een plekje. Hier kunnen wij wel weer een nachtje (veilig) staan. We vinden een plekje nabij het nieuwe toilet gebouw, met uitzicht over de rivier welke langs de camping stroomt. Als het ’s avonds wat droog is gaan wij nog even een korte wandeling maken en lopen naar de drijfponton welke over de rivier ligt. Wel is het erg koud en vochtig. We besluiten om maar weer naar de campers te gaan, kacheltje aan, natje en droogje erbij. Met een paar spelletjes is de avond zo voorbij en maken het niet te laat.

 
   
 
   
 
   
 
   
 

SAINTE MÉRE EGLISE (F)

CAMPING SAINTE MÉRE EGLISE

Vertrek

Maandag 24-09-2018
53300 Ambrieres (F)

151648km

 Aankomst

Maandag 24-09-2018
Sainte Mére Eglise (F)

151822km

 

Totaal

174km

 

Coördinaten

N 49.40969, W 1.30913

 

Omschrijving

Opmerking

Camping

Camping Sainte Mére Eglise

Goede camping, direct nabij de diverse bezoeklocaties. Is allemaal lopend te doen in het stadje

Sanitair

Bruikbaar, kan wel wat beter

Wat verouderd sanitair gebouw. Op het moment dat wij er waren werd een deel van het toilet gebouw gerenoveerd. WC brillen.

Elektriciteit

Eurostekker

 

Prijs/nacht

15,00Euro

Camper, elektriciteit, 2 personen VW.

Omgeving

Diverse bezoeklocaties WOII

In het stadje zelf zijn meerdere bezoeklocaties, zoals de kerk met de soldaat en het Airborne Museum (must see). In de omgeving zijn ook de beroemde WOII beaches.

 

Vandaag hoeven we niet te vroeg weg te gaan. We hoeven niet zo ver. Na het ontbijt gaan we om 10:00uur op pad. Wederom rijden we weer alles via de provinciale wegen naar de volgende bestemming. Om 13:30uur arriveren wij op de gelijknamige camping in Sainte Mére Eglise. De receptie van de camping is nog gesloten maar wij weten de weg en weten hoe het hier werkt; de camping op rijden en een plekje zoeken. We nemen weer een plekje weer niet te ver van het toilet gebouw. Trouwens het toilet gebouw werd gerenoveerd.

 
 
   
 
 

Voor morgen ochtend bij het ontbijt hebben we wel een broodje nodig dus we gaan nog even het stadje in. We kunnen dan gelijk de kerk bekijken waar de soldaat (John Steel en is een pop) aan de kerktoren hangt. In de WOII was John Steel als parachutist daadwerkelijk aan de toren blijven hangen. De kerk is ook open, we gaan natuurlijk we even kijken. Wij vinden het bekijken van kerken altijd wel leuk. Een van de grotere glas in lood  ramen van de kerk is voorzien met de “badges” van de landingstroepen van de (lucht) landingstroepen die tijdens D-day Frankrijk binnen vielen om Europa te bevrijden van de Duitsers.

Op zoektocht naar een broodje vinden we ook nog een winkel welke de heerlijke wijn Pommeau de Normandië verkoopt. We nemen natuurlijk een fles hiervan mee. Deze wijn kun je trouwens alleen hier in Normandië kopen en is seizoen gebonden. Nadat wij het broodje hebben gekocht gaan we weer terug naar de camping. Morgen gaan we de overige bezienswaardigheden, zoals het Airborne Museum, bekijken.

’s Avonds vermaken we ons weer met een aantal spelletjes met een natje en een droogje.
 
 
         
 

Dinsdag ochtend gaan we direct na het ontbijt op pad naar het Airborne Museum in het stadje Sainte Mére Eglise. We willen eigenlijk voor de drukte door de Dakota DC3 lopen, het vliegtuig welke geplaatst is in het Neptune gebouw. We willen dan op ons gemak even de situatie meemaken zoals de vliegers en de manschappen van de luchtlandings troepen het moment van D-day hebben mee gemaakt.
Het ziet en voelt zo realistisch aan dat je het gevoel krijgt dat je erbij bent en D-day zelf meemaakt. Dit maakt wederom een diepe indruk op mij. Ik geloof dat Bettiena ook flink onder de indruk is!

