ZOMER VAKANTIE september 2022
VW Bus Club (NL), Speyer (D), Sinsheim (D), Westerheim (D), Hünfeld (D)
Braunlage (D), Stolzenau (D)

INLEIDING

 
Nog even een wat langere vakantie met de camper op pad. Al met al zijn wj door omstandigheden niet echt veel met de camper weg geweest. Wij gaan op ons gemak en vijf dagen eerder naar Vessem, Eurocamping Vessem waar de najaars meeting 2022 van de VW Bus Club Nederland gehouden gaat worden. De dagen voor de najaars meeting hebben wij het heerlijk naar de zin gehad. Als de najaars meeting op vrijdag begint genieten wij wel van de vele VW busjes maar op de een of andere manier zijn er steeds weer mensen die tot laat in de nacht luide muziek en lawaai moeten voortbrengen. Dit heeft geresulteerd dat wij na deze najaars meeting het lidmaatschap voor de VW Bus Club hebben opgezegd.
Op de najaars meeting voegde onze dochter Bettiena zich bij ons zodat wij, na de najaars meeting,  met twee campers en op pad gaan naar Duitsland om daar diverse dingen te gaan doen.
Omdat ook Bettiena, net als wij, van oude voertuigen houdt en kan genieten hebben wij met elkaar besloten om de beide Techniek Musea in respectievelijk Speyer en Sinsheim te bezoeken. Wij zijn zelf al eerder in deze musea geweest maar dat is verder geen bezwaar.
Na deze musea gaan we nog wat verder en gaan naar de camping in Westerheim. Direct naast  de camping is een prachtige adventure golf baan. Vanzelfsprekend willen wij deze golf baan bezoeken en de afzonderlijke banen spelen.
Daarna gaan wij weer terug naar het noorden hetgeen wij en twee etappes zullen doen vanwege de afstand, tenslotte hebben wij vakantie en het hoeft geen race track te worden.
Naar het noorden rijden wij via zowel autobahn (snelweg) als ook budesstrassen (provinciale wegen) via Hünfeld, Knaus campingpark Hünfeld naar Braunlage, Camping Braunlage.
Na twee dagen zijn wij weer verder getrokken richting Stolzenau, Camping Stolzenau waar wij één nacht verblijven. Het is ondertussen erg slecht weer geworden zodat wij maar één nacht hier blijven.
Vanaf hier gaan wij op ons gemak richting Bremen zodat wij onderweg via de ons bekende plaatsen, Stolzenau, Asendorf en Bruchhausen-Vilsen, diverse inkopen kunnen doen.

In onderstaande toon ik een foto impressie van deze korte zomer vakantie.
 

VESSEM, EUROCAMPING VESSEM (NL)

NAJAARSMEETING VW BUS CLUB NEDERLAND

 
 
 
Wij zijn een aantal dagen eerder naar de camping in Vessem gegaan. Wij wilden in de omgeving heerlijk fietsen en de omgeving bekijken. Onze vrienden en kennissen kwamen een aantal dagen later naar de camping. Het is altijd gezellig weerzien. We hebben het vijf dagen gezellig gehad.
 

SPEYER, CAMPING AM TECHNIK MUSEUM (D)

 
Nabij het Technik Museum Speyer is een hotel met camping faciliteiten. Wel zo gemakkelijk als je de volgende dag het museum wilt bezoeken. Het valt ons op dat het hier nu erg druk is met campers en een enkele caravan. We vinden nog een plekje voor onze twee campers bijna achteraan. Zo kunnen wij wel twee nachten hier verblijven. Deze vakantie staat echt in het teken van rust waarbij wij onderweg een paar leuke dingen willen doen.
Het ziet er naar uit dat wij (te) weinig foto's hebben gemaakt. Wel hebben wij voldoende foto's gemaakt van de bezochte locaties.
 
   
 

TECHNIK MUSEUM SPEYER (D)

 
Via deze LINK (Klik de BACK buttion van de browser om terug te keren) kun je foto's bekijken van een eerder bezoek aan Technik Museum Speyer. Dit bezoek was in augustus 2009. Het was leuk om het Technik Museum Speyer nog een keer te bezoeken. Er was toch wel het een en ander veranderd.

Op deze site pagina heb ik slechts een deel van de museum collectie getoond. Ik raad iedereen aan om zelf een keer het Technik Museum in Sinsheim te bezoeken. Het is zeer zeker de moeite waard.
 
   
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NECKARGEMÜND, CAMPING AN DER FRIEDENSBRÜCKE (D)

 
Voor het bezoek aan het Techniek Museum Sinsheim gaan we eens een keer met het openbaar vervoer. Wij hebben dit al eens keer eerder op deze manier gedaan.
Wij rijden vanuit Speyer naar Neckargemünd, naar de camping "Camping an der Friedensbrücke", dit is niet echt ver en hebben daardoor een rustige dag voor ons. Dan kunnen wij ook even andere dingen doen. Omdat wij toch nog wat inkopen moeten doen gaan wij lopend het stadje Neckargemünd in. Vervolgens doen wij inkopen bij de grote supermarkt bij het station.