 
   
 

Zoals aangegeven is deze Dakota DC3 zeer realistisch in een simulatie vlucht boven Sainte Mére Eglise geplaatst, rondom en onder vliegen kleinere Dakota’s met daaronder de parachutisten. Daarbij het geluid is deze Dakota DC 3 gaat je door merg en been, alles dendert en trilt,…………

Na deze belevenis gaan we verder langs de bezienswaardig heden in het museum, er zijn meerdere museum hallen met verschillende display’s. Zie voor een aantal foto’s de onderstaande link:
http://www.hamobeja.nl/vakanties/Herfst102015/index1015.htm

Als we alles hebben gezien gaan we terug naar de camping. Gewoon weer lekker rusten met een natje en een droogje. Ik heb in ieder geval nog een boek wat ik uit wil hebben voordat wij weer thuis zijn. Thuis kom ik niet aan lezen toe, altijd druk.  
 

BREDENE (B)

CAMPING 17, DUINZICHT

Vertrek

Woensdag 26-09-2018
Sainte Mére Eglise (F)

151822km

 Aankomst

Woensdag 26-09-2018
Bredene (B)

152378km

 

Totaal

556m

 

Coördinaten

N 51.24754, E 2.96654

 

Omschrijving

Opmerking

Camping

Camping 17, Duinzicht

Camping nabij het strand. Via een loopbrug loop je naar het prachtige strand. Zeker een van onze favoriete plekken, zijn hier vaker geweest.

Sanitair

Bruikbaar

Is erg gebruikt, dus kan beter. Sanitair gebouw heeft slechts één douche met een muntje.

Elektriciteit

Eurostekker

 

Prijs/nacht

17,90Euro

Camper, elektriciteit, 2 personen VW.

Omgeving

Boulevard en strand

Geweldig strand en heerlijke zee.

 

Vandaag weer niet te laat op pad, we willen een flink aantal kilometers rijden. Om 09:00uur rijden we de poort van de camping uit op weg naar België. Het is ruim 550km naar Bredene waar wij op een bekende camping gaan staan. Vanaf deze camping willen we naar de zee en het strand om daar nog even van te genieten.

Ondanks dat we heel veel snelwegen hebben gereden zijn wij pas om 17:00uur op de camping (camping 17, Duinzicht) in Bredene (NB). Een lange en vermoeiende dag hebben wij achter de rug. Voorlopig even genoeg gereden. We hebben zelfs geen zin in eten koken, we gaan op zoek naar en friet tent. Bettiena gaat even met mij mee. Omdat wij wel zin in wat te eten hebben nemen we drie grote bakken friet mee, we willen de friet in de camper op eten. Achteraf bekeken blijken we veel te veel frieten te hebben. Maar goed beter te veel dan net wat te weinig.

’s Avonds weer geen bijzonderheden.

Donderdag ochtend eerst uitslapen na die lange rit van gisteren. Dat kan en mag nu wel eens een keer. Vandag maar even alles op ons gemak, ontbijten koffie drinken. Tegen het middag uur gaan we toch even kijken of we nog wat kunnen winkelen op de boulevard. De dames vermaken zich uitstekend met al die winkeltjes.
’s Middag gaan we naar het strand. Het is hier heerlijk. Bettiena heeft een grote vlieger meegenomen, helaas is de wind net niet sterk genoeg om deze in de lucht te houden, jammer.

Aan het einde van de middag nog even genieten van het laatste zonnetje wat nog heerlijk in de deuropening van de camper schijnt. Heerlijk hier.
Het is eigenlijk al weer de laatste dag van de vakantie, morgen rijden we terug naar huis.
Verder doen we vandaag niet veel meer.

 
 
 
 

THUIS DRACHTEN (NL)

HUIS ADRES

Vrijdag 28-09-2018 

Dit is echt de laatste dag van de vakantie, vanavond willen we thuis zijn. Bij Almere zullen onze wegen zich scheiden. Wij rijden zonder omwegen door naar onze woonplaats en ergens achter in de middag zijn wij na drie weken vakantie weer thuis.

Wij zijn drie weken met twee campers op pad geweest via de najaars meeting van de VW Bus Club Nederland in het noorden van Nederland, via een prachtige route door Duitsland, Frankrijk en de Pyreneeën in Spanje en Frankrijk weer terug via Frankrijk en België. We hebben veel gezien en gedaan, maar ook genoten van het mooie weer en de altijd zo broodnodige rust. Al met al een prachtige vakantie waar we met volle tevredenheid op terug kunnen kijken.
Bettiena en wij hebben genoten van deze heerlijk vakantie.

 

 

GEGEVENS

Totaal gereden kilometers:
Totaal aantal liters brandstof:
Totaal kosten:
4538km
446,93liter
626,98Euro
 
   
 
   
 
   
 
 
HOME
 

SITE UPDATE: 02 december 2018