Ook lopen wij nog even over de brug naar de andere kant van de Neckar.Aan deze zijde van de rivier, ca. 500mtr rechts zou een ook nog een ALDI moeten zijn. Zo ver zijn wij niet verder gelopen.

De volgende dag gaan wij lopend naar het station om daar vervolgens de trein te pakken naar Sinsheim, station Technik Museum.
Helaas ging dat even fout en we moesten uitstappen bij het Hauptbahnhof in Sinsheim. Gelukkig was het slechts 2 km lopend goed te doen naar het Technik Museum.
Maar goed in het zeer grote museum loop je ook nog wel even rond en heb je aan het einde van de dag een flinke afstand gelopen.

NOOT: OP de dienst regeling van DB (Deutsche Bahn) konden wij niet echt ontdekken hoe wij het station Technik Museum (Sinsheim) moesten bereiken. Op de terugweg kregen wij hulp van een jongeman.


 

TECHNIK MUSEUM SINSHEIM (D)

 
Via deze LINK (Klik de BACK buttion van de browser om terug te keren) kun je foto's bekijken van een eerder bezoek aan Technik Museum Sinsheim. Dit bezoek was in mei 2016. Was leuk om het Technik Museum Sinsheim nog een keer te bezoeken. Ook hier was er toch wel het een en ander veranderd.

Op deze site pagina heb ik slechts een deel van de museum collectie getoond. Ik raad iedereen aan om zelf een keer het Technik Museum in Sinsheim te bezoeken. Het is zeer zeker de moeite waard.
 

De Concorde en de Tupolyev 144 zijn vanaf de snelweg al te zien. Als je in het museum bent en je kunt deze van dichtbij beijken is dat zeer iondrukwekkend.
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 

WESTERHEIM, ALB CAMPING (D)

 
Wij hadden eerder op deze camping gestaan. Wij vinden het een goede camping en heeft goed en ruim sanitair. De douches zijn uitstekend.

Wij heben juist deze camping uitgezocht om toch even wat verder Duitsland in te rijden en om hier de geweldige ADVENTURE mini golf baan te spelen. Deze adventure golf baan is zeer goed onderhouden en is prachtig aangelegd met vele verschillende en soms moeilijke golf "opdrachten".
 

ADVENTURE GOLFBAAN WESTERHEIM (D)

 
Een korte foto impressie van de adventure mini golf baan.
 
 
 

HÜNFELD, KNAUS CAMPERPARK HÜNFELD (D)

 
We waren enkele jaren geleden eerder op deze camping geweest. Nu was het een groot drama. Wij hadden een bord met de tekst: Niet verder rijden. Voertuig parkeren en aanmelden bij receptie. Tja dat kan gebeuren. Nu dat werd ons niet in dank afgenomen. Daarnaast ging het aanmelden ontzettend traag en de persoon achter de receptie had volgens ons nog nooit met een computer gewerkt. Met twee vingers op het toetsen bord werd zoekend naar de letters onze gegevens verwerkt. Toen een auto met een caravan aan kwam rijden leek het mij verstandiger om even plaats te maken en ik parkeerde onze camper even achteruit in de inrit voor de containers. Helaas bleek dat ook niet goed te zijn.
Het opstellen op de kampeer plek mocht ook NIET naar eigen inzicht maar moest gedaan worden op de manier van de camping. Dit betekende dat wij vandaag niet met de deuren tegenover elkaar konden staan.
DUS: Dit was de laatste keer dat wij hier zijn geweest.
We hebben geen moeite genomen om foto's te maken.
De toiletten en douches zijn trouwens uitstekend.
 

BRAUNLAGE, CAMPING BRAUNLAGE (D)

 
In Braunlage op camping Braunlage blijven wij twee nachten. De volgende dag willen wij in het stadje Braunlage enkele boodschappen doen en andere inkopen voor zo ver wij bepaalde winkels tegen komen. De camping ligt midden in het bos, helaas heeft ook hier nabij de camping in Braunlage een flinke kaalslag plaats gevonden. Dit vanwege de droogte en de boktor die een flink aantal bomen heeft aangetast.
Wij hebben hier geen foto's gemaakt.
 

STOLZENAU, CAMPING STOLZENAU (D)

 
Wij zijn hier slechts één nacht gebleven. De camping  is verder OK en ligt prachtig aan de Weser, net bij de brug richting Leese.
Verder hebben we in Stolzenau enkele inkopen gedaan.
Morgen gaan wij richting Nederland en we willen onderweg ook nog wat inkopen doen. We hebben in Asendorf en in Bruchhausen-Vilsen meerdere winkels om te bezoeken.
Helaas hebben wij ook hier geen foto's gemaakt.
 

EINDE VAKANTIE september 2022

   
Nadat wij al onze inkopen hebben gedaan onderweg gaan wij vervolgens vanaf Bremen richting Nederland. Onderweg, op de laatste parkeerplek voor onze woonplaats hebben wij  afscheid genomen van onze dochter Bettiena. Zij zal nog een dikke 150km naar Almere moeten rijden.
Zo zijn wij dan woensdag in de middag weer thuis. Deze korte vakantie is weer ten einde.
 
 
 
HOME
 

SITE UPDATE: 01 november 2022